Print this page
Вівторок, 14 січня 2020 23:14

Ралі Дакар: Петерансель знову найшвидший

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Дев'ята спецділянка позашляхових перегонів виявилася багатою на події і помітно загострила інтригу в загальному заліку. Фернандо Алонсо повернувся до першої десятки.

410-кілометрова швидкісна ділянка між містами Ваді Аль-Давасір і Харад виявилася досить простою в плані навігації, тому її результати вийшли дуже щільними – різниця на фініші рідко перевищувала кілька хвилин.
Незважаючи на це, вівторок помітно закрутив інтригу в заліку позашляховиків – лідер «Дакара» Карлос Сайнс зупинився на початку дистанції, втративши п'ять хвилин (за попередньою інформацією для заміни проколотого колеса), через що ледь не віддав першу позицію Нассеру Аль-Аттіє .

За підсумками дня між іспанцем на Mini та катарцем на Toyota – лише 24 секунди у генеральній класифікації. Ще менше сам Аль-Аттія поступився на фініші Стефану Петеранселю, який став найкращим гонщиком вівторка: тут різниця склала 15 секунд.
Фернандо Алонсо вирушив на дистанцію другим і незабаром випередив тріумфатора понеділка Матьє Серрадорі. Однак через необхідність прокладати шлях для переслідувачів і не маючи перед собою їх слідів, чемпіон Ф1 потроху гаяв час, закінчивши етап дев'ятим.
Але через переворот і сход ветерана «Дакара» Ронана Шабо іспанець зміг піднятися до десятого рядка загального заліку.

Ясір Сейдан із Олексієм Кузьмичем стали третіми за підсумками дня, у загальному заліку вони залишилися дев'ятими. Язід Аль-Раджі та Костянтин Жильцов зберегли четверте місце.
Олександр Доросинський і Денис Кротов, відігравши позиції, займають у протоколі 15-й та 17-й рядки.
Протягом трьох сотень кілометрів чотири лідери в заліку мотоциклістів йшли практично врівень і трималися за одну хвилину. Під кінець спецділянки Пабло Кінтанілья зміг відірватися від суперників і фінішував майже на дві хвилини раніше, ніж Тобі Прайс із KTM. Незважаючи на невелику аварію в ході етапу, третім став гонщик Honda Хоан Барреда, який випередив Рікі Брабека.

У підсумку лідируючий у заліку Брабек програв своєму головному супернику Китанільє майже чотири хвилини, але, як і раніше, зберігає значну перевагу.
У заліку квадроциклів Ігнасіо Касале, що очолює гонку, в самісінькій кінцівці зробив суперникам неприємний сюрприз – він довго залишався в тіні, але на фінальних кілометрах прискорився і вийшов вперед, випередивши в результаті на три секунди іншого представника Чилі Джованні Енріко.
Головний переслідувач Касале Сімон Вітс провів день не найкращим чином, програвши ще вісім хвилин. Проте позиції у першій п'ятірці залишилися незмінними.

Андрій Каргінов домінував по ходу всього 410-кілометрової спецдільниці. Лідер команди МАЗ Сергій В'язович йшов близько до росіянина і став другим, поступившись трьома хвилинами.
Едуард Ніколаєв (чиї результати після поломки не враховуються у загальному заліку) та Альош Лопрайс програли лідерові майже по десять хвилин. Дмитро Сотников закінчив день шостим
Тепер Каргінов довів до 38 хвилин перевагою над іншим гонщиком КамАЗ-Майстра Антоном Шибаловим, який у вівторок показав восьмий результат.
Щодо минулого дня ситуація у групі лідерів не змінилася.

, ru.motorsport.com
Read 384 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha