Print this page
Неділя, 23 серпня 2020 14:49

Кінець епохи сімейних команд у Ф1

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Американці з невідомої інвестиційної фірми купили одну із найстаріших та найуспішніших команд Формули 1. Які висновки ми можемо зробити з цієї історії?

За останні кілька років було неймовірно складно відшукати хоч якісь по-справжньому позитивні новини, які стосуються команди Williams. Автор: Редактор Ф1

У 2018-му вона стрімко провалилася в протоколах, а минулий рік став одним суцільним кошмаром, який почався ще взимку із затримки у створенні нової машини і продовжився по ходу всіх Гран-Прі величезним відставанням від суперників. Ніщо не нагадувало про славні роки Williams, а ще відносно недавно команда виграла п'ять Кубків конструкторів за шість років.

Минулої п'ятниці вся гоночна спільнота сколихнула новину про головного аутсайдера нинішньої Ф1. Після вивчення ситуації, вибору стратегії та аналізу варіантів, серед яких був повний або частковий продаж команди, Williams оголосили про те, що їх новим власником стане інвестиційна компанія Dorilton Capital.

Безперечно, для самого колективу з Гроу це старт нової епохи, але для Формули 1 загалом – остаточне завершення чергового історичного періоду.

Патрік Хед та Френк Вільямс на презентації Williams FW06 на новій базі команди, 1978 рік

Патрік Хед та Френк Вільямс на презентації Williams FW06 на новій базі команди, 1978 рік

Фото: Sutton Images

Статус Williams як незалежного сімейного підприємства вже довго залишався для команди приводом для серйозної гордості. Стійкість і здорова впертість, які протягом усього свого життя і кар'єри демонстрував Френк Вільямс, знайшли відображення у всіх аспектах роботи його команди. Цей підхід залишався незмінним навіть протягом останніх 18 місяців, які однозначно стали найскладнішими за всю історію Williams.

Френк ніколи не хотів втрачати контроль або відходити від тих ідеалів, які заклав у команду, створюючи її майже півстоліття тому. У цьому дуже наочно змогли переконатися в BMW, коли в середині 2000-х спробували зробити крок від технічного партнерства – успішного, треба відзначити – до придбання британського колективу. Сер Вільямс наказав їм забиратися. І автовиробнику нічого не залишалося, як віднести свої гроші та ресурси до Sauber.

Марк Веббер, Williams BMW FW27, 2005 рік

Марк Веббер, Williams BMW FW27, 2005 рік

Фото: Sutton Images

Аналогічний опір ми неодноразово бачили і останніми роками. Лоуренс Стролл приніс фінансування та привів спонсорів, щоб дати своєму синові Ленсу можливість сісти за кермо 2017-го. Але коли зрозумів, що його ідея максимально тісної співпраці з Mercedes не знаходить розуміння, переключив зусилля на Racing Point.

У Williams знову підтвердили відданість ідеї власної розробки та будівництва шасі за наявності лише клієнтських відносин із виробником двигунів. Час дуже швидко показав, що варіант Стролла виявився значно продуктивнішим.

Безумовно, упирати на сімейність та незалежність дуже почесно, але результати на трасах показують, що такий підхід приносить дедалі менше доходів. Тому настав момент, коли Williams довелося діяти.

Минулого грудня в рамках процесу рефінансування компанія змушена була продати свій інжиніринговий підрозділ Advanced Engineering, а в травні оголосила про розрив із колишнім титульним спонсором ROKiT та початок пошуків нового інвестора, який потенційно міг стати і покупцем.

Клер Вільямс, заступник керівника Williams Racing

Клер Вільямс, заступник керівника Williams Racing

Фото: FIA Pool

Клер Вільямс – донька сера Френка, яка останніми роками керує всіма процесами, незважаючи на формальний статус заступника свого батька – у липні упустила слова про те, що йдуть переговори «з рядом дуже цікавих потенційних інвесторів», які мають «високу якість». У п'ятницю стало відомо, що за суму 200 мільйонів доларів Williams викупив приватна американська інвестиційна фірма Dorilton Capital.

Угода отримала одностайне схвалення ради директорів, включаючи власника 52% акцій Вільямса-старшого. І хоча тепер сам Френк формально більше не матиме стосунку до свого дітища, нові власники вже дали зрозуміти, що не збираються відмовлятися від імені Williams.

Отже Williams Racing залишиться у Формулі 1, а майбутні машини збережуть фірмовий індекс FW, який незмінно використовувався з того самого моменту, як у середині 70-х почалася історія нинішньої команди. База теж залишиться у Гроу, що неподалік Оксфорда. Тобто збережуться всі елементи, які уособлюють сімейність колективу.

Клер підтвердила, що в Dorilton мають намір "поважати спадщину" проекту. Прочитайте уважно її слова: Це може стати кінцем ери Williams як сімейної команди, але ми знаємо, що вона в надійних руках. Продаж гарантує виживання, але що важливіше, забезпечить нам шлях до успіху».

Джордж Рассел і Ніколя Латіфі за кермом Williams FW43

Джордж Рассел і Ніколя Латіфі за кермом Williams FW43

Фото: Марк Саттон / Motorsport Images

З позицій Williams досконалу угоду, безперечно, можна назвати прийнятним результатом. Ім'я житиме й надалі, а фінансовий базис гарантовано дасть можливість дожити до введення бюджетних лімітів. Новий Договір Згоди пропонує маленьким командам набагато комфортніші умови, що дає можливість навіть помріяти про деякий прибуток від виступів у Ф1.

Dorilton – це не величезний фонд, єдиною метою якого є швидке отримання прибутку та звільнення від активу. Серед його принципів – «підвищення вартості у довгостроковій перспективі за рахунок реінвестування грошових потоків та виключення надмірного використання позикових коштів». У американців є успішний досвід роботи в структурі управління компаніями, що купуються.

"Ми твердо віримо, що елементи, які ми привносимо в роботу компаній, дозволяють їм успішно продовжувати роботу", - сказано на сайті Dorilton. Це добрий знак з огляду на силу бренду Williams та його значущість для Ф1.

Найджел Менсел і Нельсон Піке, Williams FW11B Honda, 1987 рік

Найджел Менсел і Нельсон Піке, Williams FW11B Honda, 1987 рік

Фото: Девід Фіппс

Як пояснюють у Dorilton, їм цікаві компанії з річною прибутковістю від 4 до 25 млн. доларів. За минулий рік Williams втратила у Формулі 1 понад 13 мільйонів. Зрозуміло, що насамперед потрібно виправити саме цей показник. Далі все має бути простіше, особливо якщо врахувати, що умови Договору Згоди для Williams були однозначно узгоджені з представниками Dorilton.

Клер Вільямс назвала договір «серйозним кроком уперед для Формули 1 та Williams». Варто визнати, команді пощастило з моментом - за колишніх комерційних умов виступів знайти покупця було б незрівнянно складніше.

Засновники Dorilton мають серйозні зв'язки в бізнес-спільноті. Голова інвесткомпанії Меттью Севедж та генеральний директор Даррен Фальтц раніше займали високі позиції у структурах Rothschild – одного з найбільших гравців у сфері фінансового консультування. 2009-го вони пішли звідти і заснували нинішню фірму. І поки що її діяльність у галузі інвестування викликала лише позитивні оцінки.

Але як би там не було, а укладена угода стала кінцем епохи не лише для Williams, а й для всієї Формули 1. У пелотоні більше не буде сімейної команди. Ні однієї. Тепер усі вони належать чи автовиробникам, чи великим компаніям, чи фондам із консорціумами. Що не кажи, а це позбавить чемпіонат частки колишньої романтики.

Френк Вільямс

Френк Вільямс

Фото: Девід Хатсон / Motorsport Images

Але справа в тому, що сама романтична ідея стосовно Ф1 вже давним-давно застаріла. Це був чудовий час, коли невеликі приватні команди, презирливо прозвані Енцо Феррарі «гаражистами» – мова про Cooper, Lotus і ту саму Williams – кидали виклик великим заводським колективам і найчастіше здобували над ними гору. На жаль, але до сучасної Формули 1 все це вже давно не має жодного відношення.

Історія 2010 року, коли до чемпіонату прийшли три нові колективи, наочно продемонструвала, наскільки все змінилося. Вони нічого не змогли досягти без нормальної підтримки та фінансування, швидко пішовши на дно. Sauber - відколи її засновник Петер Заубер викупив команду у BMW в 2009 році - теж змушена була боротися за виживання внизу турнірної таблиці. У результаті ця боротьба виявилася програною, і в 2016-му швейцарців викупив фонд Longbow Finance. І тільки після цієї справи почали потроху йти на лад.

Якщо ти хочеш зберігати незалежність у сучасній Ф1, потрібна чи бездонна грошова яма (тобто неймовірно щедрий спонсор), чи бізнес-модель, яка доводить стійку роботу. Коли 2016-го до чемпіонату прийшла Haas, її підхід до виступів змінив усі правила гри. Стало зрозуміло, що жодних інших варіантів для приватників просто немає.

Ромен Грожан (Haas VF-20) та Антоніо Джовінацці (Alfa Romeo C39) випереджають Ніколя Латіфі (Williams FW43)

Ромен Грожан (Haas VF-20) та Антоніо Джовінацці (Alfa Romeo C39) випереджають Ніколя Латіфі (Williams FW43)

Фото: Енді Хон / Motorsport Images

Реальність, що змінилася, і очевидні проблеми на трасах по суті залишили Williams без вибору. Незалежністю, яку команда успішно відстоювала добрих півстоліття, довелося пожертвувати заради майбутнього.

Слід визнати, що порівняно з 2019-м команді вдалося відчутно просунутися вперед: тепер Ніколя Латіфі і особливо Джордж Рассел мають реальні шанси у суперечці з суперниками з Haas та Alfa Romeo і регулярно виходять у другий сегмент кваліфікації. Проте багатомільйонні втрати свідчать, що гоночний бізнес не забезпечує потрібних результатів.

У Williams рано чи пізно мали зрозуміти, що треба діяти. В іншому випадку все могло просто зайти занадто далеко, і довелося б на будь-яких умовах приймати пропозицію від першого бажаючого купити команду. В особі Dorilton, британцям, дуже схоже, вдалося знайти однодумця, якого цікавить результат у довгостроковій перспективі. Інвесторів приваблює завдання зробити цю історію фінансово стабільною та повернути команду на гідний рівень у Ф1.

Так, вона більше не буде сімейною. Але чемпіонат отримає пелотон із десяти сильних та стійких колективів. І заплатити за це рештками романтики не так і страшно.

Карлос Рейтеман та Алан Джонс на Williams FW07B Ford лідирують на старті Гран Прі Іспанії 1980 року

Карлос Рейтеман та Алан Джонс на Williams FW07B Ford лідирують на старті Гран Прі Іспанії 1980 року

Фото: Motorsport Images

Read 342 times Last modified on Неділя, 23 серпня 2020 17:29

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha