Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 484

Середа, 11 лютого 2015 12:38

Денис мріє підкорити Європу

Автор: 
Rate this item
(5 votes)

Юному таєквондисту Денису Шепелю всього 13 років, але у свої роки у спорті він уже досяг немалого. Цей хлопчик – неодноразовий переможець та призер всеукраїнських та обласних змагань. Він одним із перших у нашій країні у такому віці був удостоєний чорного поясу. А на нещодавньому Кубку України з таеквондо (ІТФ), що проходив у Черкасах, представник кіровоградського клубу «Ван Вей» виборов путівку на чемпіонат Європи, який у квітні відбудеться в Італії.

На європейській першості Денис має чудові шанси не просто голосно заявити про себе, а й замахнутися на призові місця. Ось тільки із поїздкою на змагання виникли певні складнощі. Втім, про це трохи пізніше.

А поки що зазначимо, що після свого народження наш герой часто хворів. Для того, щоб синочок зміцнів фізично, мама у 3 роки привела Дениса до відділень спортивної гімнастики та плавання СДЮСШОР «Надія». Тут він отримав перше загартування, розвинув гнучкість і навчився азам акробатики. Пробував Денис свої сили у футболі. Але зрештою вибір було зроблено на користь таеквондо. Цим видом спорту можна розпочинати займатися з 6-річного віку. Але тренер Ігор Зюнзя одразу відзначив хорошу спортивну підготовку майбутнього чемпіона та ризикнув зарахувати його до своєї групи, коли хлопцеві було лише п'ять з половиною років. І треба визнати, що чуття не підвело досвідченого наставника. Учень дуже швидко прогресував, горів бажанням тренуватися, і перші успіхи не змусили на себе довго чекати. Вже за рік після серйозних занять Денис Шепель чудово виступив на своєму першому турнірі.

Ігор Зюнзя зазначив, що його учень – дуже веселий та життєрадісний хлопчина, з тих, яких називають «душа компанії». Правда, ця весела вдача йому іноді заважає, коли потрібно бути гранично зібраним і сконцентрованим на досягненні результату. У спортивному плані, за словами Ігоря Зюнзі, підопічний добре готовий фізично і має достатні технічні навички для того, щоб битися з найсильнішими суперниками. В даний час юний спортсмен вийшов на пік своєї форми і цілком спроможний поборотися за нагороди на чемпіонаті Європи. Поки Денис єдиний із кіровоградців «прорубав вікно до Європи». Але у нас ще є три тайквондисти, які, у разі перемоги на чемпіонаті України, можуть вирушити до Італії.

Юному спортсмену, щоб переконати тренерів збірної України включити його до заявки на європейську першість, довелося дуже постаратися. У Черкасах на Кубку України Денис Шепель виграв 7 боїв Найскладнішим був півфінальний поєдинок із суперником із Черкас, у якому наш земляк поступався, але зміг перехопити ініціативу та закінчити основний час бою внічию. А в ході додаткової хвилини кіровоградський таєквондист «вирішив, що потрібно вигравати», зібрався і довів свою перевагу.

Нині Денис наполегливо тренується та мріє виступити на чемпіонаті Європи. Змагання в Італії триватимуть цілий тиждень, для цього потрібні певні кошти. Федерація таеквондо (ІТФ) Кіровоградської області вже знайшла можливість виділити на поїздку свого юного представника 200 євро. Трохи допомогла своєму колишньому пацієнтові, якого лікувала практично від народження, та депутат міської ради Лариса Андрєєва. Але все одно 450 євро ще не вистачає. Це непосильна сума для мами Дениса.

Зрозуміло, що за нинішніх умов багато хто вважає, що нам не до спорту. Але нам сьогодні, як ніколи, потрібні і важливі перемоги і в спортивних баталіях. А Денис Шепель може досягти європейського успіху. І наш талановитий юний спортсмен вірить та сподівається, що знайдуться небайдужі люди, які зможуть допомогти втілити його мрію у реальність.

Юрій Ілючек, "УЦ".

Read 724 times Last modified on Середа, 11 лютого 2015 13:11

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha