Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 22 вересня 2021 23:42

Суперкубковий подарунок "Шахтаря" президенту клубу

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Шахтар несподівано розгромно здолав київське Динамо у поєдинку за Суперкубок України – 3:0. Але відчуття від протистояння залишилися подвійні. Шахтар не награв на велику перемогу, а кияни не заслуговували на таку велику поразку. Але деяка переоцінка своїх можливостей зіграла з динамівцями злий жарт. А гірникам дуже вже треба було привітати президента клубу з ювілеєм. Та й везіння цього вечора було на боці донецького клубу.
Кияни провели перший тайм якось важливо. І справа не у невикористаних гольових моментах. Підопічні Луческу не пресингували високо, програвали багато єдиноборств, не встигали на підбирання та давали суперникам багато свободи дій. Де Дзербі в основному зробив ставку на старі кадри: Марлос, Степаненко, Алан Патрік, Ісмаїлі, відмовившись від свого провального лігочемпіонівського складу. Знову було багато контролю м'яча за мінімуму гостроти. Здорово виглядав Педріньйо, який класно контролював м'яч і постійно загострював. Гол же вийшов багато в чому випадковим. Але треба віддати належне Додо, який біля лінії поля переграв Миколенка і зробив передачу до штрафного майданчика. А там не без частки фарту Траоре головою переправив м'яч у сітку. І це все, що вдалося створити гірникам до перерви. Але голу вони раділи так, наче виграли Лігу чемпіонів. Луческу вгадав із Супрягою, який вигравав боротьбу, напружував захист, тікав від своїх візаві і міг забити. Але м'яч потрапив у стійку, а Циганков не встиг на добивання. Ну і П'ятов блискуче потяг удар Буяльського після зрячої передачі Кедзери. Загалом кияни своє не забили, а суперники вичавили максимум із можливого. Хоча, повторюся, що компактності та злагодженості дій, як у грі з Бенфікою, хлопцям Луческу явно не вистачало.
А в дебюті другого тайму гірники відбилися від стартового штурму конкурентів та зловили суперників на контратаці. Педріньйо "розірвав" оборону динамівців своєю передачею у вільну зону на лівому фланзі, а на простріл відгукнувся Траоре і увігнав м'яч у порожні ворота, оформивши дубль.
І тут кияни притиснули донеччан до їхніх воріт, створили ще кілька нагод, але знову не забили. Ну не йшов м'яч цього вечора у ворота надійного П'ятова. А підопічні де Дзербі знову відбилися та провели контрвипад. Алан Патрік, як здалося, без фолу відібрав м'яч у Сидорчука, промчав через усе поле і точно пробив у "дев'ятку". Отак буває, коли в однієї команди залітає все у тих моментах, які створили, а в іншої – м'яч не йде у ворота. Луческу зняв із гри Сидорчука, Кедзеру та Супрягу, випустивши Андрієвського, Караваєва та Гармаша. Де Дзербі кинув у бій Соломона та Кривцова. Трохи згодом де Пену замінив Вітіньо, який дуже невпевнено увійшов у гру. Бразилець нервувався і помилявся у передачах. Гра практично була зроблена, хоча кияни за інерцією йшли вперед. Та й пристрасті не вщухали, оскільки конкуренти "рихтували" один одного, перевіряючи міцність ахіллів і галеностопів і отримуючи жовті картки. Так усе завершилося. В одних була вселенська радість, а в інших – гіркота розчарування. Я уявляю, які зараз почнуться вихваляння італійського тренера та дифірамби його тактиці. Але я не став би поспішати з висновками. Це, звичайно, трофей і з цим Шахтар та де Дзербі треба привітати. Ну і подарунок Рінату Ахметову до 55-річчя гірники піднесли класний. Але матч, за великим рахунком, виставковий і справжній бій буде за два тижні в чемпіонаті. Сподіваємося, що там і настрій у киян буде серйозніший і тактика інша з тиском і хорошим пресингом, та й реалізація краща. А сьогодні був просто вечір Шахтаря, який змусив киян критичніше поставитися до свого нинішнього становища та рішуче налаштуватися на битви у чемпіонаті та у Лізі чемпіонів. Подивимося, що наші лідери награють зі справжніми грандами європейського футболу
Юрій Ілючек, SportРепортер
Read 258 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha