Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Понеділок, 24 липня 2017 15:16

Пам'яті талантливого ученика

Автор: 
Rate this item
(4 votes)

Минулої тижня у Кропивницькому, на майданчиках факультету фізичного виховання ЦДПУ імені Володимира Винниченка та КДЮСШ №3, пройшов шостий щорічний турнір із пляжного волейболу серед чоловічих та жіночих команд, присвячений пам'яті Олександра Костюченка.

На жаль, життя перспективного 17-річного волейболіста трагічно обірвалося у 2011 році. З того часу, віддаючи шану пам'яті свого вихованця, тренер-викладач спортивної школи Маргарита Кольцова, за підтримки обласної федерації волейболу, відділу фізичної культури та спорту міської ради та небайдужих підприємців, щороку організовує турнір на честь свого ученика.

Розпочнемо з жіночих баталій, де брало участь п'ять команд. І якщо дві з них “Ромашки” у складі Анастасії Гончаренко та Дар'ї Чупцової та дує двох Алін Стрельченко та Крамаренко, під назвою “Стріла”, – це юні представниці КДЮСШ №2, які, будемо відвертими, не претендували на нагороди, а розцінювали цей турнір як додаткову можливість набратися безцінного досвіду, який їм точно знадобиться. Своєю завзятістю та наполегливістю дівчинки дали зрозуміти, що у нас скоро з'явиться нове покоління прекрасних волейболісток. То дорослі суперечки видалися досить цікавими. Так, спочатку “Тайфун”, де грала найкраща волейболістка минулого чемпіонату області з класичного волейболу Марина Мартиненко у парі з, як на мене, найкращимгравцем цього турніру, Олесею Молодченком, зустрівся з досвідченим дуетом “Бедренші”, у складі тренера-викладача КДЮСШ № 3 Ірини Гмирі та гравця ВК “Кіровоград” Світлани Фрунзе. І тут, попри очікування, боротьби не вийшло. “Тайфун”, виправдовуючи свою назву, буквально, “зніс” своїх суперниць 2:0 (21:11, 21:11). До речі, після цього у складі “Бедренш” відбулася ротація і замість Ірини Гмирі з'явилася волейболістка “Буревісника” юна Ілона Ворох. У грі проти ще одних фавориток Олександри Прокопчук та Наталії Грицюк із команди “Пончики” “стегна” зуміли виграти одну партію, але на більше їх не вистачило. Відтак, 2:1 тяжка перемога “Пончиків”. Тож до вирішальної зустрічі дісталися справді найкращі дуети “Пончики” та “Тайфун”. На початку золотого матчу пара Мартиненка Молодченка вирвалася вперед 4:0. Втім, скоро суперниці зрівняли рахунок 8:8. Але далі перевага “тайфунів” починала зростати і перша партія завершилася на їхню користь 21:18. В іншій мережі картина гри змінилася і в позиції наздоганяючих опинилися Мартиненко та Молодченко. Втім, ця роль їх влаштувала, адже у завершальній частині другої партії, за рахунок 18:15 на користь “Пончиків”, волейболістки “Тайфуну” взяли тайм-аут. Зробивши певні корективи у своїй грі, Марина та Олеся не тільки зуміли наздогнати суперниць, а й примудрилися вирвати победу в партії, а з нею, і у турнірі 2:0 (21:18, 21:18). Зазначимо, що “Бідреньки” Світлана Фрунзе, Ірина Гмиря та Ілона Ворох здобули бронзові нагороди.

Серед чоловіків інтриги у протистояннях восьми пар було значно менше. Навіть попри присутність чемпіона Чехії у складі “Іхострою” з міста Чеські Будейовиці Валерія Тодуа, тут дуже легко та з великим перевагою над іншими конкурентами прогнозовано перемогли чемпіони України серед юнаків до 18 років. Андрія Троцького. Третіми ж тут стали Олександр Чаповський та Дмитро Лебединський. Зазначимо, що на церемонії нагородження були присутні батьки Олександра Костюченка, а призери чоловічого турніру, окрім дипломів, отримали ще й грошове винагороду від організаторів турніру.

Олександра Прокопчук, спеціально для "Спортревю New"

Read 945 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

Наташа
+1 #1 Наташа Вівторок, 25 липня 2017
Сашка,команда "Пончики"не играла с "Бедренши"
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha