Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 14 червня 2021 21:09

Словаччина вирвала перемогу у Польщі

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Словаччина вирвала перемогу у Польщі Фото Twitter

Перший матч у групі E, у якому поляки були номінальними фаворитами. Команда Паулу Соузи з позиції сили стартувала у матчі, взявши м'яч під свій контроль.

Команда майже 10 хвилин тримала м'яч, не даючи супернику навіть перейти половину поля. Незважаючи на таку перевагу за грою, створювати моменти полякам не вдавалося.

Витримавши стартовий тиск поляків, Словаччина зібралася і почала частіше ходити в контратаки. Спочатку Дуда на лівому фланзі добре змістився у центр і пробив поряд із ближньою штангою Польщі. А за кілька хвилин Словаччина і зовсім приголомшує суперника. На 18-й хвилині Роберт Мак здійснив чудовий прохід на лівому фланзі, обігравши Берешинські, форвард залетів у штрафний майданчик і пробив у ближній кут. Союзником словака у цій ситуації став воротар Войцех Щенсни, який пропустив м'яч після відскоку від штанги. Саме на голкіпера "Ювентуса" записали цей гол. Щенсни став першим воротарем історії чемпіонатів Європи, який оформив автогол.
Як часто буває, забитий гол розкрив гру. Після невеликої паузи поляки кинулися відіграватись. На 25-й хвилині команда провела швидку атаку з правого флангу, Берешинський віддав хороший простріл у штрафну зону, звідки пробивав Глік, але удар був блокований. Словаки відповіли миттєво. Вже за кілька хвилин гарний момент у свій актив записав Юрай Куцка, який пробив здалеку, але м'яч пройшов поруч із поперечиною.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Ці моменти надихнули команду Словаччини. Футболісти у синій формі більше створювали, а потім і зовсім почали контролювати матч. Поляки ближче до середини тайму були розгублені. Абсолютно непомітним на полі був Роберт Левандовскі, м'яч до суперзірки "Баварії" взагалі не доходив. Лише до кінця першого тайму Польща знову взяла м'яч під контроль, але реальних гольових моментів створити не вдалося. Словаки більше шукали своє щастя на контратаках та завдали ще кількох далеких ударів (дуже неточно).

Перерва Паулу Соуза провела більш ніж продуктивно. Вже на старті другої половини матчу Польща вражає суперника швидкою атакою. Кліх віддає передачу на хід Рибусу, який з лівого кута переправив м'яч у штрафну зону, де Карл Лінетти в один дотик переправив м'яч у ворота. Удар вийшов не зовсім яскравим, але влучним - 1:1.
Цей успіх додав емоцій у матчі. Поляки забігали набагато швидше і наполегливіше. Міні-моменти у свій актив записали Лінетти та Кліх. У ці миті Словаччина сіла в глибоку оборону, лише зрідка одержуючи можливість сходити у контратаку. На 62-й хвилині на авансцену вийшов Гжегож Крихов'як. 31-річний поляк, маючи жовту картку у пасиві, вирішив на рівному місці сфолити на Громаді. Покарання прийшло блискавично – друге попередження та червона картка. Таким чином, за 25 хвилин до кінця матчу хавбек «Локомотива» залишив свою команду в меншості.
Вже за кілька хвилин після цього вилучення Польща виймає другий матч. Подача кутового Марек Гамшик виводить на ударну позицію Мілана Шкріньяра, центральний захисник потужно пробив - без шансів для Щенсни.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Другий забитий м'яч заспокоїв збірну Словаччини. Команда почала грамотно висушувати гру, віддавши м'яч супернику. Наставник Польщі провів низку замін, команда пішла вперед, але у меншості розкрити оборону суперників було практично не реально. У компенсований час Ян Беднарек мав супермомент, щоб зрівняти рахунок. Захисник опинився на ударній позиції у штрафному майданчику Словаччини, в оточенні трьох суперників Беднарек пробив - м'яч пройшов поблизу штанги. Зазначимо, що головна зірка Польщі Роберт Левандовський не ввімкнувся і в другому таймі.
У підсумку 2:1, Словаччина зробила невелику сенсацію і розпочала чемпіонат із дуже важливої перемоги.

Чемпіонат Європи. Група Е. Тур 1.

Польща – Словаччина – 1:2

Лінетти (46) – Щенсни (18, автогол), Шкріньяр (69)

Крихов'як (22) – Губочан (20)

Крихов'як (62, друга жовта картка)

Польща: Щенсни, Берешинський, Глік, Кліх (Модер, 85), Беднарек, Лінетти (Франківський, 74), Крихов'як, Левандовський, Зелінський (Свидерський, 85), Южв'як, Рибус (Пухач, 74).

Словаччина: Дубравка, Губочан, Шкриньяр, Шатка, Пекарик (Косцелник, 79), Дуда (Грегуш, 91), Гамшик, Гараслін (Дюріш, 87), Куцька, Мак (Суслов, 87), Громада (Грошовскі, 79).

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Стадіон "Санкт-Петербург" (Санкт-Петербург, Росія)

Максим Гаптар , Sport.ua

Read 527 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha