Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 10 травня 2021 09:34

Шахтар у Києві обіграв Інгулець

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Шахтар у Києві обіграв Інгулець © ФК Шахтар Донецьк

Поєдинок тепер уже екс-чемпіона з дебютантом УПЛ не мав жодного турнірного значення для жодної із сторін. Інтриги додавав лише той факт, що «Шахтар» та «Інгулець» вперше між собою зустрічалися у поєдинку чемпіонату, оскільки зустріч першого кола

, нагадаємо, не відбулася через стан поля у Кропивницькому, внаслідок чого команді Лавриненка тоді було зараховано технічне враження (0:3).
«Шахтар», всупереч очікуванням, вийшов на матч у дуже бойовому складі. Експериментальною появою став лише вихід Сергія Болбата на позиції лівого захисника, а також Луїш Каштру давши з перших хвилин пограти 18-річному Георгію Судакову, який, забігаючи наперед, виявивши дуже пристойно.
Перший шанс у матчі створили футболісти Інгулця. Вже на 2-й хвилині гостям вдалася швидка атака, яку завершував Щедрий, але його постріл парирував Трубін. Після цього ініціатива перейшла до «гірників», які планомірно почали розгойдувати оборонні споруди «Інгульця».
Утримувати ворота "сухими" гостям вдалося недовго. На 16-й хвилині Алан Патрік відмінним пасом вивів Тете на ворота суперника, а бразилець холоднокровно розібрався з голкіпером Малішем, який вийшов йому назустріч, а також з Квасним, що намагався підстрахувати свого товариша. Після цього Теті залишалося лише з пари метрів закотити м'яч у сітку – 1:0. До слова, у цьому епізоді Квасний отримав травму, через яку був замінений на Бартуловича.
До кінця тайма «Шахтар» міг забити ще як мінімум тричі. Два шанси занапастив Дентіньо, який спочатку пробив у штангу, а потім не зміг після чудового прострілу Соломона у ближньому бою переграти Малиша. У паузі між моментами Дентіньо своє ім'я у протокол міг записати Соломон. На 35-й хвилині Судаков обікрав Бартуловича, після чого викотив шикарну передачу на ізраїльтянина, але легіонер пробивши вище воріт.
В іншому таймі «Шахтар» мав ще більшу перевагу у володінні м'ячем. Моментами вона сягала 80% на 20%, але гострі моменти біля воріт «Інгульця» виникали не так часто.
Активно увійшов у гру Маркос Антоніо, який на 66-й хвилині замінив Судакова. За виділений йому ігровий час бразилець міг оформити хет-трик, але щоразу йому щось мешкало забити хоча б один м'яч. Перший момент Антоніо занапастив через хвилину після появи на полі, коли удар хавбека потягнувши воротар «Інгульця» Маліш. Ще у двох небезпечних моментах бразилець пробивав повз, хоча як мінімум в епізоді на 73-й хвилині було дивно, як Антоніо не зміг влучити навіть у площину воріт.

Інгулець намагався контратакувати, але шансів у команди Лавриненка було не так і багато. В основному гості пробивали з далеких дистанцій, причому, як правило, повз ворота, у зв'язку з чим роботи у Трубіна було дуже мало.

На 81-й хвилині Луїш Каштру випустив на поле Михайла Мудрика, і той також мав непоганий момент, коли міг забивати майже першим дотиком, але перемудривши. У фіналі поєдинку «Інгулець» кілька разів спробував відігратися, але це гостям не вдалося.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «Шахтаря» зі рахунком 1:0 у, ймовірно, останньому поєдинку Луїша Каштру на чолі донецької команди, яка в іншому сезоні за португальця втратила титул чемпіона України.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

"Шахтар" - "Інгулець" - 1:0

Теті (16)

Болбат (15) - Козак (30), Павлов (83)

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Матвієнко, Болбат (Корнієнко, 77), Майкон (Мудрік, 84), А.Патрік, Судаков (М.Антоніо, 66), Тете (Фернандо, 77), Соломон, Дентіньо ( В'юнник, 65)

Інгулець: Маліш, Квасний (Бартулович, 23), Салем, Павлов, Асмелаш, Коробенко, Кучеренко, Запорожець, Козак (Янаков, 70), Щедрій (Коваленко, 70), Сітчінава

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Олексій Слівченко , Sport.ua

Read 696 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha