Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 02 квітня 2017 17:39

Вистачило на один тайм

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
© fco.com.ua © fco.com.ua

Знекровлену травмами та дискваліфікаціями, "Олександрії" вистачило лише на один тайм у домашньому протиборстві з київським "Динамо". А після перерви Ярмоленко з Гармашем стали головними творцями вольової великої перемоги команди Сергія Реброва, яка вперше спробувала грати у три центральні захисники.

І «Олександрія», і «Динамо» наближалися до стартового поєдинку другого етапу чемпіонату з кадровими проблемами. Найбільш знекровленими були господарі. Через травми гру пропускали Чорний, Запорожан, Чеботарьов. Путраш із Леоновим лише виходять на оптимальні кондиції, відповідно матч починали з лави запасних. Також не зміг розраховувати Володимир Шаран на дискваліфікованих Басова із Симиніним та на Цурікова, який пропускав поєдинок за умовами орендної угоди. Що стосується «Динамо», то допомогти «біло-синім» не міг ледве отримав індульгенцію від тренерів і керівництва Хачеріді, який вибув через травму з ладу приблизно на чотири тижні.
«Динамівцям» у будь-якому разі треба було реабілітуватися перед власними вболівальниками за нещодавню ляпас від географічного сусіда «Олександрії» – «Зірки». Але зла кіровоградська доля не хотіла відпускати від себе чинного чемпіона країни. І перший же удар у площину воріт на 2-й хвилині завершився голом у ворота «Динамо» - Огіря класно приклався до м'яча і встромив його потужним ударом з-за меж штрафного майданчика в дев'ятку воріт Рудько.
"Олександрія" після забитого голу відійшла на свою половину поля, гранично дисципліновано діючи в обороні. А шоковані «динамівці» довго не могли схаменутися та спробувати втілити в дію нову схему Сергія Реброва, який вирішив не відставати від футбольної моди та зіграти на «Ніці» з трьома захисниками. Активними бровочниками зі стартових секунд вийшли Антунеш та Морозюк, завданням яких було підносити снаряди до Гармаша та Ярмоленка, відповідно, ліворуч та праворуч. Ті, у свою чергу, діяли у зв'язку з єдиним номінальним форвардом Яремчуком.
Перший небезпечний момент гості зуміли створити лише на 23-й хвилині, коли м'яч після удару зі штрафного Антунеш просвистів у сантиметрах від хрестовини. Олександрійці ледь не подвоїли свою перевагу за хвилину. Грицук перехопив м'яч після недбалої передачі Рудько на Антунеша, але, схоже, настільки не очікував такого подарунка, що не зміг по-справжньому скористатися ним. А Віда виявився спритнішим і підстрахував голкіпера.
Не можна не відзначити гострі паси Гармаша. Як і небезпечний удар із розвороту у виконанні Ярмоленка – м'яч розминувся із дальнім кутом воріт Новака. Останній шанс відновити рівновагу мав киян на 41-й хвилині, але Сидорчук ударом пробив над поперечиною.
Отримавши, мабуть, жорсткий прочухан від тренера в роздягальні, «динамівці» зі стартових секунд другого тайму включили активний пресинг, і вже на 53-й хвилині ледь не досягли бажаного. Морозюк зі штрафного пробив стінку, Новак зумів дістати м'яч і вибив прямо на ногу Антунеша, який з метра примудрився не влучити у порожні ворота. Але через шість хвилин свої прямі обов'язки блискуче виконав Бесєдін, який двома хвилинами раніше замінив Яремчука, який відверто не вписався в гру. Чи не першим торканням Артем результативно замкнув фланговий простріл від Ярмоленка. А ще за сім хвилин своє слово сказав Гармаш. Ярмоленко зважився на дальній удар, Новак парирував прямо на Дениса, який, підробивши м'яч, по-більярдному вклав його в дальній кут.
Після другого гола у грі утворилася деяка пауза. «Динамівці», вийшовши вперед, вирішили перевести подих, а олександрійці, схоже, крім морального удару, підсіли ще й фізично. Все разом призвело до того, що вирішальне слово було досвідом окремих гравців. Він дав про себе знати на 84-й хвилині. Бондаренко на правому фланзі захисту забарився з пасом уперед, а Гармаш обікрав захисника і перевів на протилежний фланг на Ярмоленка. Андрій, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, залишив не при ділі спочатку його, а потім захисника і, фактично, занісши м'яч у ворота господарів.
Це була крапка в матчі, що залишився, команди просто догравали. Включно з чотири хвилини, який додав до основного часу Юрій Можаровський, для якого це був 100-й матч у Прем'єр-лізі. І який призначив на 90+2 хвилині ще й пенальті у ворота «Олександрії» за фол М'ягкова на Морозюку. Що й дозволило Ярмоленко оформити дубль.

Євген САВЧУК

"Олександрія" - "Динамо " (Київ) - 1:4 (1:0)

Владислав Огіря, 2 - Артем Бесєдін, 60, Денис Гармаш, 66, Андрій Ярмоленко, 84, 90+3, з пенальті

«Олександрія» : Андрій Новак, Андрій Гітченко, Антон Шендрік, Валерій Бондаренко, Владислав Огіря (Павло М'ягков, '75), Василь Грицук, Артем Полярус (Вахтанг Чантурішвілі, '69), Євген Банада, Сергій Старенький, Віталій (Володимир Прийомов, '44)

"Динамо" : Артур Рудько, Александар Пантич, Віторіну Антунеш, Домагой Віда, Тамаш Кадар, Денис Гармаш (Віктор Циганков, '89), Володимир Шепелєв, Микола Морозюк, Сергій Сидорчук (Сергій Рибалка, '68), Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук (Артем Бесєдін, '58)

Антон Шендрік, 23. Владислав Огіря, 29. Сергій Старенький, 37. Вахтанг Чантурішвілі, 86. – Артем Бесєдін, 71.

Удари (у ворота): 5 (4) - 13 (7)
Кутові: 1 - 6
Офсайди: 5 – 3.

Глядачів: 3.830.

Джерело:   Sport.ua

Read 3299 times Last modified on Неділя, 02 квітня 2017 19:58

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha