Print this page
Неділя, 10 травня 2020 09:45

Шикарне життя Флойда Мейвезера: коли на картці є 123 мільйони доларів

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Мабуть, навіть серед тих, хто активно не цікавиться боксом, не знайдеться таких, хто хоч раз не чув прізвище Флойда Мейвезера. Свій останній боксерський поєдинок він провів ще у серпні 2017 року, а лише на його рахунку 50 боїв, усі з яких – виграшні! Мейвезер - фігура справді культова для боксу та спорту загалом, а тому не дивно, що за свою кар'єру йому вдалося солідно підзаробити.

За оцінками аналітиків, донедавна Мейвезер був лише шостим спортсменом, чий кар'єрний заробіток перевищив 1 мільярд доларів. Буквально на початку квітня цього року до цього «списку щасливчиків» додався і перший футболіст – Кріштіану Роналду. Раніше ж мільярдерів-спортсменів було лише п'ять: Міхаель Шумахер (1 мільярд доларів), Джек Ніклаус (1,15 мільярда доларів), Арнольд Палмер (1,35 мільярда доларів), Тайгер Вудс (1,65 мільярда доларів) і Майкл Джордан (1,9 мільярда доларів).

Заробіток Мейвезера за кар'єру та після її завершення (спонсорські контракти та інші джерела доходів навіть на «спортивній пенсії» для селебрітіс ніхто не скасовував) оцінюється нині в 1,1 мільярда доларів. Примітно, що чи не половину цієї суми Флойду принесло участь лише у двох боксерських боях – проти Менні Пак'яо у 2015 році та Конора Макгрегора у 2017-му. За перший Мейвезер отримав 250 мільйонів доларів, за другий – 300 мільйонів! Цікаво, що за перші свої 15 боїв на профі-рингу Мейвезер заробив «лише» 2 мільйони доларів. на одному рахунку в одному із банків)!

Маючи настільки солідні доходи, Мейвезер не особливо церемониться і з видатковою частиною свого бюджету, оточуючи себе небаченою для більшості людей розкішшю. Основною резиденцією Флойда з 2018 року і зараз є особняк, побудований під його особисте замовлення в Лас-Вегасі. Загальна площа будинку становить понад 2 тисячі квадратних метрів, включаючи 11 спалень. Будівля особняка обійшлася Мейвезеру в 10 мільйонів доларів, проте це далеко не найдорожчий об'єкт нерухомості, що є у його володінні.

У 2017 році боксер витратив близько 25,5 мільйона доларів на купівлю особняка в Беверлі-Хіллз. Ще близько півмільйона доларів пішли на те, щоби оновити інтер'єр будинку під його нового власника. У результаті Флойд разом із рідними та близькими може чудово проводити час, адже в особняку є все необхідне – від басейну та тренажерного залу до спеціальної кондитерської кімнати, підвалу для зберігання елітних сортів вин, розрахованого на 300 пляшок, та 30-місного кінотеатру.

Також у володінні Мейвезера залишається ще один об'єкт нерухомості, розташований у Лас-Вегасі - особняк загальною площею 1200 квадратних метрів, який був основною резиденцією Флойда з 2010 до 2018 року. Його оцінна вартість складає 9,5 мільйонів доларів.

Не варто забувати, що у 2017 році Флойд Мейвезер відкрив у Лас-Вегасі власний стрип-клуб, де періодично відрізнявся колоритними витівками, як, наприклад, розкидання 20-доларових купюр серед відвідувачів та працівників, що послужило пристойною рекламою для закладу одразу після його початку. роботи.

З «дрібніших» даних з нерухомості Мейвезера відомо, що йому належить квартира в Нью-Йорку, а також боксерський клуб у Лас-Вегасі.

Втім, найпопулярнішою темою, яка виникає в аспекті розмов про розкішне життя Мейвезера, є, звичайно ж, неймовірна колекція автомобілів боксера. Якось в інтерв'ю Флойд навіть зізнався журналісту, що в його гаражі є кілька машин, сумарною вартістю 15 мільйонів доларів, за кермом яких він не провів жодної хвилини! За останні два десятиліття Мейвезер купив понад 100 машин. Принаймні таку цифру озвучив один із власників мережі автосалонів Лас-Вегаса, який звик робити хороший бізнес на роботі з Флойдом.

Повідомляється, що за купівлю нових авто Мейвезер звик розплачуватись готівкою. Очевидно, йому надає особливої насолоди факт неймовірної кількості грошей, якими він володіє і здатний використовувати на свій розсуд. Найзначнішими моделями у величезному автопарку Флойда є Koenigsegg CCXR Trevita, ціна якої становить 5 мільйонів доларів, а також Bugatti Chiron (3,5 мільйона доларів), Bugatti Veyrons (3 мільйони доларів), Bugatti Grand Sport Vitesse (2 мільйони доларів), Pagani Huayra (1,4 мільйона доларів) та ексклюзивна LaFerrari Aperta (1 мільйон доларів). Однак це лише «верхівка айсберга», адже в гаражі Мейвезера є ще безліч різних моделей Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce (таких, як стверджують американські медіа, у Флойда цілих 16!), Mercedes та інших не менш розкішних авто.

Цікаво, що в якийсь момент усі автомобілі, які Мейвезер тримав в одному своєму особняку, були білого кольору, а всі машини, що розташовувалися в іншому будинку Флойда - чорними.

Звичайно ж, не могло бути такого, щоб у колекції Мейвезера не було власних літаків. У 2018 році на свій 41 день народження боксер придбав за 60 мільйонів доларів Gulfstream G650, який назвав «Air Mayweather». Літак має безліч розпізнавальних знаків, які ще здалеку дають зрозуміти, що його власником є Флойд, а на кінчиках крил існує напис «50-0», який уособлює боксерський рекорд перемог Мейвезера.

Втім, у Мейвезера є ще один особистий літак - Gulfstream III, який свого часу коштував боксеру 30 мільйонів доларів. За наявною інформацією, коли Флойд збирається відпочити у колі великої кількості друзів та супутників, то вся компанія вилітає двома літаками. При цьому сам Мейвезер розташовується на борту Gulfstream G650, а його друзі та оточення летять на Gulfstream III.

Не можна не згадати і про ще одну слабкість Мейвезера – його потяг до різноманітних прикрас та аксесуарів. Найбільш дорогими «іграшками» для Флойда в цій категорії є наручний годинник. Зокрема, за даними американських джерел, колекція годинника Мейвезера налічує понад 40 екземплярів, якщо вести мову виключно про моделі, що мають статус ексклюзивності. У 2015 році Флойд вразив усіх, коли віддав 18 мільйонів доларів за годинник Jacob & Co, який отримав серед фахівців негласну назву «Годинник мільярдерів». У них 260 карат «діамантів смарагдового ограновування» та інших дорогоцінних каменів інкрустовано навколо 18-каратного браслета з білого золота.

В одному з інтерв'ю Флойд Мейвезер розповідав, що вирушаючи у відпустку, обов'язково бере із собою частину колекції годинників та коштовностей. Коли журналіст попросив уточнити, про яку кількість і потенційну суму цінностей йдеться, то боксер заявив, що це близько 30 годин і кілька десятків ювелірних прикрас на суму «не менше 3 мільйонів доларів».

Втім, такий колосальний стан не свідчить про відсутність проблем у Мейвезера. Зокрема, у 2017 році Флойд потрапив у скандал, коли Податкове управління США вимагало від нього сплатити 22 238 255 доларів, пов'язаних із доходами, які отримав Мейвезер у 2015 році. Спочатку боксер стверджував, що не володіє необхідною кількістю ліквідних активів, щоб сплатити зазначену суму, проте за кілька місяців його адвокат заявив пресі, що борги будуть сплачені «повністю з відсотками та штрафами».

А ось зовсім недавно, у лютому нинішнього року, колишній друг, а нині один із найлютіших ворогів Мейвезера 50 Cent заявив у соцмережах, що Флойд збанкрутував і незабаром має повернутися в ринг, щоб хоч якось поповнити свої засіки. Ці необґрунтовані заяви Мейвезер незабаром спростував, проте загалом, не можна не відзначити, що спосіб життя боксера вимагає неймовірних грошей для утримання та підтримки всієї цієї розкоші. Очевидно, що лише на обслуговування своїх особняків, машин та іншого у Флойда йде кілька десятків мільйонів доларів на рік. З урахуванням того, що в нього нині немає постійного суттєвого доходу, а також особистісних звичок (скажімо, Мейвезер сам зізнавався, що не носить ту саму пару взуття більше одного разу), які Флойд не збирається міняти, через кілька десятиліть, якщо спортивна Індустрія забуде про свою колишню легенду, залишивши її за межами фінансової уваги спонсорів, то Мейвезера цілком може очікувати проблемна старість та пошук засобів для існування. А що, працює ж легендарний Тайсон за 500 доларів на Cameo.

Олексій СЛІВЧЕНКО

Read 258 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha