Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 27 липня 2021 21:48

Кропивницький стадіон «Зірка» тепер носитиме ім'я Станіслава Березкіна

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

ТОВ «Футбольний клуб Зірка» інформує, що у зв'язку зі зверненням колективу клубу, загальним збором засновників клубу було прийнято рішення про перейменування стадіону «Зірка». Починаючи з 26 липня 2021 року, стадіон у Кропивницькому офіційно називається стадіон «Зірка» імені Станіслава Березкіна.

«Станіслав Семенович завжди був серед найпалкіших прихильників команди. Ініціативний у всьому, він був упевнений, що виховання юного покоління футболістів Кіровоградщини стане запорукою успіху команд не лише області, а й України. І вже у 2012 році запрацювала Академія футбольного клубу «Зірка», вихованці якої стали призерами чемпіонатів України та переможцями багатьох юнацьких турнірів.

Саме завдяки його ініціативі та фінансовій підтримці великої групи підприємств, у 2013 році клуб розпочав реконструкцію стадіону, отримавши у надскладних економічних умовах вже через рік сучасну легкоатлетичну арену та футбольний стадіон, якого так довго чекало місто. Здійснилися бажання любителів «королеви спорту» легкої атлетики, які мріяли побачити найкращих спортсменів України на рідній арені.

Через рік після цього, команда «Зірка» поставила перед собою завдання виходу до Прем'єр-ліги та успішно виконала його. Стадіон у Кропивницькому і зараз залишається головною спортивною ареною області, яка регулярно приймає футбольні змагання – від дитячих турнірів до ігрів найвищого рівня команд УПЛ.

Ми завжди знали, що Станіслав Семенович обов'язково займе своє місце на трибуні серед вболівальників та друзів. Він щиро радів успіхам команди та глибоко переживав невдачі клубу. Він пишався тим, що підтримує спорт, який назавжди увійшов у його життя», – сказано у зверненні.
Президент ФК "Зірка" та син Станіслава Березкіна, Максим прокоментував зміну назву стадіону.
- Максим Станіславович, відучора кропивницький стадіон «Зірка» офіційно називається стадіон «Зірка» імені Станіслава Березкіна…
- Так, колектив клубу звернувся до засновників із проханням вшанувати пам'ять Станіслава Семеновича та надати стадіону «Зірка» його ім'я. Я вдячний їм за ініціативу. У нас практично не змінюється штат клубу останні 3 роки, а більша половина з працівників у клубі працюють понад сім років. І підтримка саме цих людей для мене дуже важлива.

- У зв'язку з цим, чи відчуваєте ви тепер додаткову відповідальність? Адже Станіслав Семенович був не лише одним із ініціаторів реконструкції стадіону, а й вашим батьком.
– Звичайно. Кропивницький завжди був моїм рідним містом. Десять років тому ми розпочинали масштабний проект підтримки спорту, хоча й до цього підприємства нашої промислової групи надавали всіляку допомогу спортсменам області. Але стадіон та футбольна команда стали зовсім іншою сходинкою. Я пишусь тим, що моя сім'я стала частиною спорту Кіровоградської області. І я щодня згадую, що любов до спорту в мене саме від батька.


- У мережах активно ширяться чутки, що стадіон належить місту і знаходиться в оренді. Чи це так?
- Справжні вболівальники знають, що стадіон взагалі був довгу годину «валізою без ручки». Він передавався з балансу на баланс то заводу, то міста, то області. І так було майже 20 років. Навіть тоді, коли Зірка кілька сезонів грала у вищій лізі. У 2012 році ТОВ «Футбольний клуб Зірка» викупив стадіон у фонду держмайна. І зараз він уже 9 років у власності саме футбольного клубу. Між іншим, я завжди акцентував увагу на тому, що клуб повинен мати стадіон саме у власності, щоби потім не виникали конфлікти на різних рівнях.

- Якщо не секрет, то яку суму тоді було виплачено за стадіон?
- На той час це було майже 1,5 мільйона доларів. А у 2013-2014 році в умовах катастрофічного зростання цін і війни ще втричі більше футбольний клуб витратив на реконструкцію. Я думаю, що будівництво та реконструкція всіх спортивних об'єктів міста за останні 20 років разом не коштувала стільки. І ні для кого не є секретом, що у самому місті є кілька стадіонів, але тільки 2 поля придатні для официальних ігрів – трав'яні та синтетичні поля саме нашого стадіону.

- Чи не пов'язані з перейменуванням ті роботи, які почали проводитись на стадіоні останнім часом?
- Аж ніяк. Ми добре розуміємо, що нічого вічного не буває. Тож навіть те покриття, яке вже 7 років експлуатується легкоатлетами, потребує ремонту. Ми ще два місяці тому розпочали ремонт ділянки бігових доріжок. А для команд ДЮФЛ вже підготовлено додаткову роздягальню, адже ми дуже обмежені існуючими підтрибунними приміщеннями. А дітей, котрі займаються як футболом, так і легкою атлетикою, у нас щоденно на стадіоні сотні.

Але роботи на цьому не завершуються. Зараз ми готуємось до старту чемпіонату як УПЛ, адже ми будемо домашньою ареною для наших сусідів із петрівського «Інгульця», так і для аматорських змагань за участю «Зірки». Здійснено перевірку підігріву, освітлення, мереж і так далі. Навантаження на поле, звичайно, буде чимале, але ми сподіваємось, що впораємося з режимом «гра кожного тижня». Ми в штаті маємо дуже кваліфікованого агронома Віталія Грушу, який має майже 25 років стажу догляду за футбольними полями.

Невеликі заходи необхідно також провести для того щоб якісно на великому синтетичному полі проводити гри ДЮФЛ. Заплановані ремонтні роботи на майданчику із синтетичним покриттям. Тож я впевнений, що спортивне життя, як і раніше, буде вірувати на стадіоні «Зірка» імені Станіслава Березкіна щоденно.

- Ну і останнє запитання, яке неможливо не задати. Які плани у команди «Зірка » ?
– Цей сезон ми граємо в аматорському чемпіонаті України. Будемо грати футболістами, яких виховала академія клубу. Кожного року нас намагаються поховати, але клуб, як і команда, як і стадіон, як і академія, існують. Цього року, наприклад, наймолодші юнаки Академії взяли срібло чемпіонату України у вищій лізі. Ми знову створили команду U-19, щоб зробити своєрідний буфер між академією та першою командою.

Звичайно я знаю, що вболівальники мріють про повернення на професійний рівень, про пристойні результати. Я неодноразово зустрічався з керівництвом клубу та команди. Вже зараз ми повернули до команди більш досвідчених вихованців клубу, зміцнили тренерську лаву. Ну а осенью будемо спільно приймати рішення щодо наступного сезону.

fczirka.com.ua

Read 1063 times Last modified on Вівторок, 27 липня 2021 21:58

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha