Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Понеділок, 23 жовтня 2017 17:59

Знову успіх і неповторні враження

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

З 10 по 15 жовтня спортивний зал факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка приймав найкращих боксерів України віком до 22 років.

Такі представницькі змагання у Кропивницькому проводилися вже вдруге поспіль. Цього разу у рингу за нагороди боролися 140 спортсменів, серед яких – 4 майстри спорту міжнародного класу з боксу, 43 майстри спорту України, 74 кандидатів у майстри спорту України.

Не залишилися без вагомих успіхів і господарі змагань. Кіровоградщину представляли 11 боксерів, серед яких – 9 кропивничан та двоє олександрійців. На призовий п'єдестал піднялися троє господарів рингу.

Єдину золоту нагороду у скарбничку збірної області отримав вихованець комплексної ДЮСШ №1 обласного центру Тамерлан Мірашов. Причому для перспективного боксера це вже друге поспіль золото у ваговій категорії до 56 кг. Тож на рідному рингу Тамерлан непоборний.

У фіналі підопічний Віктора Фесечка та Сергія Платонова переміг представника Херсона Жермана Ншіміріману. Сам бій не тривав відведених трьох раундів, а був припинений у середині другої трихвилинки через розсічення, що отримав наш боксер. За регламентом, переможця визначали згідно з суддівськими записками на момент зупинки бою. А тут перевагу мав саме наш земляк, який і став чемпіоном України і поділився своїми враженнями:

- Найважча моя перемога була минулого року, коли я вперше став чемпіоном України серед чоловіків до 22 років. На нинішньому турнірі важко дався півфінальний бій. У фіналі я зробив ставку на третій раунд, але через розсічення бій зупинили достроково і мене визнали победителем. Минулого року я виконав норматив майстра спорту України. Цьогоріч переміг на міжнародному турнірі, показавши результат майстра спорту міжнародного класу. Хочу прогресувати далі, відзначивши наш чемпіон.

Бронзовим призером у вагової категорії до 52 кг став син відомого кропивницького боксера-професіонала Олександра Черв'яка Дмитро Черв'як. За крок до фіналу зупинився ще один вихованець спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву №2 Павло Гореленко, який посів третє місце у вазі до 60 кг. Та цією бронзою залишився незадоволений не тільки сам боксер та його наставники, а й чисельні вболівальники, які стежили за розвитком півфінального бою Павла із черкащанином Мирославом Гончаром. Тож, мабуть, тільки судді побачили перевагу суперника кропив'янина, адже саме наш Павло був активнішим і точнішим. Та, за роздільним суддівським вердиктом, перевагу після фінального гонгу було віддано Мирославові, який і виконав норматив майстра спорту України. А збентежень Павло Гореленко все ж таки не відмовивши у коментарі журналістам:

- Я провів три поєдинки, вигравши два. У півфіналі поступився, хоча бій був рівний. Цьогоріч я вже здобував бронзову нагороду на Універсіаді України. Це, взагалі, мій найкращий сезон у боксерській кар'єрі. Тож своїми виступами задоволень. Єдине, що не вдалося виконати норматив майстра спорту України. Але це спонукатиме працювати надалі з підвійною енергією і здобувати нові перемоги.

І вже звичайно, про підсумки та деталі змагань нам розповів президент обласної федерації боксу Віктор Саласенко:

Щодо організації змагань, то вона знову була на високому рівні. Як то кажуть, утриматися на певній вершині важче, аніж туди піднятися. Минулого року нам вдалося вразити всіх своєю гостинністю та професіоналізмом. Тож не випадково саме Кропивницькому випала честь приймати такі представницькі змагання раптом поспіль. Й, через об'єктивні причини, змінивши місце проведення турніру, ми не змінили свого відмінного ставлення до дорученої справи. Тож сподіваємося, що всі старання оргкомітету виявилися продуктивними і численні учасники, тренери, офіційні особи та гості чемпіонату України знову залишали наш місто із приємними враженнями.

Значить, ми робимо все правильно. Звичайно ж, хочеться подякувати всім, хто взяв участь в організації турніру. Перш за все це генеральний спонсор нашого турніру – бізнесмен Сергій Тарасов, а також президент федерації боксу Кіровоградської області Вадим Волканов. Великий внесок зробили віце-президенти ФБКО Дмитро Терзов, Олександр Шамардін, Павло Бегалов та Валерій Денисенко. Також ми вдячні за допомогу директору ТОВ «Ласка» Костянтину Череднику, аграрію Володимиру Волошановському, бізнесменам Володимиру Гайдуку та Володимиру Арсірію.

Хочеться відзначити чудову роботу суддівської колегії, на чолі з Дмитром Лазарєвим, та його помічників Миколу Каракулова та Анатолія Золотаря. Окрема вдячність лікарському складу обласного лікувально-фізкультурного диспансеру (головний лікар Ігор Давосір), які протягом усіх змагань допомагали спортсменам відновлюватися від серйозних ударів та пошкоджень. Велика дяка колективу станції швидкої медичної допомоги та головному лікарю закладу Олександру Ярошенко. Від себе хочу висловити вдячність жіночому колективу кафе «Спортивне», в якому протягом усіх днів смачно кормили учасників змагань та офіційних осіб.

Зазначу, що наш турнір відвідали представники влади. Зокрема, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, представник Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Ігор Ліподат та заступник голови цього управління Лідія Шатна.

Ну й, звичайно, хочу сказати спасибі ректору ЦДПУ імені Володимира Винниченка, професора Олега
Семенюку та декану факультету фізичного виховання, професору Анатолію Турчаку
за те, що гостинно надали нам цей чудовий спортивний зал.

Завершуючи, хочу відзначити, що, як я й говорив вам минулого разу, бокс на Кіровоградщині розвивається. А підтвердженням цьому став успішний виступ наших хлопців на домашнім чемпіонаті. Тож можна лише запевнити, що зупинятися на досягнутому ми не збираємось і плануємо і далі не лише перемагати на всеукраїнській арені, а також чекаємо у Кропивницькому нових яскравих та незабутніх всеукраїнських боксерських баталій.

 

Юрій Ілючек, Віталій Журак, за матеріалами сайту “Гречка”. Фото Є.Савранський, Я.Вечірко

 

 

 

 

 

 

Read 528 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha