Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 19 лютого 2017 19:29

Німецький фінальний акорд

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
© DPA. Лаура Дальмайер © DPA. Лаура Дальмайер

Двома перегонами із масовим старотом в австрійському Хохфільцені завершився черговий чемпіонат світу. І в останній день золоту крапку поставили німецькі біатлоністи. Причому для Лаури Дальмайєр – це була вже четверта нагорода найвищої проби на цих стартах, а ось Сімон Шемпп завоював свою першу індивідуальну нагороду на світових першостях та одразу – золото.


Юлія Джима – у квітковій церемонії нагородження у мас-старті чемпіонату світу! Найкраща з українок у нинішньому сезоні поставила знак оклику у підсумках своїх виступів у Хохфільцені. Так, є деяке розчарування від того, що відстань до бронзи – всього чотири секунди, а Юлі завадив образливий промах на другому рубежі. Але це шосте місце – гідна компанія срібної медалі української естафети, найкращий особистий результат наших дівчат на цьому чемпіонаті.

Дуже якісну гонку провела і Анастасія Меркушина , особливо з огляду на те, що це був її перший мас-старт у компанії найсильніших. І одразу – на чемпіонаті світу! У Насті також лише один промах, допущений у першому лежанні та 14-та позиція на фініші. Крім того, Меркушина в черговий раз порадувала швидкісною стріляниною, ставши найкращою в гонці за цим показником разом із американкою Сьюзан Данклі .

До речі, Данклі стала головною сенсацією мас-старту. Будучи традиційно швидкісною спортсменкою, вона, як правило, не відрізнялася відмінною стріляниною. Але сьогодні пробив зірковий час американки – чотири нулі, причому з фантастичною скорострільністю! Після кожного з чотирьох вогневих рубежів Сьюзан йшла лідером, причому маючи 4-5-секундний гандикап перед переслідувачами. Але щоразу її наздоганяли перед стадіоном.

Бути б другому золоту американців на чемпіонаті, якби не ідеальні перегони у виконанні Лаури Далмайєр! За підсумками турніру Лаура цілком гідна титулу Королева Хохфільцена: 5 золотих та 1 срібна медалі у шести гонках! Неймовірно!

У боротьбі за бронзу також знайшлося місце спортивному подвигу. Кайса Макаряйнен обмежилася лише однією помилкою на першому лежанні, була абсолютно найшвидшою на трасі і цілком могла боротися навіть за золото, якби не найгірша швидкість стрілянини серед 30 учасниць мас-старту. Через це з останньої стійки фінська біатлоністка пішла відстаючи від групи конкуренток за бронзу на 12 секунд. Але що створила Кайса на останньому колі! В останній шанс здобути медаль на цьому чемпіонаті вона вклала всі сили – і свої, і, схоже, Марі Лаукканен , яка відмовилася від участі у мас-старті. Як би там не було, останнє коло фінка не пробігло – пролетіло! І ще перед останнім підйомом обійшла і Джиму, і Тею Грегорін, і Габріелу Коукалову! Бронза у чудовому стилі!

Коукалова, до речі, фінішувала четвертою та ще більше відпустила Лауру Далмайєр у загальному заліку Кубка світу. Нині між ними вже 46 очок. Юлія Джима продовжує займати 11-й рядок, але від десятого місця - всього 3 очки, та й до сьомої позиції можна дотягнутися за допомогою однієї успішно проведеної гонки. Гідна задача на залишок сезону є! Анастасія Меркушина у своєму першому повноцінному сезоні у Кубку світу вже претендує на топ-30, піднявшись після цієї гонки на 39 місце.

Мас-старт. Жінки
1. Лаура Далмайєр (0+0+0+0) 33:13.8
2. Сьюзан Данклі (0+0+0+0)+4.6
3. Кайса Макаряйнен (1+0+0+0) +20.1
...
6. Юлія Джима (0+1+0+0) +24.4
14. Анастасія Меркушина (1+0+0+0) +1:28.7

Цей мас-старт, безперечно, запам'ятається – як і весь чемпіонат, який подарував уболівальникам багато емоцій. І останні гонки не стали винятком – напруга зберігалася до останнього рубежу, коли претензії на титул найсильнішого зберігали вісім спортсменів! І в цій грі майстерності та нервів найкращими стали два Симони – австрієць Едер та німець Шемпп. Обидва рубежі провели з нулями і перед останнім колом їх поділяло лише дві секунди. Третім абсолютним снайпером став американець Бєлі. Був би він Саймоном - може, і влився у дует лідерів, а от Лоуелл відставав на 16 секунд.

Але справжньої боротьби за золото на останньому колі не вийшло. Апріорі Шемпп - різкіший фінішер, але доводити вирішення питання на останню стометрівку він не став: скинув Едера в черговому підйомі і впевнено пішов до золота.

А Едеру не дісталося навіть срібла. Як і в жіночих перегонах кількома годинами раніше, останнє коло подарував чудовий спурт "бігунка". Автором такого знову став Йоханнес Бе, повторив свій подвиг гонки переслідування. Пішовши на останнє коло в 9-ти секундах від Лоуелла Бейлі і в 25-ти слідом за Едером, норвежець спочатку вдруге на чемпіонаті "образив" американця, позбавивши його шансів на медаль, а до останнього кілометра дістав і австрійця, обійшовши його в заключний підйом і не дозволивши навіть подумати про реальну боротьбу на фінішній прямій.

Йоханнес завоював своє третє срібло в Хохфільцені-2017, але для команди Норвегії цей чемпіонат світу, мабуть, можна назвати провальним: провідна біатлонна держава вперше з чемпіонату світу 2005/06 закінчує головний старт сезону без перемог – лише 3 срібла Бе-молодшого та бронза Бьорндалена.

В українських хлопців шансів поборотися за нагороди сьогодні, мабуть, не було – виною тому невдачі на вогневих рубежах, де і Дмитро Підручний , і Сергій Семенов заробили по чотири кола штрафу. У підсумку українці посіли місця у третьому десятку – Діма фінішував 25-м, Сергій – 27-м.

Лідер Кубка світу Мартен Фуркад також до останнього рубежу зберігав усі шанси на перемогу, але здригнувся у заключній стійці, припустившись двох помилок. Навіть відігравши чотири позиції на останньому колі, він перетнув межу лише п'ятим. Втім, Фуркад і в цій ситуації не залишився без досягнення, переваливши позначку 1000 набраних очок Кубка світу в сезоні.

Конкурентів у загальному заліку для француза вже давно не спостерігається, натомість у боротьбі за Малий Кришталевий Глобус у мас-стартах інтрига лише посилилася: сьогоднішньою перемогою Симон Шемпп зміцнив лідерство у цьому заліку, випереджаючи тепер Мартена на 22 очки та попереду – лише один мас-старт. , який вінчатиме сезон у Холменколлені.

Здобувши перемогу в гонці з масовим стартом, Шемпп затвердив гегемонію збірної Німеччини на цьому чемпіонаті - з 11-ти гонок на рахунку Бундестім 7 перемог!
Мас-старт. Чоловіки
1. Сімон Шемпп (0+0+0+0) 35:38.3
2.   Йоханнес Тінгнес Бе (0+0+0+1) +9.0
3. Сімон Едер (0+0+0+0) +10.1
...
25.   Дмитро Підручний (1+1+1+1) +1:56.6
27.   Сергій Семенов (1+1+0+2) +2:09.7

За матеріалами biathlon.com.ua

Read 547 times Last modified on Неділя, 19 лютого 2017 19:42

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha