Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Вівторок, 29 серпня 2017 23:05

А європейське щастя було так близько...

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Сьогодні ми кинемо погляд на європейський шлях ФК «Олександрія», який перервався тоді, коли до дива залишалося якихось 20 хвилин. Але недаремно кажуть, що у футболі дрібниць не буває.

Після не надто переконливого старту у національному чемпіонаті ставка наших земляків на Лігу Європи виглядала очевидною. З румунською Астрой план Володимира Шарана спрацював чітко. Спочатку було видобуто нульову нічию на виїзді із запасом міцності, а в рідних стінах в атакуючому плані наші земляки видали поки що найкращу свою гру в сезоні. У результаті, щоправда, після реалізованого Андрієм Запорожаном заслуженого пенальті все дійшло до валідольної кінцівки. Добре, що гра завершилася на користь української дружини. Як би там не було, а перший історичний європейський крок уперед було зроблено.

Далі пощастило з жеребом, адже у суперники «городянам» могли дістатися більш серйозні клуби, ніж білоруський БАТЕ. Хоча єврокубковий досвід конкурентів був непорівнянний. Чемпіони Білорусі мали у своєму активі успішні виступи у груповому турнірі Ліги чемпіонів, а цього ж сезону підопічні Олександра Єрмаковича у досить рівній боротьбі поступилися на попередній стадії головного євротурніру чеської «Славії», де небезуспішно виступає зараз Руслан Ротань. А ось у національній першості, яка проводиться за системою весна-осінь, БАТЕ посідає лише 3 місце після 20 турів. Тож у разі єврокубкової невдачі у протистояннях із «Олександрією» могло постати питання про тренерську відставку.

У День незалежності України в Олександрії було ще й футбольне свято. Усі місця на історичний матч було розпродано заздалегідь. Перед грою серйозно постала проблема зайвого квитка, за який пропонували навіть оплату у доларах. Яскравим вийшов марш фанів, які пройшли із центру міста до арени. Білоруські вболівальники привітали українців зі святом спеціальним банером. А всі, хто прийшов на поєдинок в українських вишиванках, отримували особливі подарунки від футбольного клубу «Олександрія».

Давши відпочити кільком провідним виконавцям у нічийному матчі з «Карпатами», що завершився нульовою нічиєю, тренерський штаб «Олександрії» все одно не зміг уникнути проблем зі складом на протистояння з БАТЕ. Фактично після травм Шендріка та Басова наша команда залишилася лише з двома центральними захисниками, що й відіграло головну роль у невдалому результаті двораундової дуелі. Далася взнаки й відсутність у середині поля справжнього лідера та капітана команди Андрія Запорожана.

Хоча не можна сказати, що борисівчани чимось здивували. Нічого суттєвого в атаці до перерви білоруси не запропонували. Адже їм треба було забивати. Але підібратися до воріт Юрія Паньківа, перед якими діяв злагоджений захисний редут, до певного моменту підопічні Олександра Єрмаковича не мали. Більше того, господарі поля та в атакуючих діях виглядали краще та більше нагнітали ситуацію біля воріт Дениса Щербицького.

На 34-й хвилині олександрійці забили найважливіший м'яч. Сітало вміло підставився під захисника у штрафному майданчику, а Грицук блискуче реалізував пенальті. Здавалося, що гості збентежені, але в справу втрутився нещасний випадок. Після завзятого початку другого тайму від борисівців у воротарських господарів виник небезпечний момент, де Паньків ліквідував загрозу, але зіткнулися головами Каленчук та Гітченко. Дізнавшись, що пошкодження центрбека досить серйозне, Володимир Шаран схопився за голову, розуміючи, чим це може обернутися. Хоча Гітченко був готовий повернутися в гру, проте зупинити кров після розтину не вдалося, і четвертий арбітр не дозволив Андрієві знову вийти на поле.

Ця втрата спричинила відразу кілька змін у тактичних побудовах Шарана. Через відсутність рівноцінних замін опорнику Банаді довелося діяти на місці Гітченка, плеймейкер Грицук перейшов до опорної зони, а на його місце вийшов номінальний форвард Пономар. Загалом усі змушені були діяти на невластивих собі позиціях. Олександр Єрмакович відреагував миттєво, кинув у бій другого височенного форварда, що посилило тиск на нашу центральну зону захисту.

І протягом чотирьох хвилин брешами, що виникли в оборонних порядках «городян» досвідченіші футболісти БАТЕ скористалися здорово. Двічі відзначився найдорожчий легіонер борисівського клубу Іванич, який повністю виправдав вкладений у його покупку 1 мільйон євро. За такою грою забити двічі натхненним конкурентам вже неможливо. Тож від такого нокаутуючого удару наші земляки так і не відійшли. 1:2 – і гості пробилися до групового етапу.

Футболісти та тренери БАТЕ раділи так, ніби вже виграли Лігу Європи, а наші хлопці та й тренери зізналися, що повністю спустошені такою невдачею.

Тепер олександрійцям, від яких, якщо судити з недільного матчу з «Ворсклою», дійсно відвернувся успіх, потрібно повністю зосередитися на національній першості, де потрібно вибиратися з підвалів турнірної таблиці. Деякі фахівці вважають, що виліт із Ліги Європи певною мірою відіграє позитивну роль для команди Шарана, яка займає не своє передостаннє місце в українській прем'єр-лізі.

Втім, розмова про битви в елітному дивізіоні, де кропивницька «Зірка», на відміну від земляків-суперників, після двох перемог поспіль злетіла на 8 позицію і де вибухнув не зовсім футбольний скандал, ще попереду.

А поки давайте вболіваємо за національну збірну України, яку чекають найважливіші поєдинки в Харкові з очолюваною Мірчею Луческу турецькою збірною (про цей матч ми готуємо спеціальний репортаж з місця подій) та на виїзді з Ісландією. Адже від результату цих протистоянь залежить подальше турнірне майбутнє команди Андрія Шевченка.

Юрій Ілючек, спеціально для "УЦ"

Фото Володимира Шараєвського

Read 3410 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

omajeqama
0 #1 omajeqama Вівторок, 23 червня 2020
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500 Mg wda.xtnj.sportr eporter.com.ua. qyk.zz http://mewkid.net/when-is-xicix/
BUTTON_QUOTE
itinojuzudad
0 #2 itinojuzudad Вівторок, 23 червня 2020
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin jpu.bixe.sportr eporter.com.ua. von.vb http://mewkid.net/when-is-xicix/
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha