Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 22 червня 2021 11:15

Бельгія впевнено обіграла Фінляндію

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Бельгія впевнено обіграла Фінляндію Фото Дарья Исаева, «СЭ»

На полі стадіону у Петербурзі виходили команди із різними завданнями. Фінляндія, у разі перемоги, могла б навіть вийти із групи з першого місця, але й нічия теж була б непоганим варіантом для виходу до плей-офф.

Бельгійцям все було простіше – нічия гарантувала підопічним Мартінеса перше місце.

Роберто експериментував – у захисті з'явилися Вермален та Денайєр, у центрі – Вітсель, латералей грали Шадлі та Троссард. Крім того, брат змінив брата – Еден Азар підмінив Торгана. Ну і, звичайно, Докю на правому фланзі – теж не очевидний вибір. А цементували склад лідери команди де Брюйне та Лукаку. У Фінляндії ж все було без змін – ті ж гравці, що й у попередніх матчах.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
З перших хвилин здалося, що бельгійці особливо не напружуватимуться. Фінляндія виглядала не тільки гостріше, а вертикальніше, чи що. Швидке просування м'яча вперед дозволило створити напівмомент для Пуккі, але де Брюйне повернувся та відпрацював у захисті, не давши форварду фінів пробити.

Бельгійці взяли гру під контроль та почали методично розхитувати суперників. Паси де Брюйне поки що не проходили. Як і пас Лукаку - чудова атака після обрізки Араюурі (який дещо раніше зрізав м'яч у свої ворота, але не дуже сильно, з чим впорався воротар) у центрі поля та проходу Ромелу закінчувалася тонким пасом на Азарі, але не пройшла. Жаль - якби Еден забив, можливо, впевненість до нього повернулася б хоч трохи.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Сонний темп гри трохи розворушив Вітсель. Після того, як Докю відвоював м'яч біля бічної лінії, відбувся навіс на Лукаку, той зі штрафного зробив знижку назад на Акселя - удар на виконання у праву дев'ятку був трохи неточним. Філіни сіли на захист, чітко промальовувався оборонний блок 5-3-2, причому на своїй половині. На 37 хвилині нарешті пройшов пас де Брюйне на Лукаку, але удар головою бельгійця вийшов просто у голкіпера.

За такої гри на перший план виходять або стандарти, або індивідуальні дії. Бельгійці обрали другий варіант. Дуже активним був Докю, у нього був, мабуть, найкращий момент у першому таймі. Отримавши м'яч на лівому фланзі, юний форвард змістився в центр і з-під захисника цілив у дальній кут – Градецький здійснив сейв!
Не найвидовищніша гра до перерви забитих голів так і не подарувала.
Україна програє Австрії та посідає третє місце у групі
Активність фінів після поновлення гри швидко закінчилася. Почалася справжня облога воріт Градецькі. Але якщо справа доходила до ударів, а їх переважно завдавав Еден Азар, кіпер тягнув.

На 65-й хвилині пас де Брюйне пройшов на Лукаку, той опинився перед воротарем і пробив його. Здавалося, що воно почалося, але ні - VAR показав, що кінчик бутси Лукаку був в офсайді. Занадто рано Ромелу приймав вітання. Почали закрадатися в голову переживання, що фіни все ж таки утримають нічию, тим більше, що суперник не збирався сильно напружуватися.

Але навіть такій Бельгії – напіврезервним складом, в економ-режимі – вистачило, щоб здобути комфортну перемогу. Спершу їм допоміг Градецький, який закинув м'яч у свої ворота. Звісно, не все так просто – другому воротарському автоголу в історії Євро передував удар головою Вермалена після подачі з кутового у праву штангу та рикошет до рукавиць фінського воротаря.
Дивіться на YouTube: Українські вболівальники у Бухаресті співають кричалку про Путіна
Ми, українські вболівальники, видихнули з полегшенням. А там пішло-поїхало – і Лукаку подвоїв перевагу після чергового асиста де Брюйне, і Данія набрала три очки у паралельному матчі, причому не просто набрала, а… Але не про це мова.
У матчі нічого цікавого не сталося. Фінляндія не змогла нічого протиставити дещо лінивим бельгійцям і посіла третє місце, причому з найгіршими показниками, ніж команда Шевченка. Але груповий етап ще закінчено.

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група B. 3-й тур.

Фінляндія - Бельгія - 0:2

Градецькі, 74 (авт.), Лукаку, 81

Фінляндія: Градецький – Уронен (Алхо, 70), О'Шонессі, Араюурі, Тойвіо, Райтала – Камара, Спарв (Шуллер, 59), Лод (Форсс, 90+1) – Пуккі (Йенсен, 90+1), Пох'янпало ( Кауко, 70).

Бельгія: Куртуа – Вермален, Денайєр, Боята – Шадлі, Вітсель, де Брюйне (Ванакен, 90+1), Троссард (Меньє, 76) – Е. Азар, Лукаку (Бентеке, 84), Докю (Батшуайї, 76).

Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина).

Стадіон: "Газпром Арена" (Санкт-Петербург, Російська Федерація).

Удари (у ворота): 7 (1) – 18 (8)
Кутові: 0 – 5
Офсайди: 0 - 2.

Sport.ua

Read 111 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha