Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Понеділок, 01 червня 2020 16:20

Рух це життя!

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Відсутність Віктора Циганкова в основі киян стала головною новиною стартових складів. Нагадаємо, що лідер "динамівців", якого все ніяк не продадуть (або продавати не збираються), під час посткарантинної підготовки отримав невелике пошкодження, що завадило йому вийти сьогодні на поле. Його замінив Цитаїшвілі, показавши, що Віктора насправді можна готувати до продажу.

Шахтар та Динамо залишили за собою по тайму
Формальні гості арени так бадьоро розпочали матч, ніби ми повернулися до 99-го, коли Київ розносив усіх у внутрішньому чемпіонаті. "Динамо" діяло дуже легко та впевнено, а на комбінаційну гру було приємно дивитися.
Київ не закривався на своїй половині, зустрічав суперника вже біля центрального кола і сам у відповідь пропонував активну гру. Такий футбол призвів до кількох моментів, з яких, втім, реалізувати вдалося лише один.
"Шахтар" на тлі такого "Динамо" виглядав доволі блякло. Команда Каштру просто не бігла. Складалося враження, що "оранжево-чорним" не вистачило часу на підготовку до стартового після карантину матчу: був шлюб через відсутність порозуміння, а часом донеччанам просто не вистачало швидкостей.
По суті, за перший тайм із гострих моментів біля воріт Бущана можна згадати хіба що удар Тайсона, який пробив прямо у Бущана, а також, власне, гол.
У Києва можливостей було набагато більше. По-перше, непоганий удар Русина метрів із п'ятнадцяти. Потім досить сумбурну атаку ударами по черзі намагалися завершити Вербич та Русин, але вийшло якось кострубато, тому до голу не доходило. По-третє, результативний удар Сидорчука після знижки з лінії штрафного майданчика. Втім, Монзуль довелося побігти до VAR, щоб повернути на табло нулі: повтор показав, що перед цим Попов рукою зачепив обличчя Степаненка ("Тільки в око не влучив", - це коментар самого Тараса).
Скасований гол на якийсь момент послабив запал "динамівців", але ще до перерви рахунок відкрити вони змогли: Цитаїшвілі зробив шалений закид на Буяльського, який у стрибку замкнув подачу Гео. Втім, "Шахтар" відразу відновив паритет, пішовши на перерву за досить комфортного для себе рахунку.
До другого тайму "Динамо" виявилося повністю не готовим. Схоже, Михайличенко хотів "зробити запас" у стартові 45 хвилин, тоді як Каштру поставив на другу половину.
"Гірники" вже з 46-ї хвилини стали виглядати трохи жвавіше, скориставшись тим, що суперник виявився менш рухливим. Це дало результат, що особливо було помітно при третьому голі, створеному в контратаці Ісмаїлі та Антоніо.

Тайсон продовжує залишатися ключовою ланкою для Шахтаря
Зрозуміло. можна скільки завгодно говорити, що донеччанам треба відпускати бразильця на батьківщину (якщо він так хоче сам), але його роль у нинішньому "Шахтарі" переоцінити важко. В аморфному для підопічних Каштру першому таймі саме Тайсон був важливою ланкою: брав ініціативу на себе, намагався прискорити гру, загострював та створив перший гол донеччан, хоч у завершальній фазі гольової атаки брали участь Мораєс та Марлос.
До речі, ці ж українські бразильці стали прямими співучасниками другого голу: атака правим флангом перейшла до центру штрафного майданчика, там Жуніор торкався свого партнера, а той пробив під праву стійку.
Але це не скасовує того, що ми бачили до перерви: коли у "гірників" футбол не йде, Тайсон готовий брати ініціативу на себе та тягнути м'яч уперед. Набагато легше, коли біжить уся команда. Спробуй грати в такому ж ключі, коли тільки ти один у полі воїн, а решта не може переломити себе, щоб зробити навіть один ривок.

Цитаїшвілі скористався своїм шансом
Навіть після перерви, коли все "Динамо" помітно скинуло оберти, Гео намагався чіплятися за м'яч та нав'язувати боротьбу. Але набагато корисніше хавбек виявився у першому таймі: робота по всій брівці, швидкість, виграні єдиноборства, а вишнею на торті став гол – пас на Буяльського став однозначною окрасою цього матчу.
19-річному хлопцеві через вік може не вистачати стабільності протягом усього сезону. Але Гео показав, що в перспективі здатний стати гідною заміною Циганкову, якщо Київ вирішить заробити на ньому і продати футболіста в якийсь клуб західної Європи.

Що далі?
До кінця чемпіонату залишається вісім турів, а відрив "гірників" від переслідувачів уже сягнув 16 очок. Не виключено, що вже 13 чи 20 червня "Шахтар" зможе достроково оформити черговий чемпіонський титул.
У ситуації з "Динамо" все складніше. Зараз кияни ділять другий рядок із "Зорею" та "Десною", а за спиною у трьох окулярах ще й "Олександрія", з якою через тиждень на "біло-синіх" чекає поєдинок. Боротьба за єврокубки цього сезону обіцяє вийти вогненною. Страшний сон для фанів "Динамо" та приємна інтрига для нейтральних уболівальників.

Київ. НСК "Олімпійський"
Шахтар – Динамо 3:1

Голи: Марлос 39, Марлос 67, Маркос Антоніо 74 - Віталій Буяльський 37
Шахтар: Андрій П'ятов – Ісмаїлі, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Додо – Тарас Степаненко – Тайсон (Манор Соломон 85), Віктор Коваленко (Маркос Антоніо 53), Алан Патрік (Євген Коноплянка 85), Марлос (Тете 76) – Жуніор Мораєс ( Фернандо 76)
Динамо: Георгій Бущан - Віталій Міколенко, Артем Шабанов, Денис Попов, Томаш Кендзера - Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв - Беньямін Вербич, Віталій Буяльський (Мікель Дуелунн 89), Георгій Цитаішвілі (Олександр Караваєв 76) - Назар ,
Попередження: Ісмаїлі 24, Віктор Коваленко 46 - Денис Попов 22

Read 481 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha