Print this page
Понеділок, 19 жовтня 2020 20:43

Сценарій для Голівуду Ломаченко зобов'язаний програти Лопесу – це єдиний шанс зробити кар'єру великою

Автор: 
Rate this item
(4 votes)

На початку лютого цього року на сайті XSPORT.ua вийшов текст про те, що якби ми жили не в реальному світі, а в голлівудському фільмі, то Василь Ломаченко мав би програти Теофімо Лопесу . Як це зазвичай буває в кіно - головний герой падає за крок від мрії, але все ж таки піднімається, досягає своєї мети і купається в променях слави та визнання скептиків.

Я НЕ ВІДКРИДАВ УРАЖЕННЯ ЛОМАЧЕНКА. Тільки думав, що він уже наївся боксом, втратив голод до перемог, потрапив у комфортне середовище. Поразка від Лопеса, думалося у лютому, має стати новим витком у кар'єрі українця, кроком не назад, а навпаки – до більшої спадщини.

Якщо він зможе повернутися так, як я писав більше восьми місяців тому, то доведе, що є одним із найбільших боксерів в історії спорту. У цьому немає сумнівів і зараз, але тоді враження буде помножено щонайменше на два.

Ну а потім, може, за цим сценарієм справді знімуть фільм.

Дисклеймер: текст не змінювався ні на букву після публікації у лютому.

Генія сучасного боксу. Так коротко і, можливо, трохи пафосно можна описати Василя Ломаченка (14-1, 10 КО). Українець протягом своєї професійної кар'єри ставав чемпіоном світу у трьох вагових категоріях, але найбільше пишається тим, що привіз до Аккермана два золоті Олімпійські ігри.

Для повного набору ідеального боксера Ломаченку не вистачає лише одного – статусу абсолютного чемпіона світу. До цього досягнення залишився лише один крок – бій проти Теофімо Лопеса (15-0, 13 КО).

Але, якби сценарій кар'єри українця писав Голлівуд, то чи віддав би він йому перемогу в поєдинку з американцем?

Спочатку розглянемо варіант позитивної відповіді.

Ломаченко виходить на арену Madison Square Garden. Трибуни збентежені: вболівати за фаворита зустрічі українця або домашнього боксера Лопеса. Але Hi-Tech своїм боксом швидко знімає усі питання. Чудово рухається у рингу, не дає американцю потрапляти по собі, швидко працює руками.

Закінчення восьмого раунду – Лопес здається, він так і не зміг підібратися до Ломаченка. Черговий No Mas у кар'єрі українця. У світі з'явився новий абсолютний чемпіон.

Але який розвиток подій?

Ломаченко 31 рік, і він досяг усього, чого хотів. Чи є у нього мотивація продовжувати битися? Українець вже зараз боксує приблизно раз на півроку. Імена в його опозиції навряд чи сильно вражають когось. А тут він ще й без шансів переміг Лопеса. Сумнівно, що хтось зірковий захоче битися з непереможним Ломаченком, заздалегідь прирікаючи себе на поразку зі скромним заробітком.

Та й чи потрібно самому українцеві ще щось? Хіба він схожий на людину, яка готова їхати до Саудівської Аравії, Японії, Африки, щоб досягати статусу зірки світового масштабу? Шлях Ломаченко інший – доводити все у рингу, а за його межами мають працювати менеджери та промоутери, але ніяк не він сам. Щоправда, сучасний світ улаштований по-іншому.

Подейкують, за бій із Лопесом українець заробить 4,5 мільйона доларів . Сергій Дерев'янченко – чудовий боксер, але поки що навіть не чемпіон світу – за бій із Геннадієм Головкіним отримав 5,2 мільйона доларів.

Гроші – це не головне, наполягаєте ви. Але, як одного разу сказали великому футбольному тренеру Карло Анчелотті : «Тебе оцінюватимуть за тим, скільки ти заробляєш».

Погляньмо правді в очі. Ми захоплюємося Ломаченко-боксером, який близький до ідеалу в рингу, але за його межами українець є прісним і нецікавим. Він не суперзірка. І проблема не в тому, що у нього немає паспорта США чи Мексики (скажіть це Головкіну чи Пакьяо), а в тому, що він надто гарний, щоб хотіти комусь щось доводити.

Саме тому Ломаченко має програти Лопесу. Це його єдиний шанс зробити свою кар'єру справді великою, а не просто аномально успішною.

Нагадую, це все сценарій для Голівуду . Тримайте це в умі. Залиште хейт у коментарях хоча б до кінця тексту.

Третій раунд. Ломаченко вже встиг пристосуватися до Лопеса, але його голова постійно зайнята думками про те, що треба покарати балакучого американця за самовпевнену гостру мову. І тут "бам" - Лопес влучив.

Ломаченко на канвасі, рефері розпочинає відлік. «5,6» – українець приходить до тями і намагається піднятися. Бій продовжується, але перед очима все розпливається, тіло не слухається. Американець іде добивати. І добиває.

Непереможний Hi-Tech повалений, Лопес – нова зірка легкої ваги та світового боксу.

З Орландо Салідо було недостатньо досвіду, та й рефері – останній мерзотник. Цього разу немає жодних відмовок – поразка у справі.

Але Ломаченко не має часу сумувати. Вже на обстеженні у лікарні він думає лише про те, як швидше повернутися до рингу та довести, що це була випадковість. Робота над помилками починається миттєво. В очах 31-річного українця знову спалахує вогонь, який готовий випалювати всіх і вся в рингу.

Найкращий серед можливих суперників – Девін Хейні . Молодий винятковий боксер, чемпіон WBC і, що найголовніше, він щиро хоче битися з українцем.

22 серпня. Staples Center, Лос-Анджелес. Ломаченко повернеться в ринг лише через три місяці після такої хворобливої поразки.

Підготовка в таборі вирує, в голові думки тільки про те, щоб повернутися ще сильніше. Команда українця працює так, як ніколи раніше – злагоджено, з максимальною самовіддачею та націленістю на результат. Тим часом Теофімо Лопес зробив те, що й обіцяв – пішов далі, перейшов у першу напівсередню вагу.

День бою. Ломаченко має перебувати в ідеальній формі. Але щось негаразд. Надмірна мотивація зіграла на шкоду. Українець не дав собі часу повноцінно відновитися після глибокого нокауту, а на додаток ще й заганяв себе в тренувальному таборі. Плюс, Хейні справді гарний.

12 раундів дуже конкурентного, видовищного, справжнього боксу. 117:115 на користь Хейні. 117:115 на користь Ломаченка. Над ареною зависло нервове мовчання. Невже кар'єра українця завершиться тут і зараз?

117:115 на користь… Ломаченка. Він повернувся перемогою. Він знову справжній чемпіон світу, а не з вигаданою Мауріс Сулейманом приставкою «франчайзинговий». Хейні опустив голову, розчарований від поразки, але це був гідний бій, який нікого не залишив байдужим.

Так, поєдинок виграно, але цей тріумф лише проміжний. Його треба розвивати. І одна людина нагадує, в якому напрямку варто рухатися.

Флойд Мейвезер :

«Та хто такий цей Ломаченко? Лопес витер їм підлогу, а Хейні мало не завершив кар'єру. Якщо вони з Арумом не труси, то нехай подзвонять. Мій номер у них є. Девіс готовий відправити цього старпера на пенсію».

Сказано зроблено. Арум та Мейвезер на телефоні, переговори почалися.

26 грудня. MGM Grand, Лас-Вегас. Ломаченко – Девіс. Об'єднавчий бій чемпіонів WBC та WBA.

Команда українця зробила висновки після поразки від Лопеса, а також після перемоги над Хейні. Мотивація залишилася на тому ж рівні, але Анатолій Ломаченко наразі контролює її. Реваншистський настрій не туманить розум, а розчищає його від зайвих сумнівів.

Пікова форма, піковий Ломаченко. Вболівальники прийшли на арену, щоб побачити бій, але потрапили на виставу. Одного актора.

Девіс шукав у рингу п'ятий кут, йому не вдавалося нічого. Зовсім. Але зірка Мейвезера не має права здаватися, білий рушник ніхто не викидає.

10 раунд. Викидає Ломаченко – лівий бічний прилітає точно в ціль, і Джервонта не може піднятися. Пізніше українець отримає нагороду за найкращий нокаут року, а поки що просто не стримує своїх емоцій та радіє. Тепер він повноцінно повернувся.

«Я йду за тобою, Лопесе. Реванш неминучий. Готуйся».

Після бою з Девісом лише й розмов про те, що саме мав на увазі українець. Він малий для легкої ваги, а Лопес піднявся ще вище. Це абсурд, українець на таке не піде, це самогубство.

Відповідь американця не змусила довго чекати. 16 січня. Лопес – перший боксер в історії, який має шанс стати абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях. Американець зустрічається з Віктором Постолом . Українець переміг Хосе Раміреса , а після цього й Джоша Тейлора (не знаю, чи погодиться на це Голлівуд, але мені такий сценарій подобається), щоб наразі отримати можливість помститися за Ломаченка. Але не виходить - молодість бере своє, а Лопес бере слово:

Лома. Я розібрався з тобою один раз - розберуся і вдруге. Я переміг Постола, тож ти наступний. Хочеш реванш? Піднімайся до мене. Адже ти хотів стати абсолютним чемпіоном. Так забери в мене пояси, засранець. Думаєш, перемоги над малокососом Хейні та хайпожером Девісом мене злякали? Анітрохи.

Ти витав у хмарах, але я прибив тебе до землі. Одного разу було недостатньо, тож приходь за добавкою».

Весь боксерський світ у шоці. Невже Ломаченко піде на це? Напівлегковаговик від природи битиметься в першому напівсередньому дивізіоні?

Так буде.

22 травня. MGM Grand, Лас-Вегас. Минув рік від їхньої попередньої зустрічі. Українець, як фенікс, воскрес із попелу, американець – із молодої зірки боксу виріс у суперзірку.

Це один із найочікуваніших поєдинків року. Квитки розкуплені зі швидкістю світла, продаж PPV перевершує всі очікування, уболівальники вважають дні до бою.

Бійці підходять до поєдинку дуже серйозно. Лопес розігріває публіку добірним решток, Ломаченко, нарешті, підтягнув англійську і відповідає колко, але не самовпевнено.

Церемонія зважування. Лопес на кілограм важчий. Вболівальники Ломаченків мимоволі напружилися.

День бою. На цей раз зайві думки українцю не заважають – Андрій Колосов , як завжди, прекрасний.

Але "бам". Знову третій раунд. Ломаченко на канвасі. Невже знову? Українець піднімається, Лопес намагається добити, але не встигає – гонг.

Лома використовує цю хвилину, щоб максимально відновитися, а в наступному раунді обережно кружляє навколо Лопеса, набираючись сил. Анатолій Миколайович каже, що тепер треба знову вмикатися в роботу. Українець повертається до плану на бій: висмикує суперника, пробиває із кроком, постійно уникає атак, б'є по корпусу.

Обличчя американця змінюється. З впевненого в собі після нокдауну воно стає все похмурішим і похмурішим. Лопес не може спіймати суперника, починає зі злістю вкладатися в удар і пропускає: правий прямий пролітає повз українця, який вкладає всю свою силу в лівий хук – кулак зустрічається з відкритою головою Лопеса і за мить вона вже стукає по канвасу.

Американець робить спроби піднятися, але вони марні. Це найвидовищніший нокаут у кар'єрі Ломаченка. Це реванш.

Святкування були бурхливими, але швидкоплинними. Українець серйозно поговорив з батьком і вирішив піти на піку кар'єри, але спершу провести ще один бій.

12 грудня. 90-й день народження старого Арума, промоутера, який зробив Ломаченка чемпіоном світу і не покинув у момент поразки від Лопеса. Workers Indoor Arena у Пекіні – місце, де українець завоював своє перше золото Олімпійських ігор, місце де все почалося і все закінчиться. Менні Пакьяо – ще одна легенда, яка також вирішила піти гарно. У поєдинку із гідним суперником.

І нарешті фінальна сцена фільму. Акерманська фортеця. Схід сонця. Василь та Анатолій Ломаченко-молодший:

- Тату, ти справді завершуєш кар'єру?

– Так, рішення вже ухвалено.

– Але хто тоді буде найкращим боксером у світі?

- Ти, синку.

Сергій Лук'яненко, xsport.ua

Read 352 times Last modified on Понеділок, 19 жовтня 2020 21:02

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha