Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 18 листопада 2020 09:19

Україна U-21 обіграла Північну Ірландію у відбірному раунді ЧЄ-2021

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Україна U-21 обіграла Північну Ірландію у відбірному раунді ЧЄ-2021 © УАФ

Вкрай насиченим на події для футбольної громадськості нашої країни вийшов вівторок, 17 листопада 2020 року. Цього дня ми мали намір подивитися поєдинки одразу двох вікових категорій українських футболістів, однак коронавірус COVID-19 завдав свій нищівного удару по амбіціях зіграти у встановлений термін матч національної збірної України проти Швейцарії.

Втім, домашню гру молодіжної збірної проти однолітків із Північної Ірландії навіть зафіксовані випадки захворювання скасувати не змогли. Команда Руслана Ротаня виходила на свій останній матч у невдалій кваліфікації до чемпіонату Європи-2021.

Київська область опинилася цього вечора під впливом сильного снігопаду. Постраждала від погодного явища та Ковалівка, а новому стадіону «Колоса» довелося вперше пройти випробування снігом. Агрономи намагалися, але природа виявилася наполегливішою – на поведінку футболістів на полі по ходу всього матчу серйозно впливав обсяг снігу, що регулярно поповнювався.

Але команда Ротаня навіть у таких важких умовах намагалася грати в дрібний пас, тоді як суперники кинули цю витівку вже до кінця першої чверті ігрової години, перейшовши виключно на верхові передачі до штрафного майданчика. Гра виглядала фрагментами, які черговість була аналогічною становищу назв команд на табло. Україна вистрілила трьома небезпечними моментами в районі 23-ї хвилини, проте Кухаревичу двічі не дав відзначитись голом голкіпер суперників, а ще один раз під удар форварда львівського «Руху» з близької дистанції кинувся Мюнс.

Гості мали лише один серйозний випад – у Трубіна довелося два послідовні удари перед відходом на перерву, які суперники завдали після подачі кутового з правого флангу. Наш голкіпер легко впорався з погрозами, а в контратаку не дав втекти головний арбітр - аж надто не хотілося йому знаходитися на полі хоча б зайву секунду. І його можна збагнути! Північноірландці просто тікали стрімголов у підтрибунні приміщення.

У другий тайм наша команда входила надто важко, тому суперники більшу частину часу до закінчення повної години поєдинку володіли ініціативою в атаці, і навіть відзначилися випадковим попаданням у ліву штангу наших воріт під час подачі з правого флангу, що зрізалася з ноги у Лайвері. Це був єдиний момент за всю гру, коли можна було впевнено стверджувати, що голкіпер Трубін помилився в епізоді.

Проте ударні шість хвилин, починаючи від 68-го оберту секундної стрілки, дозволили Україні здобути перемогу з вагомим рахунком на табло. Повторився сценарій гостьового поєдинку проти Румунії, от цього разу пропускала у свої ворота не наша команда.

Бабогло першому вдалося завершити подачу кутового з лівого флангу ударом головою в падінні, після чого суперники розсипалися. Ще один навіс від Стецькова з того ж самого боку поля – у стрибку на дальній завершує Ісаєнко, а вже через дві хвилини Кухаревич скористався нечіткими діями голкіпера, що запанікував після невдалого пасу назад від партнера з лівого флангу, і переправив м'яч у сітку порожніх воріт ударом із- за межами штрафного. І все було б добре, тільки в такому ж стилі необхідно було грати в першій зустрічі на полі суперників.

У момент триразового свистка головного арбітра цієї зустрічі Рауфа Джабарова шлях молодіжної збірної України до чемпіонату Європи-2021, який пройде в Угорщині та Словенії, було офіційно завершено. На превеликий жаль, під керівництвом Руслана Ротаня тріумфатори чемпіонату світу-2019 у Польщі не змогли реалізувати свій потенціал з першого разу, проте їхній шлях у «дорослому» футболі на цьому лише починається. Чекаємо на наступні спроби.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група H. 10 тур.

Україна U-21 – Північна Ірландія U-21 – 3:0

Бабогло, 68, Ісаєнко, 70, Кухаревич, 74

Бабогло, 7, Бражко, 41, Стецьков, 53 – Тоул, 31, Бойд-Мюнс, 57, Бансал-Макнолті, 86, Маккалмонт, 89

Україна U-21: Трубін – Дубінчак (Д. Кравчук, 78), Снурніцин, Бабогло, Якимець – Вантух, Бражко (Білошевський, 87), Ярмолюк (Михайленко, 90) – Ісаєнко, Шевцов (Стецьков, 46), Кухаревич (А .Кравчук, 87).

Північна Ірландія U-21: Веббер - Амос, Браун, Тоал, Меррон - Бансал-Макнолті, Бойд-Мюнс, Маккалмонт, Хам - О'Ніл, Лайвері.

Арбітр: Рауф Джабаров (Азербайджан).

Стадіон: "Колос" (с. Ковалівка).

Удари (у ворота): 10 (5) – 5 (2)
Кутові: 4 – 7
Офсайди: 3 - 5.

Ілля Береза , Sport.ua

Read 711 times Last modified on Середа, 18 листопада 2020 09:25

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha