Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 29 вересня 2021 00:38

Такі різні перемоги

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

З сьогоднішнього дня ми розпочинаємо публікацію власного погляду на поєдинки чергового туру УПЛ колеги з Дніпра Андрія Баштанова. Починаємо з 9-го туру, де «Ворскла» виграла у «колгоспі», три очки, завдяки придуманому пенальті, ротація не перешкода лідерам, перша «перемога» «Львова», домашнє фіаско «Дніпра-1», виїзний успіх «металістів» , втрачена «моряками» вікторія

У стартовому матчі дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги "Ворскла" у Ковалівці переграла "Колос" з рахунком 1:0. Старт поєдинку вийшов не найприємнішим для підопічних Максимова. Спочатку травму зазнав капітан і безумовний лідер полтавців Чеснаков. А за кілька хвилин у ворота «ворсклян» арбітр цієї зустрічі Козиряцький призначив пенальті (Челядін, щойно замінивши Чеснакова, збив у своїй штрафній площі Ільїна). Щоправда, Чурко не вдалося реалізувати удар з «точки»: Різник витяг м'яч із кута воріт («Колос» не забив 11 пенальті з 18-ти у 2021 році. А не треба було «Царя» з команди гнати! У першій половині сезону 20 /21 за «колгоспників» виступав Євген Селезньов, який реалізував усі п'ять ударів із одинадцятиметрової позначки з п'яти). Після матчу Юрій Максимов назвав епізод із відбитим голкіпером «зелених» пенальті ключовим у матчі, адже такі протистояння зазвичай йдуть до забитого голу. І такий м'яч полтавці забили ще до перерви. На 36-й хвилині Тіль після передачі Степанюка повторним ударом (перший постріл Олів'є кіпер господарів парирував) відправив шкіряний снаряд у нижній кут воріт. У другому таймі команда Максимова зуміла відстояти позитивний результат і перемістилася на 3 місце у турнірній таблиці. Чи зможуть полтавці там затриматись після останнього матчу туру? Подивимося…

На оновленому газоні стадіону «Ніка» «Олександрія» наразі здобуває лише перемоги. У цьому турі з рахунком 2:1 був переможений «Маріуполь». Цікава загалом гра була затьмарена грубою результативною помилкою арбітра Дениса Шурмана. На 36-й хвилині рефері призначив, як на мене, абсолютно «лівий» пенальті у ворота гостей. Арбітр у падінні Ковальця у штрафному майданчику «Маріуполя» побачив порушення правил з боку оборонців гостей, хоча там навіть торкання не було! Третьяков суддівський подарунок конвертував у гол, впевнено реалізувавши одинадцятиметровий. Так олександрійці зрівняли рахунок у цьому протистоянні. А вийшли вперед підопічні Остапа Маркевича на 25-й хвилині. Удар Мішнева зі штрафного припав у перекладину воріт. На добивання першим встиг Спіровський, який у падінні головою добив м'яч у ворота (це був дебютний гол вихідця з Північної Македонії у першому ж матчі на українських полях). Зазначу, що маріупольці ще двічі струсили каркас воріт господарів, але забити більше не змогли. А Кожушко, який вийшов на заміну, пробивши блискуче до цього грав голкіпера азовців Кудрика після тонкої передачі Ковальця на 86-й хвилині, приніс перемогу «аграріям».

На хвилі суперкубкового успіху "Шахтар" легко розібрався з "Вересом", декласувавши "червоно-чорну родину" з рахунком 4:1. У цьому поєдинку Де Дзербі зробив істотну ротацію складу, залишивши в основі порівняно з поєдинком проти «Динамо» лише П'ятова та Марлоса. Але й оновленому складу рівняни зуміли чинити опір лише у першому таймі та команди пішли на перерву за рахунку 1:1. На 22-й хвилині «гірники» відкрили рахунок. Після прострілу Марлоса на Сікана м'яч у власні ворота зрізав захисник гостей Мірошник. Через сім хвилин підопічні Вірта зрівняли рахунок: класним ударом у дальній нижній кут воріт відзначився Геннадій Пасіч. Але, як виявилося, силінок рівнянам вистачило лише на половину матчу і після перерви донеччани тричі вразили ворота червоно-чорних, довівши рахунок до великого. У воротах «Вереса» залишили свої автографи Тете, Марлос (з пенальті) та Траоре.

Не завадила ротація складу (Луческу залишив у запасі, які мають у пасиві по три жовті картки Сидорчука та Забарного, як кажуть, від гріха подалі, адже в наступному турі «біло-синім» має протистояння з «Шахтарем») та «Динамо» підтвердити статус лідера у поєдинку з «Рухом» на «Арені-Львів». Динамівці вирішили результат матчу ще в першому таймі, забивши у ворота Паньківа два м'ячі. Повели у рахунку підопічні Луческу на 29-й хвилині. Захисник львів'ян Мартинюк збив у своєму штрафному майданчику Гармаша і арбітр зустрічі Іванов вказав на «точку». До одинадцятиметрової позначки традиційно підійшов Циганков і реалізував вирок. А за десять хвилин кияни подвоїли рахунок. Тимчик прострілив із правого флангу, Циганков «дотепно» пропустив м'яч на Гармаша, а Денис точно пробив у нижній кут воріт Паньківа. Київське «Динамо» виграло 5-й матч УПЛ поспіль із загальним рахунком 16:0 та зберегло триочковий відрив від «Шахтаря».

Після перемоги «Львова» в Ужгороді у нашому чемпіонаті більше не залишилося команди, яка хоча б раз не скуштувала радості перемоги. Галичани у західноукраїнському дербі з рахунком 2:1 обіграли "Мінай". "Золоті леви" повели у рахунку на 21-й хвилині: Якимець біля дальньої стійки замкнув передачу з правого флангу Ернесто. Зрівняли рахунок «мінайці» за дві хвилини до перерви. Байдалу вдався, певною мірою, шалений удар і м'яч по хитромудрій траєкторії залетів у дальній верхній кут воріт. Переможний м'яч підопічні Дулуба забили вже після перерви: відзначився бразильський легіонер львів'ян Шина.

Протистояння претендентів на третє призове місце між «Дніпром-1» та «Зорею», яке відбулося у Дніпрі, особисто для мене, завершилося з несподіваним результатом. Підопічні Скрипника розгромили дніпрян із рахунком 4:0! Я був присутнім на цьому матчі і візьму на себе сміливість стверджувати, що вісімдесят шість хвилин зустрічі гра була майже рівною, з порівнянною кількістю гольових моментів як в однієї, так і в інших воріт. Луганчани відкрили рахунок у середині першого тайму: на 21-й хвилині Булеца вбив у ворота м'яч після блискучого сейву Кожокару. Підопічним Йовичевічу вдалося вирівняти хід гри, вони змусили гостей перейти до позиційної оборони та не дозволили «біло-чорним» розвинути успіх. Наприкінці гри «спортклубівці» залишилися у меншості: Когут спочатку отримав від Великодня жовту картку, а за п'ять хвилин і пряму червону (арбітр спочатку показав грубіяну «гірчичник», але після перегляду ВАР замінив її на червону). Підопічні Скрипника сповна скористалися чисельною перевагою і останні десять хвилин зустрічі буквально розірвали деморалізовану оборону господарів, забивши три м'ячі, причому, два-в компенсований час. Дубль оформив Кочергін, який забивав на 87-й та 95-й хвилинах, ще один гол на рахунку Шахаба, який засмутив Кожокару на 2-й компенсованій хвилині. Ось так майже рівна гра обернулася фіаско для дніпрян.

Неділя безперечно була гостьовим днем. Окрім «Львова» та «Зорі» виїзну перемогу здобув і «Металіст 1925». Харків'яни з рахунком 2:1 збентежили у Чернігові «Десну». Зауважу, що в першому таймі суперники завдали в ворота лише по одному удару і обидва постріли виявилися гольовими! Визначальними у цьому протистоянні стали дебютні хвилини зустрічі: на першій «металіст» Марлінсон відкрив рахунок, на дванадцятий «северянин» Тотовицький зрівняв результат, а за чотири хвилини після перерви Дмитро Кравченко після закидання Фабіньо забив другий м'яч у ворота підопічних Рябоконя, принісши своїй команді перемогу .

Ну, а закрили дев'ятий тур «Чорноморець» та «Інгульець» нічиєю 1:1. «Моряки» були близькі до омріяних трьох очок, але підопічні Лавриненка наприкінці зустрічі позбавили свого прямого конкурента цієї радості. Одесити контролювали хід поєдинку, демонструючи веселу око атакуючу гру, але тринькаючи моменти. У той же час команда з Петрового періодично досить небезпечно огризалася (не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером Сітало, пробив у хрестовину воріт Полегенько). Відкрили рахунок підопічні Мороза на 39-й хвилині. «Чорноморцям» вдалася швидка атака з чудовим перед гольовим пасом Цитаішвілі, асистом Ваната і завершальним ударом Смирного. Відігратися «інгульчанам» удалося на 89-й хвилині. Брагару, який вийшов на заміну, у своєму штрафному майданчику збив Мельничука і Кривушкін призначив пенальті, який реалізував Бартулович.

На початку огляду ми запитували: чи залишиться на момент завершення туру «Ворскла» на третьому місці? Залишилась.

З надією бачити в українському футболі більше справжньої Ігри та менше брудних розбірок (особливо це стосується майбутнього «класичного» «Динамо»-«Шахтар»)!

Завжди Ваш, Андрій Баштанов, Football Inside

Read 161 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

Jamesdioge
0 #1 Jamesdioge Середа, 29 вересня 2021
На данном сайте вы узнаете:

- какую юридическую помощь мы предоставляем?

- сколько стоят услуги адвоката в Днепре?

- в какое время можно получить бесплатную консультацию адвоката?

- где и как найти нужного вам адвоката?


ГУЛЯЙПОЛЬСКИЙ РАЙОННЫЙ СУД ЗАПОРОЖСКОЙ ОБЛАСТИ: https://jurliga.ligazakon.net/catalog/11739/poslugi-ta-ts%D1%96ni
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha