Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 18 вересня 2019 13:19

Скільки можна перемагати?

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Як давно відомо, український бейсбол має кіровоградську прописку. Ось і цього року сезон закінчився 24-ю перемогою команди з Кропивницького. Із цього приводу матеріал від Геннадія Рибченкова з "України-Центр" .
Бейсболісти з обласного центру, команда, яка зараз іменується «Біотехком – КНТУ», в 24-е став чемпіоном України! Тренер – Сергій Лимаренко. Команда неодноразово змінювала назву, у минулому була «Горн», «СДЮШОР-Віта», «КНТУ-ОШВСМ», «КНТУ-Єлисаветград». Але не змінювала статусу найкращої в країні.
Всього один раз за всю історію українського бейсболу (а вона почалася ще за Радянського Союзу) наша команда поступилася першістю – 2004 року чемпіонами України стала столична команда «Атма». Вона, до речі, двічі брала Кубок України з бейсболу, решту часу – наші земляки.
Хто тільки не намагався відібрати звання найкращих бейсболістів України у наших хлопців! Київ та Рівне, Донецьк та Хмельницький, зараз підтягнулися Харків, Полтава, Чорноморськ, Чернівці, Суми, Дніпро. Була сильна сімферопольська команда, постійно в чемпіонатах брали участь сусіди з молдавського Тирасполя. Але… У нас, як і раніше, найкращі гравці та найкращі поля для цієї гри.
Майже всі ці роки командами-чемпіонами та й збірної країни керували два Бойко – Олег та Юрій. Цього разу команда Юрія Бойка «Біотехком – СДЮШОР» програла «Біотехкому – КНТУ», у неї «лише» срібло. Кореспондент «УЦ» зв'язався із Юрієм Бойком.
– Юрію Жоржевичу, вітаємо зі сріблом. Скільки це може тривати? Невже в інших містах країни немає пристойних команд?
- Дякую за вітання! Нам і внутрішньої конкуренції у місті вистачає. І ми її дуже сильно відчуваємо. Граємо на всі сто. Інакше не можна. Інакше не впораємося в Європі, а наша команда там є однією з ведучих, що підтверджують результати наших виступів на десятках турнірів. Інші нехай підтягуються.
Головний тренер збірної України з бейсболу Олег Бойко каже, що треба починати побоюватись киян.
– Київська «Атма» за минулий сезон посилилася одразу сімома іноземцями. Вони взагалі всерйоз взялися до справи, серйозно інвестують, рухаються у правильному напрямку. Потрібно починати їх боятися. Думаю, скоро у збірній країни буде більше киян. І щодо полів вони працюють. Тож нам спочивати на лаврах рано.
Поживемо побачимо. А поки що наші – все одно найкращі!

Read 340 times Last modified on Середа, 18 вересня 2019 14:01

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha