Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 08 грудня 2020 16:24

Динамо – Ференцварош. Прогноз та анонс на матч

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Динамо – Ференцварош. Прогноз та анонс на матч © ФК Динамо

Ситуація напередодні останнього туру в «динамівській» групі проста, як гра в доміно: «Барселона» та «Ювентус» давно застовпили за собою місця у плей-офф Ліги чемпіонів, а «Динамо» та «Ференцварош» спочатку могли претендувати лише на третє, "лігоєвропейське" місце.

І якщо два гранди у Барселоні розіграють перший рядок у групі, то віце-чемпіон України та чемпіон Угорщини у Києві визначать, хто ж із них продовжить свій єврокубковий шлях у нинішньому сезоні.

Передумов для того, що ситуація складеться інакше, в принципі, і не було. Вже після першого туру "Фраді" боляче були биті на "Камп Ноу" - 1:5, тоді як динамівці вдома поступилися майже без шансів "Юве" - 0:2. Саме після того матчу головний тренер киян Луческу заявив, що іспанська та італійська команди – поза конкуренцією, а для «Динамо» головний фінал відбудеться в останньому турі – у матчі проти команди Сергія Реброва.

Прогноз румунського тренера виявився вірним. Власне, для цього не потрібно бути особливим оракулом, проте водночас дуже хотілося, щоб кияни на шляху до свого «фіналу» десь (крім Будапешта) зачепилися за очки. На жаль, не вдалось. Гра у відповідь з «Ювентусом» склалася ще гірше – 0:3, домашню зустріч проти «Барси» краще взагалі забути (0:4), непогано було лише в столиці Каталонії, але все одно очок не набрали – 1:2.

За схожим сценарієм грав і «Ференцварош». Гра у відповідь проти «брауграни» - без шансів 0:3. Як і перша зустріч проти Роналду та компанії – 1:4. Лише у Турині підопічні Реброва могли зачепитися за очки: спочатку вели 1:0, потім довго була нічия 1:1, але потім Мората на останніх хвилинах матчу показав, хто в хаті господар. У результаті і найтитулованіший клуб Угорщини до свого київського «фіналу» підійшов лише з одним очком.

Очна зустріч суперників залишила суперечливе враження. Кияни явно виглядали краще, без особливих напружень забили два м'ячі. І могли спокійно доводити гру до перемоги. Але потім казна чомусь почали шукати собі проблеми. «Вийшов» капітан «біло-синіх» Сидорчук, і «Фраді» оперативно цим скористалися, зрівнявши рахунок на останніх хвилинах зустрічі. Цілком можливо, що на хвилі куражу угорці могли вирвати перемогу, але їм банально забракло часу. Проте ту нічию дружно записали на користь «Динамо». Напевно, правильно, адже тепер на «Олімпійському» гостям з Угорщини треба розкриватися та грати на перемогу, адже турнірне становище цього вимагає.

Суперники до головного протистояння року наближаються до статусу лідерів своїх чемпіонатів. Обидва матчі внутрішнього календаря провели у суботу. Підопічні Реброва на виїзді здолали "Діошдьєр" 3:1. Один із м'ячів на свій рахунок записав український легіонер Зубков. Ще один українець «Фраді» – Харатін – «відзначився» лише жовтою карткою. Обидва гравці були замінені в середині другого тайму. "Ференцварош" на всіх парах мчить до чергового чемпіонства: команда Реброва випереджає найближчого переслідувача (МОЛ "Бачи") на сім пунктів.

Підопічні Луческу на внутрішній арені не мають такого запасу міцності, проте завдяки впевненій по грі, але невпевненій за рахунком (2:1) перемозі над «Маріуполем» вони зберегли триочкову перевагу над «Шахтарем».

Напередодні вирішальної битви за євровесну-2021 кадрових проблем у Сергія Реброва немає. А ось у його візаві є. Не такі, звісно, як на старті турніру, але втрата Буяльського вагома. Віталій грав провідну роль у півзахисті та атаці, пов'язуючи воєдино ці два компоненти гри, граючи класичну «десятку». Замінити його безболісно ніким, тому Луческу доведеться змінювати формулу гри: замість «десятки» він може спробувати задіяти одразу дві «вісімки» – скажімо, Гармаша та Шапаренка.

На жаль, гра з відомих причин (коронавірус все ще не відпускає) відбудеться без глядачів. Дуже шкода, адже у вирішальному поєдинку динамівцям точно не завадила б підтримка фанів. Хоча деякі з них, напевно, підтримували б у матчі «ту» сторону. А саме – головного тренера «Фраді» та екс-наставника «Динамо» Сергія Реброва. Як саме розподілилися б симпатії вболівальників, на жаль, ми так і не дізнаємося. А щоб хоч якось виправити ситуацію із глядачами, офіційний сайт «Динамо» закликає фанів підтримати команду автопробігом. Ну, хоч би так…

Обидва тренери, особливо Ребров, постійно акцентують увагу на тому, що їхня дуель – це, перш за все, зустріч саме «Динамо» і «Ференцвароша», а не конкретно колишнього наставника «Шахтаря» та екс-тренера «Динамо». Проте повністю замаскувати цей нюанс протистояння не виходить. Він раз у раз вилазить назовні. Можна не сумніватися, що в глибині душі і Мірча Михалич, і Сергій Станіславович поставлять на київський матч дуже багато. Нинішньому рульовому «Динамо» дуже потрібна ця євровесна, щоб довести скептикам, насамперед із уболівальницького середовища, що він ще на коні. Нинішньому наставнику «Ференцвароша» напевно дуже хотілося б ще раз довести своєму колишньому клубу неправильність його відставки.

Незважаючи на те, що диспозиція перед грою краща у «Динамо», навряд чи слід очікувати, що угорський чемпіон з перших хвилин гратиме у відкритий футбол. Швидше за все, матч розпочнеться обережно та неспішно, суперники шукатимуть чужих помилок. Залежно від удачі і танцюватимуть далі. Так, загальний рівень «Динамо» вищий, як і індивідуальний. Але дуже серйозну, якщо не ключову роль цієї ситуації може зіграти мотивація. Хто кого міцніше «накрутить» – Луческу своїх хлопців чи Ребрів своїх, той, можливо, і буде після фінального свистка пити шампанське.

Орієнтовні склади:

"Динамо": Бущан, Кендзера, Миколенко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Гармаш, Шапаренко, Циганков, Де Пена, Вербич

"Ференцварош": Дібус, Ловренчич, Фрімпонг, Ковачевич, Гейстер, Лайдуні, Харатін, Зубков, Болі, Мак, Батуріна.

Валерій Василенко , Sport.ua

Read 628 times Last modified on Вівторок, 08 грудня 2020 16:27

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha