Print this page
Неділя, 19 липня 2020 15:35

Олександрія – Шахтар. Анонс та прогноз матчу

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Свій чемпіонський сезон "Шахтар" завершить у місті Олександрія, де зіграє на полі однойменної команди. Підопічні Шарана зараз набрали хід і минулого туру розбили срібну мрію "Десни". Чи готові вони тепер нав'язати бій "гірникам", які навіть виходячи резервним складом, продовжують здобувати перемогу за перемогою?

Цифри та факти
Команди провели між собою три гри цього сезону. "Гірники" обіграли суперника двічі, забивши в обох зустрічах три голи (3:1, 3:2). А ось гра в листопаді була менш видовищною і закінчилася нульовою нічиєю
У сумі, "гірники" та "міщани" зіграли один з одним 26 зустрічей. Тотальну перевагу на боці перших, які здобули 22 перемоги. Тричі вони закінчувалися внічию і лише одного разу команда Шарана здобувала гору
Свою єдину перемогу в очному протистоянні команда Шарана здобула у далекому 2017 році. Гола Бернарда того вечора було недостатньо, адже одразу дублем відповів Полярус. Обидва зараз грають за межами УПЛ - бразилець в "Евертоні", українець у "Хімках"
"Шахтар" - найкраща команда за всіма статистичними показниками цього сезону. Вони пропустили лише 24 голи, у той час як забили 78. На все це їм знадобився 31 тур
Найкращий бомбардир клубу, і всього чемпіонату загалом, Жуніор Мораєс, забив 20 голів, але через дискваліфікацію не покращить статистику. Олександр Філіппов із "Десни" може наздогнати українського бразильця, якщо за один тур заб'є чотири голи
"Олександрія" має серію з трьох ігор поспіль без поразок (дві нічиї та перемога)

"Олександрія":
У команду Шарана ніхто не вірив. Після жахливої серії з чотирьох поразок поспіль здавалося, що головного тренера вже нічого не врятує і незабаром він залишиться без роботи. Але зчепивши зуби і показавши характер, "міщани" почергово відібрали окуляри у трьох претендентів на срібло. Спочатку не дали виграти "Зорі" та "Динамо", а тиждень тому каменю на камені не залишили від "Десни".
Проти "сіверян" футболісти Шарана провели найкращий посткарантиний матч, еталонно зігравши у захисті та вичавивши максимум зі своїх моментів. Попереду на "Олександрію" чекає протистояння за останню путівку до єврокубків і, швидше за все, саме вони - головні фаворити на підсумкову перемогу.
Олександр Мельник, який зіграв непоганий матч тиждень тому, пропустить гру з "гірниками" через перебір жовтих. В іншому, дискваліфікованих у команді немає і Шаран отримає шанс пустити у бій усі перевірених гравців.
Орієнтовний склад: Паньків – Мірошниченко, Бухал, Бабогло, Вантух – Гречишкін – Лучкевич, Банада, Ковалець, Третьяков – Безбородько

"Шахтар":
А от "гірники" вже давно не показують свого максимуму в УПЛ. Офіційно здобувши чемпіонство, що було зроблено саме у грі з "міщанами", донецький колектив серйозно зменшив оборони, в основному роблячи ставку на гравців "завтрашнього дня". За останні п'ять ігор свої шанси здобули Трубін, Фернандо, Мудрік, Вакула, Пихаленок, Бондаренко, Вітао та Сікан. Дуже шкода травмованого Валерія Бонадря, який також мав би свої ігрові хвилини.
Можна не сумніватися, що Луїш Каштру знову застосує серйозну ротацію. Не варто чекати на поле Мораєса та Хочолаву, які останнім часом перебрали карток. Дострокову відпустку отримали Тайсон, Додо та Патрік, місця яких мають зайняти їх молоді товариші.
Орієнтовний склад: Трубін – Болбат, Вітао, Матвієнко, Сіпріано – Пихаленок, Майкон – Мудрік, Бондаренко, Соломон – Фернандо.
Ризикнемо припустити, що невмотивовані "гірники" здобудуть 27-у перемогу в сезоні. Причини дві. Перша - навіть їх резерв виглядає зігранішим і стабільнішим за більшість команд в УПЛ. Ну і друга причина в тому, що і "Олександрії" не треба буде землю під ногами палити та здобувати перемогу за всяку ціну. Їхня головна битва відбудеться після і до неї вони точно будуть готові.

Георгій Грошев Автор UA-Футбол
Read 739 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha