Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 24 липня 2021 22:14

"Шахтар" мінімально здолав "Інгулець"

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

У дебютному матчі Роберто де Дзербі "Шахтар" мав велику ігрову перевагу у матчі з "Інгульцем". Та господарі ледь не змарнували наприкінці поєдинку.

У першому турі нового сезону Української Прем'єр-Ліги петровський "Інгулець" у Києві на НСК "Олімпійський" зустрічався з донецьким "Шахтарем". У складах обох команд у міжсезоння відбулося чималі зміни. До того ж у «гірників» змінився тренерський штаб. Тож, цікаво було подивитись наскільки змінилися гра обох команд. Новий наставник «Шахтаря» Роберто де Дзербі випустив в основі одразу трьох новачків – Педріньо, Траоре та Марлона. А Марлоса не було навіть у запасі. Сергій Лавриненко взагалі задіяв чи не всіх своїх новобранців – Гальчука, Полегенька, Поспєлова, Опанасенка, Коробенка, Шарая та Сітала.

Дебют зустрічі повністю пройшов під диктовку господарів поля. «Гірники» удало пресингували, швидко приймали рішення та створювали моменти біля воріт Гальчука. Тож гол був справою години. І віце-чемпіоні України відзначилися вже на 12-й хвилині. Манор Соломон на лівому фланзі легко обіграв Полегенько і зробив зрячий пас на Траорі. Новачок «гірників» випередив двох центрів беків суперників і впритул поразив ворота. На цьому хлопці де Дзербі не зупинились і продовжували атакувати. Хоча був шанс і у гостей, коли Сітало «обікрав» Матвієнка і ледь не вискочив сам на сам із Трубіним. Але удар дебютанта петрівчан устигли заблокувати. Потім хлопці Сергія Лавріненка відбивалися, але на 34-й хвилині пропустили раптом. Степаненко закинувши м'яч до штрафної, де Алан Патрік знову залишивши не при справах опікунів та зльоту пробивши Гальчука – 2:0. Здавалося, що розгрому гостям не уникнути. Тим більше, що донеччани не зменшували обертів.

Та петрівчани заспокоїлися і більше помилок у захисті не припускалися. І хоча «гірники» багато володіли м'ячем і шукали шляхи до воріт непоступливих конкурентів, але стовідсоткових шансів не створювали. Одного разу Соломон потрапив у стійку, а Алан Патрік забивши після офсайду в Траорі. А наприкінці зустрічі гості стали діяти більш рішуче. Активно заграв на вістрі нігерійський нападник Гопей, який одразу після перерви замінив Сітала. Це була вимушена заміна, адже Артем відчув дискомфорт і вирішили його поберегти на наступні матчі. І саме нігерійський нападник на 81-й хвилині забивши історичний матч «Шахтарю» на виїзді. Гол став завдяки класній комбінації петрівчан, яка розірвала захист суперників і вивела форварда на зручну ударну позицію. Це взяття воріт нагадувало перший гол «Шахтаря» у цьому матчі. Після того, як перевага господарів стала мінімальною, підопічні Сергія Лавриненка пішли вперед, стали пресингувати та змусили шанувальників «Шахтаря» понервувати. Але відігратися петрівчанам не вдалося. Та й це було б несправедливим, адже 80 хвилин перевага хлопців де Дзербі була безперечною. Тож «Шахтар» виграє у дебютному матчі італійського наставника – 2:1. А «Інгулець» демонструє, що, незважаючи на всі зміни, залишається організованою тренерською командою, з якою будь-якому супернику не просто.

Українська Прем'єр-Ліга. 1 тур.

"Шахтар" - "Інгулець" - 2:1

Голі: Траоре (12), А.Патрік (34) - Гопей (81)

Попередження: Тете (93) - Запорожець (40), Павлов (66)

"Шахтар": Трубін, Додо, Марлон, Матвієнко, Корнієнко (Вітао, 82), Майкон, Степаненко, Педріньо (Тете, 70), Патрік (Судаков, 70), Соломон (М. Антоніо, 88), Траоре.

Інгулець: Гальчук, Полегенько, Поспєлов, Ковальов, Павлов (Козак, 73), Опанасенко, Шишка, Коробенко, Запорожець, Шарай (Головкін, 72), Сітало (Гопей, 46).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Юрій Ілючек, СВN

Read 803 times Last modified on Субота, 24 липня 2021 22:21

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha