Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 23 червня 2021 21:28

Збірна Іспанії розгромила Словаччину

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Збірна Іспанії розгромила Словаччину Фото AFP

Поєдинок на стадіоні «Ла-Картуха» у Севільї між національними збірними Іспанії та Словаччини прикував до себе увагу українських уболівальників анітрохи не менше ніж матчі команди Андрія Шевченка. Справа в тому, що від результату безпосередньо залежало, чи зіграє Україна в плей-офф Євро-2020.

Українцям у цьому поєдинку була потрібна майже будь-яка перемога однієї зі збірних, не влаштовувала лише нічия та ще кілька рахунків, які були дуже малоймовірними. Але не менш важливо було, щоб у паралельному поєдинку Швеція не програла Польщі. І після швидкого голу шведів, ймовірно, більшість переключилася на матч у Севільї.

На папері здавалося, що Іспанія повинна з легкістю здобути перемогу, однак у першій половині першого тайму голкіпер Словаччини Мартін Дубравка героїчно відводив погрози від своїх воріт. Спочатку він відбив пенальті від Альваро Морати, а трохи пізніше зробив ще кілька ефектних сейвів.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Після такої вдалої гри здавалося, що досвідчений воротар упіймав кураж і якщо хтось заб'є йому, то цей м'яч буде «мертвим». Але на 30-й хвилині Дубравка різко до свого статусу героя додав приставку «анти-». Удар Сарабії з-за меж штрафного майданчика на себе прийняла поперечина, м'яч підлетів високо вгору, потім опустився, і Мартін долонею переправив його у свої ворота!
Просто фантастика! Ймовірно, на той момент голкіпер був засліплений яскравим сонцем, а можливо, зіграла свою роль і спека – мабуть, водопій, який був за п'ять хвилин до цього, не дуже й допоміг. Як би там не було, Іспанія повела у рахунку, а Словаччину такий розвиток подій не влаштовував, тож «соколам» треба було забивати у відповідь.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Проте до кінця першого тайму команда Штефана Тарковича так і не спромоглася створити хоча б один момент, який навіть із натяжкою можна було назвати гольовим. Натомість у компенсований час пропустила другий м'яч: Морено у лицьовій навісив на голову Ляпорту, котрий точно пробив у дальній кут.

Другий тайм українські вболівальники дивилися вже одним оком, більшою мірою увага прикута до паралельного поєдинку у Санкт-Петербурзі. Якщо словаки в глибині душі і сподівалися на камбек, незабаром залишки оптимізму остаточно померли.
Дивіться на YouTube: Українські вболівальники у Бухаресті співають кричалку про Путіна
Іспанія забила ще тричі. Сарабія записав на свій рахунок гол та результативний пас на Торреса, а ще один автогол у виконанні Юрая Куцькі довів рахунок до непристойного. "Червона Фурія" повністю переграла суперника, оскільки, очевидно, повністю перевершує його в класі.
Іспанія завдяки цій перемозі вийшла до 1/8 фіналу з другого місця, а в Словаччині третя позиція не дозволила пройти в плей-офф. Натомість ми побачимо щонайменше ще один поєдинок у виконанні збірної України, яку влаштували результати групи E! Команда Андрія Шевченка зіграє за вихід до чвертьфіналу зі Швецією, а Іспанію чекає протистояння проти Хорватії!

Чемпіонат Європи. Група Е. Тур 3.

Словаччина – Іспанія – 0:5

Дубравка (30, автогол), Ляпорт (45+3), Сарабія (56), Ф.Торрес (67), Куцька (71, автогол)

На 12-й хвилині Мората (Іспанія) не реалізував пенальті (воротар)

Альба (60) – Дуда (12), Шкрініар (94)

Словаччина: Дубравка, Губочан, Шкриньяр, Шатка, Пекарік, Куцька, Дуда (Дюріш, 46), Гамшик (Бенеш, 90), Гараслін (Суслов, 69), Громада (Лоботка, 46), Мак (Вайсс, 69).

Іспанія: Унаї Сімон, Альба, Лапорт, Ерік Гарсія (Пау Торрес, 71), Аспілікета (Оярсабаль, 77), Бускетс (Алькантара, 71), Коке, Педрі, Морено (Траоре, 77), Мората (Ф.Торрес, 66) ), Сарабія.

Арбітр: Бьорн Кейперс (Нідерланди)

Стадіон "Ла-Картуха" (Севілья, Іспанія)

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 101 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha