Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 20 лютого 2018 00:06

Абраменко отримав золото, Назарова і Нікітін не пробилися у довільну програму

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Дайджест одинадцятого дня.

Україна
Сьогодні на Олімпіаді у Пхьончхані проходило невелике кількість змагань, а українці виступали лише в одному виді спорту – фігурному катанні.
Український дует Олександри Назарової та Максима Нікітіна зупинився за крок від кваліфікації у короткій програмі. За підсумками короткої програми українці отримали 57,97 бала – ця оцінка дозволила їм розміститися на 21-му місці, тоді як у довільну програму у танцях на льоду проходитиме топ-20.
Перше місце після короткого танцю займає канадська пара Тесса Верчу та Скотт Моїр. Менше ніж на 2 бали від них відстає молода французька пара – Габріела Пападакіс та Гійом Сізерон. Американці Медісон Хаббел та Захарі Донох'ю поки що посідають третє місце.
1. Тесса Верчу – Скотт Моїр (Канада) – 83,67 (світовий рекорд)
2. Габріела Пападакіс – Гійом Сізерон (Франція) – 81,93
3. Медісон Хаббелл – Захарі Донохью (США) – 77,75
...
21. Олександра Назарова – Максим Нікітін (Україна) – 57,97
Результати дня
Норвезький конькар Ховард Лорентс завоював золоту медаль, зумівши показати найкращу годину на дистанції 500 метрів. Крім перемоги, Лорентсену вдалося встановити новий олімпійський рекорд - 34,41 секунди. Срібло завоював кореєць Чха Мін Гю, а в трійку призерів Ігор увійшов китаєць Гао Тіню.
1. Ховар Лорентс (Норвегія) – 34.41
2. Чха Мін Гю (Південна Корея) – 34.42
3. Гао Тіню (Китай) – 34.65
Збірна Норвегії зі стрибків на лижах з трампліна здобула победу в командних змаганнях і виборола золоті олімпійські медалі. Інше місце посіли німці, третє – поляки.
1. Норвегія – 1098,5
2. Німеччина – 1075,7
3. Польща – 1072,4
Франческо Фрідріх і Торстен Маргіс поділили золото у змаганнях двійок, продемонструвавши однаковий результат - 3.16,86. Бронза дісталася латвійцям Оскарсу Мелбардісу та Янісу Сренге (+0,05).
1. Франческо Фрідріх – Торстен Маргіс (Німеччина)
1. Джастін Кріпс - Олександр Копак (Канада)
3. Оскар Мельбарідіс - Яніс Стренга (Латвія)
Відбулися півфінальні матчі 1/2 фіналу жіночого хокейного турніру:
США - Фінляндія - 5:0
Канада - ОАР - 5:0
Абраменко отримав золоту медаль
Сьогодні у Пхьончхані відбулася церемонія нагородження переможця та призерів у фрістайлі. Олександр Абраменко піднявся на найвищу сходинку п'єдесталу пошани та отримав довгоочікувану золоту олімпійську нагороду.
Цікаві факти
Норвегія вже завоювала 28 медалей на ОІ-2018, встановивши новий рекорд. Раніше норвежці брали максимум 26 медалей у 1994 та 2014 роках.
Представники Норвегії та Німеччини взяли медалі на ОІ-2018 у всіх видах змагань зі стрибків з трампліна: командні змагання чоловіків, жіночі змагання та два особисті види у чоловіків.
Вдруге в історії дві збірні отримають золоті медалі в одній дисципліні у бобслеї. Вперше таке сталося на Іграх-1998 у Нагано, коли перше місце поділили екіпажі-двійки з Канади та Італії.
Медальний залік
Джерело: sport.ua
Фото: © Getty Images
Read 1401 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha