Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 20 червня 2021 11:57

Поляки зіграли внічию з Іспанією

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Поляки зіграли внічию з Іспанією Фото AFP

Команди, які виходили сьогодні на поле у Севільї, у першому турі втрачали очки. Якщо поразку Польщі від Словаччини особливо ніхто не здивувався (не те, що поляки були явними аутсайдерами, але програли – і програли), то Іспанія своєю нічиєю зі шведами

таки вразила. Тому обом командам, щоби продовжити боротьбу на Євро-2020, обов'язково треба було вигравати. Адже перед матчем у Швеції було чотири очки (що, як відомо, практично гарантує вихід із групи), у словаків – три.

Варто відзначити присутність у стартовому складі Іспанії Жерара Морено, якого Луїс Енріке поставив до складу, здавалося, під тиском громадськості, посадивши запас Феррана Торреса. У Польщі відзначимо гру у два форварди, що не дивно з огляду на необхідність забивати. Пару незмінному Левандовськи склав Свідерський.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
На шостій хвилині поляки провели, здавалося б, нічим не примітну атаку, але вона закінчилася дуже гарним ударом Кліха метрів із двадцяти, після якого м'яч пролетів над лівою дев'яткою. Взагалі було видно настрій на гру «кадри», агресія і зарядженість навіть не те, що читалися, а були явно видно. При відборі м'яча моментально відбувався швидкий рух уперед.

«Фурія Роха» грала звично – контроль м'яча, переведення з флангу на фланг. На 18 хвилині у штрафному майданчику поляків було жарко, здавалося (після повтору), що Беднарек ліквідував небезпеку ціною фолу. Але арбітр не зафіксував порушення, Левандовський побіг від свого штрафного майданчика в контратаку. Був би це Мбаппе або Бейл у свої найкращі роки, був би вихід віч-на-віч і претендент на гол чемпіонату. Але у Роберта інші козирі, тож захисники спокійно не дали щось зробити польському голеадору.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Іспанці, позиційно атакуючи, досягли свого. На правому фланзі сталася втрата м'яча. Захисник Польщі хотів вибити, але на мить втратив рівновагу. Цим скористався Мората, який подряпав м'яч, віддав на Морено. Той змістився в центр і пробив – Альваро вискочив за спину захисникам та переправив круглого у ворота. Лайндсмен зафіксував офсайд, але відеоасистент підказав, що гол був чистим. Є перший гол Іспанії на Євро!

Поляки знітилися, а «фурія» побігла добивати. Морено до асиста ледь не додав гол, коли пробивав зі штрафного центром майже з самої лінії штрафного майданчика, але м'яч розминувся з лівою штангою.
Пара форвардів гостей таки організувала свій момент – Левандовський прострілив, Свідерський зіграв на випередження, але пробив над поперечиною. Але це, як виявилося, була лише розминка – за кілька хвилин той же Свідерський отримав м'яч перед іспанським майданчиком після втрати захисників, змістився у центр та пробив – штанга! Це не кінець епізоду – Левандовскі підхопив м'яч, опинився перед голкіпером, але нехитро пробив у Симона!
Дивіться на YouTube: Перемога в Бухаресті: враження зі стадіону по гарячих слідах
Морено міг подвоїти перевагу перед свистком на перерву, але не влучив у ворота після передачі Альби. З тим команди і пішли відпочивати.

Після перерви поляки скористалися тим, що Іспанія заспокоїлася. І зрівняли рахунок – Левандовський замкнув головою передачу праворуч, перегравши в повітрі Ляпорта. Але! Модер відразу ж наступив на ногу Морено у своєму штрафному майданчику, арбітр пішов дивитися «телевізор». Вердикт – пенальті. Сам постраждалий виконував удар і погіршив і так страшне співвідношення забитих / незабитих пенальті на Євро, потрапивши в ліву штангу.
Почалася гра на зустрічних курсах, схожа на перший тайм – іспанці небезпечно атакували, «кадра» намагалася вжалити контратакою. Але нічого не відбувалося такого, що варто було б уваги. Розбудив уболівальників (особливо своїх) Щенсни, коли двічі випускав м'яч із рук, але Ферран Торрес, хоч і боровся, як лев, не зміг заштовхати круглого у ворота.
Вже в іншому епізоді Беднарек знову, як показав повтор, фолив на Мораті, але суддя чомусь не поставив пенальті. Дивні були рішення судді, там і гол Левандовськи був спірним, і ще були моменти, в яких VAR не використовувався належним чином.

Щенсни тим часом реабілітувався за попередній кумедний епізод, коли врятував після удару Морати впритул. І все – більше нічого в матчі не сталося. Іспанці зобразили фінальний штурм, але дуже слабкий. «Червоно-білі» з ним впевнено впоралися та набрали перший заліковий пункт. У підопічних Енріке стало два бали.

Як і прогнозувалося, у цій групі окуляри втрачають усі. Хто займе якесь місце, спрогнозувати неможливо, залишається дочекатися третього туру.

Євро-2020. Група Е. 2 тур.

Іспанія – Польща – 1:1.

Мората (25) – Левандовський (54).

Пау Торрес (81), Родрі (90+4) – Кліх (36), Модер (57), Южв'як (59), Левандовський (90+3).

На 58-й хвилині Морено не реалізував пенальті (штанга).

Іспанія: Сімон, Лапорт, Пау Торрес, Льоренте, Альба, Коке (Руїс, 68), Родрі, Ольмо (Ферран Торрес, 61), Педрі, Морено (Сарабія, 68), Мората (Ойарсабаль, 87).

Польща: Щенсни, Беднарек (85), Глік, Берешинський, Свидерський (Франківський, 67), Клих (Козловський, 55), Модер (Лінетти, 85), Зелінський, Южв'як, Пухач, Левандовський.

Арбітр: Даніеле Орсато (Скіо, Італія).

Стадіон: "Естадіо де-ла-Картуха" (Севілья, Іспанія).

Sport.ua

Read 108 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha