Print this page
Четвер, 26 грудня 2019 13:02

Дакар-2020, пройде в аравійських пісках

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Вже 5 січня 2020 року стартує нова ера «Дакара» – легендарний марафон повертається з Південної Америки ближче до Європи. Розглянемо основних учасників.

«Дакар» знову пропонує вболівати за гонщиків у п'яти класах: мотоцикли, квадроцикли, всюдиходи, позашляховики та, звісно, вантажівки.

Хто на КамАЗ?
Якщо починати з останніх, то інтрига цього «Дакара» може не відбутися, адже на ралі-рейд, який вперше пройде у Саудівській Аравії, фактично виставлено лише одну потужну заводську команду – КамАЗ.
Екіпаж Едуарда Ніколаєва спробує вчетверте поспіль здобути победу у своїй категорії, а асистувати йому буде екіпаж Дмитра Сотнікова. Звісно, до їхньої команди також входять ще два екіпажі, які надаватимуть технічні допомоги, або просто будуть донорами в разі потреби.
Організатори вважають, що нав'язати КамАЗам боротьбу спробує чеський гонщик Альош Лопрайс, екіпаж якого виступає на Tatra, але підтримки інших чехів він не матиме, адже всі фактично виступатимуть за приватні команди.
Можливо, єдиним справжнім суперником може стати МАЗ, який теж виставив три екіпажі, а Сяргій В'язович, що є найдосвідченішим у цієї трійці, був 2-м на Дакарі-2018.

Чи виграє Алонсо?
Найбільша ж інтрига та конкуренція буде серед позашляховиків, але зовсім не Фернандо Алонсо там є головним фаворитом.
Екіпаж Алонсо отримав номер 310, а це означає, що він поза десяткою основних претендентів на победу, до числа яких входять його партнери з Toyota Насер Аль-Атія, Жініель Де Вільєрс, Бернард Тен Брінк.
Цікаво, як буде вести Алонсо, коли його партнерам потрібна буде допомога, або просто частини його машини, щоб продовжити боротьбу за победу. Звичайно, фаворитом команди буде Аль-Атія, переможець Дакар-2019.
Проте, майже всі гонщики колишньої заводської команди Peugeot теж виступатимуть на Дакар-2020 та не дозволятимуть Аль-Атії зробити «легку прогулянку» пісками Аравії. Нані Рома, Стефан Петерансель та Карлос Сайнс старший обіцяють серйозну боротьбу разом із технікою MINI.
Звісно, будуть й інші претенденти на перемоги, але все ж таки основна боротьба, швидше за все, розгорнеться саме між Toyota та MINI.
Цікаво, що у позашляховиків буде й два екіпажі з українцями, але вони будуть штурманами. Так, уже традиційно Дмитро Циро асистуватиме Денісу Кротову, а Віталій Євтєхов – Володимиру Васильєву.

Найбільша кількість учасників
Звісно, у категорії «мотоциклів» буде, як завжди, представлено найбільше кілька учасників. Наближеність Європи дозволила зменшити витрати на долю, але фаворити все одно залишаються ті ж самі.
Тобі Прайс спробує захистити свою победу на Дакарі-2019, яку він тоді буквально «вигриз» на останніх кілометрах. Але в нього конкурентів та партнерів по KTM будуть Маттіас Волкер та Сем Сандерленд, які явно не дадуть розслабитися.
Перервати ж багаторічний тріумф KTM на «Дакарі» спробують представники Yamaha (Адрієн Ван Беверен), Honda (Кевін Бенавідес, Пабло Гонсалвес та Рікі Брабек) а також Husqvarna, яка гарно проявила собі минулі перегони.
Тож болети точно буде за кого!
Роман Галімон, motorcar

Read 583 times Last modified on Четвер, 26 грудня 2019 13:11

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha