Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 06 вересня 2020 18:09

Хаос на Гран-прі Італії!

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
AlphaTauriF1 AlphaTauriF1 © twitter.com/

Старт Гран-прі Італії вийшов цікавим. Льюїс Хемілтон, звичайно, спокійно поїхав у відрив без будь-якої конкуренції, проте його напарник Валттері Боттас старт провалив і опустився на 6 місце. Натомість топ-3 піднялися пілоти Макларена Карлос Сайнс та Ландо Норріс!

Вперше з 2014 року два боліди британської команди опинилися в трійці в ході перегонів. Чудовий старт від Макларена, а топ-5 замикали Серхіо Перес та Даніель Ріккардо. Все це обіцяло класну боротьбу за подуїм, незважаючи на те, що переможець, здавалося, став зрозумілим після першого повороту.

Що стосується Феррарі, то на своїй домашній трасі нічого хорошого на команду не чекало. Себастьян Феттель через проблеми з гальмами зійшов на 6-му колі, а Шарль Леклер боровся за 15 місце. Мабуть, Феррарі пощастило, що за такої ганьби на трибуні не було вболівальників.
У боротьбі за подіум довгий час все було стабільно: два Макларени в топ-3, а Перес і Ріккардо не могли нав'язати їм боротьбу. Втім і Боттас не міг наздогнати суперників і відбивався від атак Ферстаппена.

А потім сталося несподіване: через технічні проблеми Кевіна Магнуссена виїхав сейфіті-кар, а Льюїс Хемілтон вирушив на швидкий піт-стоп, проте піт-лейн було закрито! Так як маршали штовхали болід Магнуссена поряд з боксами, то бокси були закриті і заїжджати не можна - горіло червоне світло. Ніхто й не поїхав, окрім Хемілтона та Джовінацці. Обидва Макларена та решта залишилися на трасі і чекали, коли піт-лейн відкриють. Явна помилка Мерседеса та Хемілтона. Рідкісна, а тому дивовижна.

Стюарди почали розслідувати епізод, а перегони відновилися. І Хемілтон знову поїхав у відрив, тоді як обидва Макларени, на жаль, зігравши за правилами, після піт-стопів відкотилися на 6-7 місця. А потім виїхав ще один сейфіті-кар! У жорстку аварію потрапив Шарль Леклер, який у Параболіці на найвищій швидкості вилетів у бар'єри. Моторошна аварія, але, на щастя, з Леклером все нормально.

Тим часом Хемілтон отримав штраф у 10 секунд «стоп енгоу» (всього втратить близько 30 секунд), а гонку зупинили (червоні прапори) через аварію Леклера. Уф, прямо полегшення для Формули-1 після низки нудних перегонів.

Після червоних прапорів гонка відновлюється з ґрат. З двох перших рядів стартували Хемілтон (якому потрібно відбути штраф), Стролл та Гаслі. Як вам такі претенденти на перемогу?

На першому колі після рестарту Хемілтон поїхав відбувати штраф і повернувся останнім, проте мав 23 кола, щоб відіграти якнайбільше позицій. У лідери вийшов П'єр Гаслі, а в топ-3 були Райкконен і Сайнс. Зазначимо сходження Макса Ферстаппена через проблеми з болідом. Сум для Макса, адже був шанс скоротити відставання від Хемілтона в загальному заліку.

У боротьбі за перемогу Гаслі досить впевнено виїхав у відрив, а Сайнс зумів пройти Райкконена і кинувся в погоню за лідером. На жаль для шанувальників Кімі Райкконена, фін на слабкій Альфа Ромео не зміг утримати позаду Стролла, пропустивши суперника на третє місце. Адже міг бути, мабуть, останній подіум для 40-річного Кімі.
І хто переміг? Виграв П'єр Гаслі на Альфа Таурі, який утримав Сайнса позаду. Неймовірне досягнення молодого француза. Подіум з ним розділили Карлос Сайнс та Ленс Стролл. Красиві гонки.

Льюїс Хемілтон зрештою фінішував 7-м і зовсім трохи програв Боттасу, так що ситуація в загальному заліку не змінилася. Втім, гонка у Монці все одно запам'ятається.

Іван Зінченко , Sport.ua

Read 223 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha