Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 15 червня 2021 21:08

Португалія влаштувала бліцкриг проти Угорщини

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Відразу після жеребкування першого етапу фінального турніру Євро-2020 групу F небезпідставно багато хто охрестив «квартетом смерті». Ще б пак, адже тут зібралися чинні чемпіони світу французи, чинні чемпіони Європи португальці,

а також одна з найсильніших збірних планет Німеччина. І лише скромна Угорщина, яка останніми роками нічим особливим похвалитися не може, стоїть у цій групі особняком.

Але тим і цікавий футбол, що в ньому не завжди титули гарантують перемогу в окремому матчі, а нейтральні вболівальники, навпаки, особливо люблять сенсації. Тому говорячи про гру Угорщина - Португалія, впевнений, що значна частина любителів спорту бажала успіху саме господарям поля. Тим більше, що угорці мали приголомшливу підтримку глядачів, які повністю заповнили стадіон «Пушкаш Арена» у Будапешті.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Наставник португальців Фернанду Сантуш виставив на матч свій бойовий склад на чолі з Кріштіану Роналдо і вже на 5-й хвилині Діого Жота завдав сильного та прицільного удару здалеку по воротах суперників. Гулачі у цьому епізоді зіграв надійно та відбив м'яч убік. Через чотири хвилини той же Жота вміло відкрився при виконанні штрафного, але удар у нього не вийшов і м'яч полетів значно вище за мету.

На якийсь час угорській збірній вдалося відсунути гру від своїх воріт, але наполегливі португальці знову пішли вперед великими силами і на 18-й хвилині їм вдалося вивести на хорошу позицію свого лідера Кріштіану Роналдо. З його ударом Гулачі впорався, а потім виявилося, що форвард гостей опинився в офсайді.

Гості продовжували мати велику ігрову перевагу, використовуючи в атакуючих діях велику кількість футболістів. Проте, задля справедливості треба відзначити, що по-справжньому гольових епізодів було зовсім небагато. Більше того, на 36-й хвилині угорці отримали право на штрафний удар і після розіграшу капітан господарів поля Салаї непогано пробив головою, але Патрісіу зіграв надійно.

Ближче до кінця тайму португальці посилили свій тиск. Спершу на 40-й хвилині Жота був близький до того, щоб відкрити рахунок, проте зблизька знову не зміг переграти Гулачі. А потім на 43-й хвилині після передачі зліва, Кріштіану Роналдо виявився скоєний один на лінії воротарського майданчика і, тим не менш, один із найкращих гравців світу з вигідного положення не влучив у ворота - м'яч полетів вище за поперечину.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Відразу після перерви на 47-й хвилині гості вміло розіграли кутовий і Пепе пробив головою в лівий від себе нижній кут воріт. Угорську збірну знову врятував Гулачі, у стрибку відбив м'яч у полі. Через три хвилини Салаї відповів непоганим ударом з-за меж штрафного майданчика, але і тут воротар був напоготові. А на 57-й хвилині Патрісіу врятував португальців після удару з середньої дистанції Шоллої.

Треба сказати, що у другому таймі гра вирівнялася і угорці часто проводили свої атаки. Гості теж не відмовилися від своїх атакуючих намірів і від цього гра лише виграла. Бракувало лише забитих м'ячів.

На 67-й хвилині голкіпер угорської команди Гулачі вкотре показав свою високу майстерність, відбивши цього разу дальній удар у виконанні Бруно Фернандеша. А на 79-й хвилині Шен, який щойно вийшов на заміну, навіть забив гол. Але його було скасовано арбітром, оскільки нападник господарів поля опинився в офсайді.

І все-таки португальці досягли свого. На 84-й хвилині Герейру за допомогою рикошету з меж штрафного майданчика вразив ціль. А потім за дві хвилини Орбан порушив правила поблизу своїх воріт проти Бруно Фернандеша і арбітр матчу вказав на одинадцятиметрову позначку. Кріштіану Роналдо, як правило, у таких епізодах не промахується і був точний. Він уже в компенсований час зробив дубль і встановив остаточний результат 3:0 на табло стадіону.

Ось так наприкінці чинні чемпіони Європи розгорнули ситуацію у свій бік і виграли непростий матч з великим рахунком. Але попереду у них серйозніші суперники - Франція та Німеччина.

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група F. 1-й тур.

Угорщина – Португалія – 0:3

Геррейру, 84, Роналду, 87 (пін.), Роналду, 90+2

Діаш, 38, Нього, 81

Угорщина: Гулачі – О. Солої, Орбан, Ботка – Фіоло (К. Варга, 88), Шефер (Нього, 65), Надь, Кляйнхайслер (Шігер, 77), Ловренчич – Шолої (Шен, 77), А. Салаї.

Португалія: Патрісіу – Геррейру, Пепе, Діаш, Семеду – Фернандеш, Карвалью (Санчеш, 82), Данилу – Б. Сілва (Рафа Сілва, 71), Жота (А. Сілва, 82), Роналду.

Арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина).

Стадіон: "Пушкаш Арена" (Будапешт, Угорщина).

Удари (у ворота): 5 (3) – 11 (7)
Кутові: 0 – 6
Офсайди: 2 - 1.

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 148 times Last modified on Вівторок, 15 червня 2021 21:13

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha