Print this page
Неділя, 14 лютого 2021 22:47

Олександрія перемагає Маріуполь із мінімальним рахунком

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Олександрія перемагає Маріуполь із мінімальним рахунком © ФК Александрия

Перед початком матчу команди займали сусідні місця у турнірній таблиці, маючи у своєму активі по 16 очок. Тому перемога у цьому протистоянні піднімала одну з них одразу на шосте місце. От тільки не зрозуміло було, хто й у якому стані вийшов на поле запорізького стадіону «Славутич-Арена».

Гості активніше розпочали зустріч і вже на третій хвилині міг відзначитися Артем Сітало, якому зовсім не вистачило для того, щоб у штрафному майданчику суперників замкнути передачу ліворуч від свого партнера. На 15-й хвилині "Олександрія" розіграла непогану комбінацію на протилежному фланзі. Валерій Лучкевич прорвався до воріт і праворуч завдав удару в ближній кут, але Олег Кудрик був уважний і відбив м'яч на кутовий.
На 23-й хвилині грубо помилився воротар олександрійців Олег Білик, коли невдало вибив м'яч із меж штрафного майданчика. Покарати його за це міг В'ячеслав Танковський, проте удар вийшов несильним і просто у голкіпера. До речі, Білик ще кілька разів грав не зовсім чітко ногами і в одному з епізодів на 35-й хвилині після його обрізання в контратаці гарний момент втратив Андрій Кулаков. Однак пробив він повз ворота.
Але ж треба було такому статися, що саме з точної передачі Олега Білика в центр поля почалася гольова атака гостей. Дмитро Гречишкін, отримавши м'яч, швидко зорієнтувався та вивів до воріт маріупольців Артема Сітало. Той на швидкості увірвався до штрафної площі суперників і сильним ударом чітко спрямував м'яч у дальній кут.
У другому таймі «Маріуполь», звісно, постарався відігратися. Причому наставник номінальних господарів поля (нагадаємо, що гра проходила у Запоріжжі) Остап Маркевич зробив усі п'ять можливих замін. І одна з них мало не привела до голу. На 75-й хвилині Данило Сікан вибіг віч-на-віч з Олегом Біликом і сильно пробив. Воротар м'яч відбив, але він знову опинився біля Сікана. Пролунав повторний удар, але цього разу м'яч на лінії воріт зупинив Дмитро Гречишкін.
І ще двічі Олег Білик урятував свою команду від пропущеного м'яча. Так, на 84-й хвилині В'ячеслав Танковський закрутив м'яч під поперечину, але голкіпер перевів його на кутовий. А через три хвилини сильно пробив з-за меж штрафного майданчика вже Ігор Кірюханцев - і знову Білик зіграв надійно, у стрибку відбивши м'яч із правої від себе «дев'ятки».
Ось так «Олександрія» вдруге цього сезону виграла у «Маріуполя» і наблизилася до групи команд, яка знаходиться вгорі турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-Ліга. 14-й тур

Маріуполь - Олександрія - 0:1

Сітало (38)

Кірюханців (53), Биков (65), Чоботенко (73) - Сітало (5), Пашаєв (66), Мірошниченко (90+4)

«Маріуполь»: Кудрик, Стасюк (Драмбаєв, 83), Биков, Чоботенко, Меліченко (Кірюханцев, 46), Чех, Танковський, Мішнев (Петерман, 83), Топалов (Кащук, 74), Очеретько, Кулаков (Сікан, 7)

«Олександрія»: Білик, Пашаєв, Бондаренко, Дубра, Лучкевич (Мишенко, 83), Гречишкін, Ковалець (Калюжний, 90+1), Шастал (Мірошниченко, 83), Банада, Вантух, Сітало (Новіков, 90+5)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Стадіон: «Славутич-Арена», Запоріжжя

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 593 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha