Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Вівторок, 28 квітня 2015 14:40

Українець увійшов до десятки Лондонського марафону

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Українець увійшов до десятки Лондонського марафону фото: ФЛФУ

Минулими вихідними у світі пройшли одразу 7 марафонів серйозного міжнародного рівня, серед яких у центрі уваги був Лондонський марафон, проведений у 35-й раз.

Свій третій у кар'єрі марафон пробіг легендарний українець Сергій Лебідь. Дев'ятиразовий чемпіон Європи з кросу, якому в липні виповнюється 40 років, фінішував 10-м на першому для себе марафоні серії Major. Результат Сергія – 2:10.21 – на дві хвилини гірший за його особистий рекорд, встановлений минулого року в Сеулі.
Переможець Лондонського марафону чемпіон світу 2003 року та дворазовий призер олімпійських Ігор у бігу на 5000 м кенієць Еліуд Кіпчоге показав найкращий час сезону-2014 – 2:04.41. Сценарій елітного чоловічого забігу був надзвичайно цікавим. Одним із головних фаворитів був чинний рекордсмен світу Денніс Кіммето кинувся в атаку за сім кілометрів до фінішу, але не витримав одиночного темпу і знову підпустив суперників. Цей ривок, схоже, виявився фатальним для рекордсмена.

Еліуд Кіпчоге та ще один кенієць, екс-рекордсмен світу Вілсон Кіпсанг підняли фінішний темп, а Кіммето не зміг відповісти. Дуель лідерів відбувалася на фантастичних швидкостях з огляду на 40 км за спиною. Кіпчоге пробіг останній кілометр за нереальні 2 хвилини 2 секунди і, незважаючи на Кіпсанга, що висить за спиною, здобув перемогу - четверту в п'яти марафонах, які він пробіг.
У жінок боротьба також виявилася дуже гострою. Забіг досить несподівано виграла 28-річна Тігіст Туфа – вона стала лише третьою в історії та першою за 14 років ефіопською переможницею Лондона. Суперниці кенійка Мері Кейтані, дворазова переможниця Лондона, та чемпіонка Берлінського марафону-2014 ефіопка Тірфі Цегайє відстали від Туфи лише на 18 секунд.
Загальна кількість учасників усіх забігів Лондонського марафону становила понад 37 тисяч.
Чи не більше, ніж лідери забігів, увагу публіки та медіа привернула Пола Редкліфф, чинна рекордсменка світу з марафону (2:15.25), триразова переможниця Лондона та чемпіонка світу 2005 року. 41-річна британка, як і оголосила на початку зими, бігла свій останній мараофн у кар'єрі. Підлоги не потрапили до топ-10, але її результат був досить високий, враховуючи, що вона майже не готувалася до марафону – 2:36.55. На фініші були сльози - на Полу чекала сім'я, включаючи дочку та сина.

xsport.ua

Read 4196 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha