Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 16 червня 2021 18:18

Росія з мінімальним рахунком обіграла Фінляндію

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

У цьому матчі практично вирішувалося питання, хто із суперників продовжить виступ у турнірі на стадії плей-офф, а для кого чемпіонат Європи завершиться на стадії групового турніру.

Особливо гостро така дилема стояла перед росіянами, які програли у першому поєдинку Бельгії з рахунком 0:3. І сьогодні перед своїми вболівальниками їм треба було не просто виграти, а й виправити різницю забитих та пропущених м'ячів. У фінів завдання було простіше, оскільки нічия майже гарантувала їм вихід із групи.

За розкладами букмерів та й на думку багатьох експертів, більше шансів на перемогу мали господарі стадіону в Санкт-Петербурзі. До того ж, їхній тренер Станіслав Черчесов зробив відразу кілька змін у стартовому складі порівняно з матчем проти бельгійців. Однак і збірна Фінляндії у грі з Данією показала, що вона здатна домагатися необхідного їй результату. Тож обидві команди небезпідставно розраховували на успіх.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Вже на третій хвилині після грубої помилки Дівєєва фіни перехопили м'яч, Райтала праворуч зробив передачу до штрафного майданчика на Пох'янпало і той головою точно пробив у сітку воріт. Але не довго раділи гості, тому що арбітр матчу Дані Маккелі з Нідерландів послухав підказку від колег, які відповідають за VAR та взяття воріт скасував. Виявилося, що у момент передачі фінський форвард опинився у мікроскопічному офсайді.

Росіяни, звичайно ж, полегшено видихнули і пішли вперед великими силами. Свій перший гольовий момент біля воріт суперників вони створили на 10-й хвилині, коли на ударній позиції у штрафному майданчику гостей опинився Оздоєв. Але пробив він невдало, запустивши м'яч у небо. А вже за три хвилини Дзюба з центру штрафного майданчика влучив м'ячем у штангу. Заради справедливості треба сказати, що якби капітан господарів поля забив гол, то і він був би скасований, оскільки Дзюба в момент передачі від партнера перебував у положенні поза грою.
Далі гра проходила з невеликою перевагою збірної Росії, хоча їх опоненти також намагалися організовувати швидкі контратаки, на вістрі яких знаходилися Пох'янпало і Пуккі. Перший із них на 21-й хвилині знову ледь не засмутив росіян, проте в останній момент його удар заблокував Дівєєв і м'яч вилетів на кутовий. Ще один схожий момент Пох'янпало мав на 28-й хвилині, але тепер уже Джикия зумів вибити м'яч у нього з-під ніг.
Дивіться на YouTube: Гуд бай, Амстердам. З надією у Бухарест
До речі, в середині тайму на 24-й хвилині росіяни були змушені зробити першу заміну після того, як невдало впав у штрафному майданчику суперників натуралізований бразилець Фернандес. Він, до речі, був одним із найактивніших у господарів поля. Замість нього у гру увійшов Караваєв. І саме цей захисник на 37-й хвилині міг стати автором першого забитого м'яча у матчі. Але після прострілу праворуч Уронен на мить встиг випередити Караваєва та вибив м'яч за межі зеленого газону.

Цікаво, що на основний час першого тайму арбітр додав аж 6 хвилин. І на другий із них збірна Росії забила гол. Відзначився Міранчук, який у штрафному майданчику суперників зіграв у стінку із Дзюбою та лівою ногою точно пробив у дальній верхній кут воріт. Був ще в першому таймі удар головою від Дзюби, але просто до рук воротаря.
Одразу після перерви команди створили кілька гострих моментів. Спершу Пуккі на 48-й хвилині ледь не вибіг віч-на-віч із Сафоновим, але Дівєєв вчасно підставив ногу і розрядив ситуацію. Потім Головін на 52-й хвилині завдав підступного удару в лівий нижній кут, проте м'яч трохи розминувся зі штангою. А за хвилину знову в центрі уваги опинився Пуккі. Він пробив із розвороту з меж штрафного майдану в руки воротареві.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
На 66-й хвилині Жемалетдінов, який вийшов на заміну у росіян, втік від захисників і завдав несильного удару в дальній кут, але неточно. А на 72-й хвилині фінів врятував Градецький. Хазяї поля провели швидку контратаку і Дзюба виклав м'яч під удар Кузяєву. Той був зовсім один і цілився у правий нижній кут, проте воротар гостей у стрибку відбив м'яч убік.

Наприкінці матчу більше атакувала збірна Фінляндії, яка намагалася відігратися. І на 89-й хвилині після стандарту небезпечно бив головою Араюурі, але вище воріт. Арбітр цього разу додав до основного часу другого тайму п'ять хвилин, хоч футболісти зіграли майже сім. Однак голів більше не було, і рахунок не змінився.

Чемпіонат Європи. Група Ст Тур 2.

Фінляндія – Росія – 0:1

Миранчук (45+2)

Камара (22), О'Шонессі (90) – Барінов (27), Оздоєв (34), Джикія (88)

Фінляндія: Градецький, О'Шонессі, Араюурі, Тойвіо (Ф. Єнсен, 84), Камара, Шюллер (Кауко, 67), Уронен, Лод, Райтала (Сойрі, 75), Пуккі (Лаппалайнен, 75), Похьянпало.

Росія: Сафонов, Фернандес (Караваєв, 25), Дівєєв, Оздоєв (Жемалетдінов, 61), Барінов, Зобнін, Джикия, Миранчук (Мухін, 85), Головін, Дзюба (Соболєв, 85).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон "Санкт-Петербург" (Санкт-Петербург, Росія)

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 118 times Last modified on Середа, 16 червня 2021 18:40

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha