Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 03 грудня 2020 12:31

Зоря – Лестер. Прогноз та анонс на матч

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Зоря – Лестер. Прогноз та анонс на матч © ФК Заря Луганск

У четвер, 3 грудня, відбудеться поєдинок п'ятого туру групового раунду Ліги Європи, в якому луганська «Зоря» прийме «Лестер Сіті». Зустріч проходитиме у Запоріжжі на стадіоні «Славутич Арена». Стартовий свисток Еспена Ескоса з Норвегії пролунає о 19.55 за Києвом.

Команди підходять до матчу із різними успіхами. Англійці після чотирьох зіграних турів вже гарантували собі місце у плей-офф другого за значимістю євротурніру, тоді як український клуб лише зберіг шанси на євровесну. У команди Віктора Скрипника на даний момент 3 очки, а це означає, що лише осічка «Браги» у Греції за своїх успіхів може дати нам потрібний результат. Існують теоретичні варіанти, коли достатньо набрати 4 очки в двох останніх матчах і все одно опинитися в 1/16 ЛЕ, але більш детально на них потрібно зупинятися лише після п'ятого туру.



Перед четвертим туром здавалося, що європейські пригоди «мужиків» цього сезону будуть завершені дуже швидко. Тим більше листопад став, напевно, найгіршим місяцем в історії українського футболу. Протягом місяця «Шахтар» двічі отримав оберемок голів від «Боруссії М», «Динамо» програло обидва матчі «Барселоні», збірна України поступилася спочатку на футбольному полі Польщі та Німеччині, а потім була принижена в юридичній площині за матч зі Швейцарією, що не відбувся. Та й сама «Зоря» значно поступилася АЕКу у домашній зустрічі. Але на виїзді Віктор Скрипник вирішив зіграти 1-4-3-3 та раптово це дало результат. Звісно, не варто применшувати і заслуг Євгена Шахова, його вилучення допомогло «чорно-білим» максимально.

Але «Лестер» – це не АЕК. Команда Брендана Роджерса після десяти турів посідає четверте місце у турнірній таблиці АПЛ, набравши 18 очок. Той факт, що останні два матчі «міщан» у чемпіонаті були програшними, а в Лізі Європи завдання вирішено, може якось знизити мотивацію кров із носа перемагати у Запоріжжі, але клас команд все одно непорівнянний. Та й якість виконавців різна, у першому турі ми в цьому переконалися.

Величезною проблемою для Скрипника стане відсутність Віталія Вернидуба, котрий через перебір жовтих карток не зможе зіграти у четвер. Гідної заміни йому просто немає: Цвек і Руфаті травмовані, дебют 20-річного Піддубного в ЛЄ виглядає сумнівною витівкою. У центрі може зіграти Фаворов, але хто тоді вийде праворуч? Можливо, Назаріна, який грав у першому матчі проти «Лестера», але у півзахисті. Загалом тренерському штабу буде над чим поламати голову.

Варто зазначити, що це буде четвертий матч «Зорі» проти англійських клубів (2016-го було два програші від МЮ). Поки всі зустрічі завершилися поразками українців без забитих м'ячів, різниця – 0:6. "Лестер" до цього сезону проти українських клубів ще не грав.

Синоптики обіцяють під час матчу повітря -4℃. Що ж, дуже символічно, якщо глянути на турнірну таблицю.

Орієнтовні склади:

«Зоря» : Шевченко – Назаріна, Фаворов, Абу Ханна, Циганікс, Іванисеня, Юрченко, Кочергін, Громов, Гладкий, Кабаєв.

"Лестер": Ворд - Перейра, Морган, Еванс, Томас, Менді, Чаудрі, Перес, Прат, Олбрайтон, Іхеаначо.

Володимир Клепач , Sport.ua

Read 866 times Last modified on Четвер, 03 грудня 2020 13:10

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha