Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Середа, 13 лютого 2019 20:10

Перша нагорода Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Біатлоніст Степан Кінаш отримав першу нагороду для України на ХIV зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, що триває у місті Сараєво та Східному Сараєво (Боснія та Герцеговина).

В індивідульній гонці на 12,5 км українець на чотирьох вогневих рубежах допустив лише одного промаху, продемонстрував гарну швидкість на дистанції і став володарем бронзової медалі престижного форуму.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Степана, тренерський склад, всю українську збірну зі здобутою нагородою, побажавши нових успіхів.

Нагадаємо, що в рамках Європейського юнацького олімпійського фестивалю змагаються понад 900 юних спортсменів віком від 13 до 17 років із 46 країн Старого Світу, які визначають найсильніші у 8-ми видах спорту.

Українські спортсмени представлені 22 атлетами у п'яти дисциплінах: гірськолижному спорті (4), біатлоні (8), лыжних перегонах (4), фігурному катанні (2) та шорт-треку (4).


НАГАДАЄМО:

У 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було ухвалено рішення про проведення один раз на два роки зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалів (ЄЮОФ). ЄЮОФ – це найпрестижніші змагання Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у змаганні з 1993 року (у 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД). Починаючи з 1993 року на зимових та літніх ЄЮОФ юними олімпійцями було здобуто 185 медалей – 58 золотих, 66 срібних та 61 бронзову нагороду.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – гарна школа для майбутніх перемог. У різні роки учасниками Фестивалів були: Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна (біатлон), призерка чемпіонатів світу та Європи з біатлону Анастасія Меркушина (біатлон), учасники Олімпійських ігор Ярослав Паніот (фігурне катання), Дмитро Міцак (гірськолижний спорт) та інші.

ЄЮОФ сповідує філософію дорослих Ігор, крім олімпійської атмосфери, яку відчувають юні спортсмени – починаючи від екіпіровки та закінчуючи церемонією нагородження, тут присутні всі традиційні атрибути найголовніших стартів чотириріччя: естафета вогню та його запалення, і т.п.

НОК України

Read 492 times Last modified on Середа, 13 лютого 2019 20:19

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha