Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 09 квітня 2017 08:56

Український тріумф

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Хоча не є великим фахівцем у галузі боксу, ризикну поділиться своїми враженнями від переможних поєдинків на американському рингу тріо українців – Усік, Гвоздик – Ломаченко, які змусили прокинутися навіть не сильних любителів спорту о 5-й ранку і порадіти з того, що ми Найкращі. І не кажи мені, що хтось ще, крім спортсменів, здатний ось так підняти авторитет і престиж нашої країни.

Щодо Усика, то саме його бій із Майклом Хантером викликало певну тривогу, аж до чемпіонських раундів. Конкурент українця, як мені здалося, краще виглядав у стартових раундах, поки Олександр придивлявся і розгойдувався. У моїх підрахунках американець навіть виграв два перші раунди за рахунок своєї активності. Вусик не так здорово, як раніше, виглядав на ногах і дозволяв конкуренту справляти враження на суддів за рахунок, не скільки точності влучень, скільки активності. Але поступово все стало на свої місця, українська важкоатлет почав боксувати швидше, розважливіше і почав все більше потрапляти. Але Хантер намагався контратакувати та приреченим не виглядав. При цьому бій виглядав, адже суперники постійно тримали глядачів у напрузі, не ховалися у клінчі, відповідаючи атакою на атаку. Це саме те, що потрібно було Вусику для того, щоб справити враження на вимогливу американську публіку. До чемпіонських раундів перевага українського боксера вже не викликала сумнівів і питання було лише в тому: чи зуміє Олександр завершити поєдинок достроково. І тут уже рефері, особливо у 12-му раунді, просто пошкодував американця, який практично не чинив опір. Суддівський вердикт виглядав одноголосним і значним: 117:110 виставили всі арбітри. Вийшло, що арбітри лише один раунд віддали супернику Усіка та ще в одному – було зафіксовано нічию. І все ж, як на мене, питання до Олександра залишилися і для того, щоб виходити на ще більш серйозні візаві, потрібно виглядати так, як виглядали цього вечора товариші Усика по олімпійській збірній України 2012 року.

За великим рахунком, Олександра Гвоздика не затяті шанувальники боксу змогли вперше за довгий час побачити у справі. Ні, зрозуміло, що ми читали про успіхи українського панчера, але всі свої переваги він пред'явив саме зараз, коли за три раунди прорахував, «розібрав кісточками» і знищив далеко не слабкого кубинського американця Юнієскі Гонсалеса. Нещодавно цей боксер розглядався, як реальний претендент на чемпіонський титул поки несподівано не програв Жану Паскалю. Гвоздик продемонстрував вищий клас, відправивши конкурента в класичний нокаут, продемонструвавши своєму промоутера Бобу Аруму, що час і йому провести бій за чемпіонський пояс. Хоча в цій ваговій категорії вся увага зараз прикута до реваншу Уорд-Ковальов, але Гвоздик цілком може не тільки скласти гідну конкуренцію цим абсолютно відмінним за своїми стилями мега-зіркам, а й доставити обом величезні проблеми. Не випадково ж Ковальов назвав саме Олександра своїм небажаним суперником і не лише через приятельські стосунки з українцем. Загалом у перспективі ми цілком можемо розраховувати на ще один чемпіонський титул.

А Ломаченко – це просто найвищий клас. Зараз у світі немає боксера рівного Василю за талантом, швидкістю мислення, швидкістю в прийнятті рішень, умінням прорахувати дії суперника і виставити того просто «посміховиськом». Саме такими були у свої найкращі роки Рой Джонс-молодший та Флойд Мейвезер. А вони були найкращими з найкращих.

А сьогоднішній візаві українського генія Соса не просто не можна порівняти з Василем у майстерності. Це навіть не різні ліги, а різні планети у Всесвіті. Джейсон з першої до останньої секунди більше нагадував боксерську грушу, яку українець бив як хотів і коли хотів. А ось атаки американця не приховували в собі жодної загрози, бо Соса просто жодного разу-то, толком і не влучив. Бокс це більше мистецтво не пропустити. За що цінувалися сильні бійці на планеті.

Загалом, це одностороннє побиття і знущання, хоча Джейсон заслужив на повагу за витримку і стійкість, тривало аж до 10 раунду, коли тренери просто не випустили свого боксера з кута, розуміючи чим це все може закінчитися. Після такого майстер-класу від Ломаченка суперники ще більше побоюватимуться українця та «бігатимуть» від Василя, ухиляючись від бою. Адже тут не йдеться про результат, а те: яким чином «Хай-тек» його досягне. Тому не виключено, що Ломаченку доведеться піднятися до більш важкої вагової категорії для того, щоб знайти більш-менш гідного суперника. Хоча, чи є вони зараз взагалі?

До речі, бої проходили в новій залі, яка вміщає, здається, 3 з половиною тисячі глядачів. Хоча Ломаченко точно гідний аудиторії не меншою, ніж збереться на легендарному «Уемблі» 29 квітня на битву двох олімпійських чемпіонів – Володимира Кличка та Ентоні Джошуа. Так що попереду на нас чекає один із найочікуваніших мега-файтів 2017 року в найпрестижнішій суперважкій ваговій категорії.

Юрій Ілючек, «SportРепортер»

Read 708 times Last modified on Неділя, 09 квітня 2017 10:41

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha