Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 21 квітня 2021 18:05

Динамо перемагає Агробізнес та виходить у фінал Кубка України

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Динамо перемагає Агробізнес та виходить у фінал Кубка України © ФК Динамо Киев

У нинішньому розіграші Кубка України «Агробізнес» уже й так стрибнув, як кажуть, вище за свою голову. На попередніх стадіях турніру команда з невеликого міста Волочиська Хмельницької області вибила одразу двох представників Прем'єр-Ліги – полтавську «Ворсклу» та донецький «Шахтар».

Особливо несподіваною виявилася перемога над поки що діючими чемпіонами країни у додатковий час. І ось тепер у Тернополі відбулася зустріч за вихід у фінал із уже, можна сказати, без п'яти хвилин новими володарями золотих нагород українського чемпіонату.

У стартовому складі киян Мірча Луческу зробив кілька перестановок порівняно з останнім матчем проти "Шахтаря". Так, місце у воротах посів Бойко, який давно вже не грав в офіційних поєдинках. Те саме стосується Сироти і Лєднєва. В іншому ж склад був по-справжньому бойовим. Хазяї поля подбали, перш за все, про захист власних воріт, відрядивши велику кількість футболістів в оборону.

Перший гольовий момент у матчі гості створили вже на 5-й хвилині. Родрігес зліва виконав простріл у район кута воротарського майданчика, де всіх випередив Бесєдін і завдав сильного удару головою, але м'яч пролетів поряд зі штангою. Через п'ять хвилин уже сам Родрігес низом пробив із середньої дистанції, проте на шляху м'яча, що летів у ворота, опинився Юхимович. А після подачі кутового той самий динамівський легіонер із Люксембургу головою послав м'яч трохи неточно.

Кияни продовжували володіти великою ігровою перевагою, намагаючись завершувати свої атакуючі комбінації ударами по воротах. Хороші шанси для того, щоб відкрити рахунок у цьому матчі мали Миколенко, Бесєдін, Циганков, але забити їм не вдавалося. Щодо «Агробізнесу», то його гравці в основному розраховували на швидкі контратаки. Однак уперед господарі поля йшли невеликою кількістю футболістів і тому багато їхніх атак завершувалися ще на далеких підступах до штрафного майданчика гостей.

Ближче до кінця першого тайму «Динамо» посилило свій тиск і команді з першої ліги стало ще складніше. На 38-й хвилині вдруге врятував «Агробізнес» Юхимович, який самовіддано кинувся під удар Родрігеса. За хвилину Шапаренко далекою передачею виводив на ворота суперників Циганкова, але той не встиг зорієнтуватися і м'яч пролетів повз нього. А на 42-й хвилині господарям поля мимоволі допоміг …Циганков, який опинився на шляху м'яча, що летів у ворота після удару Шапаренка.

І все ж таки перед самою перервою на 45-й хвилині гості змогли вийти вперед. Вдалу комбінацію розіграли Родрігес та Леднєв, після чого український півзахисник з-за меж штрафного майданчика з лівої ноги точно пробив у правий від себе кут воріт. Голкіпер «Агробізнесу» Артим лише провів м'яч поглядом.

Другий тайм розпочався у тому ж ключі, що й перший. Знову м'яч більше тримався у «Динамо», яке довго його контролювало і чинило тиск на ворота господарів поля. На 53-й хвилині міг забити Миколенка, проте з правої ноги з вигідної позиції пробив повз ворота. А на 57-й хвилині втретє (!) врятував свою команду захисник Юхимович. Тепер уже грудьми він відбив м'яч після сильного удару Шапаренка.

Динамівці продовжували атакувати. На 60-й хвилині Циганков зблизька не зумів переграти Артима. Потім за чотири хвилини арбітр матчу Максим Козиряцький призначив пенальті у ворота господарів поля. Він побачив порушення правил Курило на Сироті. Однак, переглянувши VAR, суддя своє рішення змінив і призначив вільний удар у протилежний бік.

А на 67-й хвилині динамівці забили другий гол. Свою індивідуальну майстерність продемонстрував Бесєдін. Він отримав м'яч на чужій половині поля, наблизився до штрафного майданчика суперників і точно пробив у ближній кут воріт.

Потім був забитий та скасований м'яч через офсайд від Циганкова. І, нарешті, на 81-й хвилині швидка контратака киян, у якій брали участь майже половина польових гравців, завершилася голом у виконанні Буяльського.

У підсумку «Динамо» впевнено здобуло перемогу з великим рахунком 3:0 і тепер чекає на результат другого півфіналу, щоб дізнатися, з ким йому зіграти у фіналі.

Кубок України. Півфінал.

"Агробізнес" - "Динамо" Київ - 0:3

Леднєв, 45, Бесєдін, 67, Буяльський, 81

Бойчук, 72 – Попов, 12, Сирота, 54

«Агробізнес»: Артим – Бойчук, Юхимович, Курило, Слотюк, Романюк – І. Когут (Сіменець, 70), Груша (Семенюк, 62), Косовський (Ярмоленко, 82), М. Когут – Дудик (Немтінов, 82).

«Динамо» Київ: Бойко – Миколенко, Сирота, Попов, Тимчик (Караваєв, 46) – Сидорчук – Родрігес (Сідклей, 66), Леднєв (Буяльський, 66), Шапаренко (Шепелєв, 66), Циганков – Бесєдін (Супряга, 79) ).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Тернопільський міський стадіон ім. Романа Шухевича (Тернопіль)

Удари (у ворота): 0 (0) – 15 (8)


Ігор Заржицький, Sport.ua

Read 1558 times Last modified on Середа, 21 квітня 2021 18:11

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha