Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 13 червня 2021 18:16

Англія на Вемблі мінімально обіграла Хорватію

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Збірні Англії та Хорватії останніми роками зустрічаються одна з одною досить часто. І завдяки цьому вони склалися непрості відносини. Кілька разів хорвати явно переходили дорогу своїм іменитішим суперникам, були перемоги і в активі англійців.

Але найпам'ятнішими, на мою думку, залишаються два поєдинки. Так, нещодавно на чемпіонаті світу 2018 року в півфіналі Хорватія виграла в Англії в додатковий час з рахунком 2:1. А у відборі до чемпіонату Європи 2008 року футболісти з Балканського півострова, які на той час уже забезпечили собі перше місце у групі, в останньому матчі в Лондоні на стадіоні «Уемблі» завдали поразки господарям поля з рахунком 3:2 і не пустили англійців. у фінальний турнір.

Напевно англійці не забули про такі хворобливі поразки і вийшли на цю гру, яка, до речі, знову проходила на «Уемблі», з явним наміром досягти позитивного для себе результату. Та й за прогнозами букмекерів, саме підопічні Гарета Саутгейта вважалися фаворитами поєдинку.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Вже на 6-й хвилині швидка контратака господарів поля ледь не спричинила гол. Стерлінг чудовим пасом вивів на ударну позицію Фодена і той зряче спрямовував м'яч у дальній лівий від себе кут воріт. Хорватів виручила штанга. За дві хвилини непогано приклався до м'яча Філліпс і тепер довелося демонструвати свою майстерність голкіперу хорватів Ліваковичу.
А ось далі гра заспокоїлася і до перерви пройшла практично без воріт. Причому десь до середини тайму збірна Англії ще продовжувала володіти помітною ігровою перевагою та проводила одну атаку за іншою, використовуючи обидва фланги. Ось тільки до небезпечних моментів справа не доходила. Гості теж намагалися довго контролювати м'яч, проте у передній лінії і у них не все виходило, а з ударами по воротах взагалі не клеїлося.

Була, щоправда, в англійців непогана можливість взяття воріт на 43-й хвилині, коли вони отримали право на перспективний штрафний удар. Виконував його Тріпп'єр, але Перішич, який стояв у стінці, високо вистрибнув і відбив м'яч убік.

У перші десять хвилин другого тайму на полі практично нічого не змінювалося. Обидві команди продовжували грати не у високому темпі та не загрожуючи воротам суперників. І лише на 55-й хвилині Модріч наважився на удар здалеку, але Пікфорд забрав м'яч у руки. Англійці відповіли яскравішим епізодом і відкрили рахунок у матчі.

На 57-й хвилині гольову атаку господарів поля розігнав Філліпс. На правому фланзі він обіграв захисника, трохи змістився в центр і видав блискучий пас на хід Стерлінгу. Форвард збірної Англії вибіг до воріт хорватів і сповна скористався своїм шансом. Бив він уже з меж штрафного майдану з-під захисника Врсалько так точно, що Лівакович уже нічого вдіяти не зумів.
За чотири хвилини англійці могли забити і другий гол. На цей раз Маунт промчав лівим краєм і зробив простріл уздовж воріт. Кейну забракло якихось сантиметрів, щоб підправити м'яч у ворота. При цьому капітан господарів поля вдарився у штангу і йому довелося надавати медичну допомогу.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Хорвати, звичайно, намагалися відігратися. В одному з епізодів на 65-й хвилині Ребіч опинився з м'ячем у межах штрафної площі суперників, проте удар у нього явно не вийшов і круглий пролетів повз ворота.

У той же час збірна Англії продовжувала тринькати свої моменти. Маунт і Стерліг по черзі опинялися на ударній позиції і, напевно, могли пробити набагато краще. Але обидва рази м'яч летів вище за поперечину.

Наприкінці матчу очікуваного штурму воріт Пікфорда Модріч і його партнери не змогли. Все ж таки збірна Хорватії нинішнього зразка поки що мало нагадує ту, яку ми звикли бачити раніше і яка стала срібним призером попереднього чемпіонату світу. А англійці в останні хвилини діяли впевнено, надійно і здобули бажану перемогу.

Чемпіонат Європи. Група D. Тур 1.

Англія – Хорватія – 1:0.

Стерлінг, 57.

Фоден, 64 – Чалета-Цар, 42, Ковачич, 48, Брозович, 66.

Англія: Пікфорд, Уокер, Стоунз, Мінгс, Тріп'єр, Філіпс, Райс, Стерлінг (Калверт-Льюїн, 90+2), Маунт, Фоден (Решфорд, 70), Кейн (Беллінгем, 82).

Хорватія: Лівакович, Врсалько, Віда, Чалета-Цар, Гвардіол, Модріч, Брозович (Влашич, 70), Ковачич (Пашалич, 85), Крамарич (Брекало, 70), Ребич (Петкович, 78), Перішич.

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія).

Стадіон: "Уемблі" (Лондон, Англія).

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 94 times Last modified on Неділя, 13 червня 2021 21:21

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha