Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 06 вересня 2020 12:52

Марта Костюк завершила боротьбу на US Open

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Марта Костюк Марта Костюк © WTA

У матчі третього кола 18-річна тенісистка у трьох напружених сетах поступилася екс-першій ракетці світу Наомі Осаці з Японії – 3:6, 7:6(4), 2:6.

Початок матчу видався дуже яскравим та інтригуючим. Марта виступала в ролі першого номера, Осака – не поспішала грати агресивно, намагалася видавити із суперниці помилки, адже особливих можливостей контратакувати вона не отримувала. Але головним мінусом стали проблеми українки із подачею. Очевидно, що вона хвилювалася у такому поєдинку, а це той компонент, який потребує особливої концентрації.
У третьому геймі Марта зробила дві подвійні помилки, але все ж таки зуміла відігратися, у п'ятому - Осака її покарала за подібну помилку. А ось зачепитися на прийомі ніяк не виходило. Костюк намагалася приймати другу подачу японки у найкращих традиціях Даяни Ястремської, але часто виходило у найгірших. Що було справді добре, то це гра у сітки, тут Марта була, як завжди, на висоті. Її реакція – це щось.
Перший сет було програно і надій на позитивне завершення матчу практично не залишалося. Всі ми знаємо, як Осака доводить матчі до перемоги після виграшу стартової партії. Більше того, виявилося, що Марту турбує гомілковостоп, у перерві між сетами їй довелося навіть взяти медичний тайм-аут.
Проте, початок другого сету було досить рівним. Осака виглядала трохи краще, але на перевазі в рахунку це не позначалося. Ключовим став четвертий гейм, під час якого Марта із величезними зусиллями відбилася від шести брейкпоінтів суперниці. Після цього Наомі трохи здала, почала частіше помилятися і не так добре рухатися кортом. Марта блискавично перехопила ініціативу, подача полетіла точніше, вечір перестав бути важким.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
У сьомому геймі Костюк уперше в матчі заробила брейкпоінт і одразу подвійний. Перший Наомі відіграла завдяки класній подачі, а на другому їй трохи не пощастило з невеликим аутом.
Вперше у матчі українка вела з брейком та виходила подавати на сет. Досвідчені вболівальники тенісу знають, що в таких моментах андердоги дуже часто надто переймаються і ймовірність брейку вкрай велика, цей матч не став винятком.
Наш канал у YouTube
Доля партії вирішувалася на тай-брейку, під час якого Марта показала себе краще і заслужено забрала другу партію, під час якої вона виглядала не гіршою за дворазову чемпіонку турнірів Grand Slam.
Фінальний сет починався дуже перспективно. Незважаючи на те, що Марті знову потрібен медичний тайм-аут, вона повела 2:1 і мала потрійний брейкпоінт, а потім ще й два звичайні. Але щоразу чогось не вистачало, і Осака все ж таки зуміла відстояти свою подачу. На цьому все закінчилося. Не маючи великого досвіду таких матчів, Марта просто не знайшла психологічних сил на відновлення боротьби. Далі матч можна було не дивитися, переможця було визначено.
Читайте також: Динамо зіграє з АЗ удома
На US OpenМарта показала, що вийшла на якісно новий рівень, Осака після матчу навіть сказала, що їй уже страшно думати про те, як гратиме Костюк у майбутньому. Та й сьогодні можна було розраховувати на перемогу, якби не хвилювання першого сета, у трьох партіях японку перемагати набагато важче.

Нагадаємо, що у 2018 році Марта вже грала у третьому колі мейджорів. Це було в Австралії, де вона у 15-річному віці поступилася Еліні Світоліній.
Нагадаємо, Костюк була останньою українкою на US Open.

Read 178 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha