Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Вівторок, 02 листопада 2021 14:58

Гра на різних рівнях. Огляд 13-го туру УПЛ

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Гра на різних рівнях. Огляд 13-го туру УПЛ УПЛ

Синхронні перемоги грандів, мирова угода у Кропивницькому, чергова поразка «колгоспників», «захоплююче» протистояння на «Арена-Львів», «металістів» розгромили «мужиками», яскравий футбол у виконанні «Дніпра-1», нудьга в Полтаві.

Тринадцятий тур української першості стартував на азовському узбережжі протистоянням Давида та Голіафа чемпіонату – «Динамо» та «Маріуполя». Перемогу з рахунком 3:2 здобули підопічні Мірчі Луческу. Зауважу, що підсумковий результат матчу оманливий. Кияни мали велику перевагу у цій зустрічі, могли забити п'ять-шість м'ячів, а другий гол у свої ворота пропустили на другій компенсованій хвилині. Дебют протистояння вийшов прямо-таки ураганним. Вже на 4-й хвилині підопічні Остапа Маркевича відкрили рахунок. М'яч влучив у руку Сидорчуку та рефері Романов, за підказкою ВАР та після особистого перегляду епізоду, призначив пенальті у ворота гостей. Бущан вгадав напрямок удару, але постріл Мішнева з «точки» виявився точним та сильним. Сидорчук виправився (хоча його провини в цьому шаленому пенальті не було) за хвилину, забивши дальнім ударом м'яч у нижній кут воріт Турбаєвського. На 23-й хвилині "Динамо" вийшло вперед. Вербич із де Пеною розірвали правий фланг оборони «чайок», Карлос зробив вивірену передачу на «п'ятачок» перед воротами господарів, Циганков випередив захисників, але пробив у стійку воріт. На добивання першим встиг Шапаренко та добив м'яч у сітку воріт. Хочу віддати належне маріупольцям: вони не відсиджувалися в обороні і в міру можливостей загрожували воротам біло-синіх. Іноді досить успішно: у середині тайму вони навіть могли зрівняти рахунок, але Микитишин пробив у каркас воріт. На 44-й хвилині ударом у стійку воріт відповіли динамівці: не вдалося забити Циганкову.

У другій половині зустрічі кияни вже повністю контролювали перебіг поєдинку і на 68-й хвилині свою ігрову перевагу вони втілили у третій забитий м'яч. Сергій Сидорчук фантастичним ударом «неробочою» лівою ногою (у стилі Андрія Ярмоленка) вразив далеку «дев'ятку» воріт азовців. Після забитого м'яча підопічні Луческу почали куражитися, створюючи момент за моментом біля воріт «оранжево-синіх». Мали змогу збільшити рахунок Циганков, Гармаш, Буяльський. Віталій на останній хвилині матчу втратив шикарний шанс, перекинувши м'яч через кіпера, але шкіряна сфера по-зрадницькому прокотився повз стоячки воріт. На 92-й хвилині динамівці були покарані за марнотратство. Після помилки на своїй половині поля Тимчика Клименку вдалося вдруге засмутити Бущана. Ось так: замість 5:1 або 6:1 лише 3:2 на користь чемпіона. Хочу ще зазначити, що розпочинало маріупольське протистояння «Динамо» із вісьмома українцями у складі, а закінчувало з десятьма!

На відміну від «Динамо», «Шахтар» на домашній матч проти «Десни» вийшов із сімома легіонерами. Кротовий іноземний легіон, не надто напружуючись, здолав проблемну «Десну» з рахунком 4:1. Донеччани відкрили рахунок на 8-й хвилині: Соломон біля дальньої стійки замкнув простріл із правого флангу Додо. У першій половині зустрічі підопічні Рябоконя, провівши зразкову контратаку, зрівняли рахунок. Юрченко біля півкола свого штрафного майдану поборовся, зачепився за м'яч і віддав класну передачу, що знаходиться біля центральної лінії поля Безбородько. Той у супроводі Бондаря та Марлона простяг м'яч у штрафний майданчик господарів і точно пробив у дальній нижній кут воріт Трубіна. Це був єдиний креативний епізод у виконанні «сіверян». У решту години з невеликим ігровим часом на полі була лише одна команда-«помаранчево»-чорна. Донеччани безперешкодно домінували на полі (відсоток володіння 75 на 25) та ще тричі засмутили воротаря гостей Литовку. На 27-й хвилині Судков з лінії штрафного майданчика «зняв павутину» з лівого кута воріт. На 62-й Тіті в стилі Марлоса обвідним ударом з рикошетом від стійки потроїв гольову перевагу, а ще за хвилину Фернандо після асиста Судакова встановив остаточний результат у матчі.

Понад два місяці не може виграти у чемпіонаті «Інгульець». Ось і цього туру петровська команда не змогла здолати на своєму полі «Верес». Поганий на гольові моменти поєдинок завершився з рахунком 0:0. Напевно, треба мати велику фантазію, щоб описати цю зустріч. Таке враження, що обидві протиборчі сторони геть-чисто забули про ворота, зосередившись на боротьбі за ігрову ініціативу. Можливо, якби гравці обох команд виявили таку старанність, яку виявляє гравець «Вереса» Панасенко, виконуючи гімн, то може ми побачили б більше, ніж два небезпечні моменти за гру. На 6-й хвилині у стійку воріт «Інгульця» пробив Кучеров, а в середині тайму голкіпер рівнян Когут парирував удар Шарія (це був уже четвертий його «сухий» матч поспіль). Ось і вся гострота у цьому насиченому боротьбою протистоянні.

Регрес посткостишинського «Колосу» продовжується. «Колгоспники» зазнали чергової поразки, поступившись вдома «Львову» з рахунком 0:1. Цей матч був таким же стерильним, у контексті створення гольових моментів, як і його кропивницький близнюк на день раніше. Різниця лише в тому, що у Ковалівці глядачам пощастило побачити забитий м'яч. Переможний гол "золотих левів" став наслідком вдалого розіграшу стандартного становища. На 83-й хвилині Політило подав штрафний з правого флангу. Захисники «Колосу» дозволили Ернесту пробити головою по воротах. Голкіперу ковалівців Волинцю вдалося парирувати удар, але його партнери не підстрахували свого вартового воріт, дозволивши львів'янину Романчуку добити м'яч у сітку. «Колос» зазнав четвертої поразки поспіль, не зумівши жодного разу в цих матчах вразити ворота суперників.

Ще один «захоплюючий» матч зіграв у Львові, де «Рух» та «Олександрія» не змогли награти хоча б на один гол. Знову 0:0, знову багато боротьби, знову відсутність моментів біля воріт. А звідки їм взятися, якщо за весь другий тайм обидві команди сукупно спромоглися лише на два удари по воротах? Експерт каналу «Футбол» Сопко після матчу це протистояння охарактеризував так: «Одна команда хотіла, але не змогла. А інша-не дуже і хотіла і теж не змогла.». Мабуть, додати тут нема чого.

«Зоря» у Харкові просто знищила оборону «Металіста», забивши у ворота господарів шість м'ячів! «1925-ті» змогли відповісти лише одним. Причому саме підопічні Кривенцова повели у рахунку. Команди жваво розпочали поєдинок. І навіть надто жваво.. Рахунок було відкрито вже на 6-й хвилині. Батюшин запустив у відрив Ременюка, а той, як на тренуванні, легко перекинув м'яч через голкіпера луганчан Мацапуру, який надто далеко вийшов із воріт. Проте такий рахунок протримався недовго. У першій же атаці у відповідь на 9-й хвилині підопічні Скрипника зрівняли рахунок: Сайадманеш, розігравши стіночку з Гладким, відправив м'яч у ворота господарів. Ще до перерви біло-чорні вийшли вперед: на 38-й хвилині Гладкий замкнув передачу Шахаба. Важко сказати, що трапилося з «металістами» під час перерви у роздягальні, але в другій половині зустрічі «Зоря» домінувала на полі. "Мужики" декласували харків'ян у другому таймі, чотири рази вразивши ворота Сидоренка. Знову голами на 55-й та 71-й хвилинах відзначилися Сайадманеш та Гладкий. Фрімпонг, який вийшов на заміну, відзначився на 77-й хвилині. Навіть орендований у «Динамо» новобранець луганчан Алібеков встиг залишити свій автограф у воротах «1925-х»: Ахмед на другій компенсованій хвилині потужним ударом вразив далеку «дев'ятку» воріт.

У понеділок тур закривали протистояння за участю претендентів на єврокубкові місця «Дніпра-1» та «Ворскли».

«Дніпро-1» без проблем розібрався з «Мінаєм», забивши чотири м'ячі у ворота закарпатців. Власне, гру дніпряни закрили вже на 30 хвилині, коли рахунок став 3:0. А відкрили рахунок підопічні Йовічевіча на 9-й хвилині: Гуцуляк після пасу Пихаленка точно пробив у ближній кут воріт, а кіпер гостей Кучер відверто позіхнув цей удар. За п'ять хвилин Довбик ударом головою крізь руки воротаря (асистував Артему Дубінчак) подвоїв рахунок. Вина голкіпера закарпатців Кучера в пропущених м'ячах була настільки очевидною, що Леонов змушений був уже на 20-й хвилині замінити його на Пенькова. Але й тому довго “сухим” протриматися не вдалося. На 30-й хвилині Довбик відпасував п'ятою на Пихаленка і той більярдним ударом у нижній кут воріт потроїв гольову перевагу. У другій половині зустрічі «спортклубівці» не стали зменшувати обертів, продовжуючи бомбардувати ворота «мінайців». Але Довбіку, Нельсону Монте та Джурасіку пробити Пенькова не вдалося. І все ж дніпряни під завісу цієї вистави забили четвертий м'яч. Відзначилися орендовані динамівці: Русін гарним ударом головою замкнув крос М.Кравченка. У другому таймі на газон рідної «Дніпро-Арена» вийшов Селезньов, але, крім жовтої картки, нічим відзначитися не зміг. Має рацію, мабуть, господар «Інгульця» Поворознюк: Жека свої 8 голів (які йому необхідно забити для того, щоб очолити список найкращих бомбардирів українського чемпіонату) ще довго забиватиме. До сивого волосся в бороді.

«Ворскла» та «Чорноморець» у Полтаві завершили своє протистояння, так і не розібравши ворота один одного, але ця безголева нічия кардинально відрізняється від тих 0:0, які ми вже бачили в цьому турі. Полтавці з одеситами порадували глядачів атакувальною грою, цікавими комбінаціями та, найголовніше, гольовими моментами. Це був матч на три результати: виграти могли як підопічні Максимова, так і моряки. Ближче до перемоги були полтавці: згадаємо два удари у стійку Степанюка та удар Рангела головою з забійної позиції вище за ворота. У одеситів взяттям воріт могли відзначитися Ванат і Цитаїшвілі, але не склалося… Не зумівши дотиснути «Чорноморець», «Ворскла» поступилася третім рядком у турнірній таблиці «Зорі».

З надією на гідне протистояння українських грандів іспанським у матчах Ліги чемпіонів.

Андрій Баштанов,   footballin.com.ua  

Read 228 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

LeslieHep
+1 #1 LeslieHep Середа, 03 листопада 2021
Drive, drive, drive your car
Gently down the street.
Merrily, merrily, merrily, merrily,
Life is such a treat.

http://zazebok.ru/buy-a-car/all-used/tas/all-locations/all-bodytypes/smart
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha