Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 20 червня 2021 22:40

Туреччина в Баку поступилася Швейцарії

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Туреччина в Баку поступилася Швейцарії Фото AFP

У Баку зустрічалися команди, котрим лобова гра була вирішальною. Перед початком матчу у швейцарців був один заліковий пункт, а турки не набрали нічого. Тому перемога для Швейцарії практично гарантувала вихід до 1/8 фіналу.

(ми пам'ятаємо, що у цій схемі розіграшу чотирьох очок практично завжди вистачає для виходу з групи), перемога Туреччини залишала надію, що знайдуться дві команди з найгіршою різницею голів. За нічию ж у цьому матчі вболівали всі команди, які набрали або ті, які могли набрати три очки після закінчення групового етапу, адже в такому разі третє місце цієї групи точно пролітало б повз плей-офф.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Збірна Туреччини ще не забивала Євро. З перших хвилин підопічні Гюнеша побігли виправляти це прикре непорозуміння, біля воріт Соммера було жарко. Але швейцарці зуміли остудити гарячі східні голові несподіваним голом – Сеферович отримав м'яч біля лінії штрафного майданчика від Цубера, розвернувся і поклав круглого у правий нижній кут воріт.
Здавалося, що турки до такого не готові. Підопічні Петковича перехопили ініціативу, воно й не дивно – якщо займаєш третє місце у групі, то потрібно, щоб різниця м'ячів була найкращою, інакше можна пролетіти і повз плей-офф. Навіть були шанси на друге місце, але для цього потрібно було багато забивати туркам і сподіватися, що італійці переможуть Уельс, бажано з якомога більшим рахунком.

Але було видно дві крайності – «наті» або били здалеку, або грали в дуже дрібний пас, намагаючись розіграти до вірного. Жоден із варіантів не давав результату. До певного часу - до кінця першої півгодини ігрового часу Шакірі отримав м'яч від Цубера і практично з лінії штрафного майданчика відправив круглого в праву дев'ятку! Варто відзначити, що Джердан пробивав неробочою правою ногою.
Турки знітилися. Це було видно і до перерви і після. Швейцарці робили на полі, що хотіли, турецький воротар мав багато роботи. Але на полі були з команди помітні лише він і, можливо, Мюльдюр, який за матч тричі мав нагоду забити - Соммер був проти.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Впадала у вічі відсутність швидкості в Туреччині. Це було видно і під час захисту, коли швейцарці оминали опонентів, як стоячих, і в нападі, коли туди бігли Йилмаз та компанія, здавалося, за інерцією, ніби просто відпрацьовували не надто цікаву роботу. Навіть гол Кахведжі не покращив ситуації. А він (гол) виявився дуже гарним – лівою ногою, з-за меж штрафного майданчика, у ліву «дев'ятку». Нічого не нагадує Євро? Підказка – перший тур, група С.
Швейцарці практично відразу відновили різницю у два м'ячі. Цубер із лівого флангу вирізав на Шакірі, оформивши тим хет-трик з асистів, а Джердан, у свою чергу, оформив дубль.
Дивіться на YouTube: Марина Килипко б'є рекорд України
Все на полі було ясно. Гра збилася на нескінченні заміни, що переривалися жовтими картками. Причому Джака остаточно міг принизити турків, зробивши рахунок 4:1, але зі штрафного влучив у штангу. Цей момент уже нічого не вирішував.

Швейцарці закінчили груповий етап із чотирма очками, різницею м'ячів 4-5, і тепер чекатимуть, чи знайдуться дві команди на третіх місцях, у яких показники будуть гіршими. Туреччина ж із ганьбою поїде додому і, мабуть, влаштовуватиме грандіозний розбір польотів.

Євро-2020. Група А. 3 тур.

Швейцарія – Туреччина – 3:1.

Сеферович, 6, Шакірі, 26, 68 – Кахведжі, 62.

Г. Джака, 78 – Чалханоглу, 70, Челік, 75, Сеюнджю, 76.

Швейцарія: Соммер, Ельведі, Аканджі, Родрігес, Відмер (Мбабу, 90+2), Фройлер, Г. Джака, Цубер (Беніто, 85), Шакірі (Варгас, 75), Сеферович (Гавранович, 75), Емболо (Мехмеді, 85).

Туреччина: Чакир, Челік, Демірал, Сеюнджю, Мюльдюр, Айхан (Йокушлу, 64), Туфан (Язиджи, 64), Кахведжі (Кекчю, 80), Ундер (Караман, 80), Чалханоглу (Торез, 85), Б. .

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

Стадіон: "Олімпійський" (Баку, Азербайджан)

Sport.ua

Read 112 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha