Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 25 липня 2020 10:47

Олександрія – Маріуполь. Прогноз та анонс на матч

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Олександрія – Маріуполь. Прогноз та анонс на матч © ФК Александрия

Приємна у всіх ракурсах новина з'явилася напередодні старту плей-офф УПЛ за місце у Лізі Європи. І в Києві, і в Олександрії на стадіони пустять уболівальників, тож футбол поверне собі найважливіший атрибут - супровід глядачів.

Поки в столиці за путівку до єврокубків змагатимуться «вчорашні» учасники Першої ліги, на «Ніці» зіграють команди, які вже привчили Європу до своєї присутності. Приазовці, які два роки поспіль не долали кваліфікацію Ліги Європи, в нинішньому сезоні могли взагалі забути навіть про таке задоволення - благо, більш гнучкий Регламент Прем'єр-ліги залишив «Маріуполю» шанси на боротьбу і після підсумкового восьмого місця таблиці. Для «Олександрії», яка торік відіграла групу єврокубків, майбутній плей-офф швидше – втіха, адже підопічні Володимира Шарана значний відрізок сезону мріяли навіть про Лігу Чемпіонів.

Що й казати, лише дві перемоги у дев'яти матчах після відновлення УПЛ змусили «спуститися з небес» і навіть дали ґрунт розмовам про можливу тренерську відставку. Ймовірно, що тільки підсумковий успіх олександрійців у плей-офф хоча б на якийсь час заспокоїть «тренерський стілець» клубу, який явно хитається. У питанні кадрів з «лазарета» «Олександрії» долинають непогані новини: Павло Пашаєв та Артем Гордієнко (був замінений наприкінці першого тайму матчу з «Шахтарем») працюють у загальній групі, а Дмитро Шастал та Артем Сітало (обидва з «гірниками» навіть не потрапили в заявку) поки що індивідуально – можливо, обидва футболісти зможуть зіграти в суботу. Романа Вантуха травмовано, і з гостями з Маріуполя точно не зіграє.

Чимало розмов про зміну «кермового» долинало і з розташування «Маріуполя». Втім, колектив Олександра Бабича червне-липневий період чемпіонату провів, навпаки, дуже потужно. Так, в опонентах, враховуючи схему чемпіонату, ходили команди зовсім іншого рівня, проте. Картину псують лише раптові 1:4 від «Олімпіка», натомість усі шість інших із серії останніх матчів приазовці виграли, пропустивши при цьому лише два голи.

З минулого року не зустрічалися суперники, адже обидва поєдинки першої частини сезону між «Олександрією» та «Маріуполем» вийшли дуже навіть драматичними та насиченими на події. Велика кількість жовтих, видалення, забиті та незабиті пенальті, автогол – все це вмістилося всього у два матчі! Віритимемо, що чергове протистояння команд якщо і буде таким же «перченим», то – хоча б без помилок арбітрів. «Готуємось, налаштовуємося показати добрий футбол. Найголовніше, щоб ніхто не завадив. Більше переживаємо, щоб люди, які обслуговуватимуть цей матч, трактували моменти однаково і щоб після гри ми обговорювали футбол, а не суддівські помилки», – не оминув тему арбітражу Олександр Бабич.

Для статистики варто сказати, що Анатолій Абдула цього року «пересікався» з обома командами, і у цих матчах також не обійшлося без вилучень. Місяць тому харківський рефері працював на протистоянні «Маріуполя» та «Дніпра-1», у середині другого тайму вилучивши Назарія Муравського – приазовці виграли поєдинок навіть у меншості. А от у виїзній зустрічі «Олександрії» проти «Львова» вилучення у господарів не допомогло «жовто-чорним» перемогти. Тож рішення арбітрів – рішеннями, а футбол, сподіваємося, залишиться на першому місці. Тим більше, із уболівальниками на трибунах!

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Дубра, Бухал, Пашаєв, Гречишкін, Гордієнко, Ковалець, Третьяков, Лучкевич, Безбородько.

"Маріуполь": Гальчук, Кирюханцев, Дава, Муравський, Биков, Ігнатенко, Федорчук, Мишнев, Корнієнко, Чурко, Топалов.

sport.ua

Read 797 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha