Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 02 грудня 2020 19:44

Олександрія впевнено обіграла Мінай у Кубку України

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Олександрія впевнено обіграла Мінай у Кубку України © ФК Александрия

1/8 фіналу ще не була тією стадією розіграшу Кубка України, коли двом найсильнішим командам нашої країни, київському «Динамо» та донецькому «Шахтарю», треба було розпочати боротьбу за цей трофей.

Проте решта учасників Української Прем'єр-ліги вже активно була задіяна у змаганні, тому зовсім не дивно, що окремі з них були зведені сліпим жеребом у пари для очного протистояння. Одну з таких становили "Олександрія" та закарпатський "Мінай", чиє вечірнє протистояння ми мали честь спостерігати на КСК "Ніка".

Це був уже не перший крок колективів Володимира Шарана та Василя Кобіна у цьому турнірі. "Поліграфи" на попередньому своєму кроці обіграли в регіональному дербі "Інгульець" з Петрово (4:1), а "Минаю" довелося зламати опір "Полісся" (2:1).

Обидва головні тренери мали певні види на цей турнір. Це твердження базувалося на присутності практично основних складів з кожної зі сторін, ось тільки, як виявиться трохи пізніше, підопічні Кобіна просто гратимуть в економ-режимі щодо фізичних витрат. «Мінай» не агресував у жодному з ігрових проміжків, тому щастя біля чужих воріт цього вечора так і не пізнав. Не поспішала нагнітати ситуацію і команда Шарана, ось тільки їм ефективно вдалося реалізовувати свої моменти.

Від «Олександрії» в першому таймі прийшло лише дві спроби вразити чужі ворота, а перша з них, на 5-й хвилині, виявилася успішною. Сітало вирвався у правий фланг контратаки під передачу з глибини, після чого переадресував м'яч на порожні ворота для Романа Вантуха. Наступний підхід стався лише в середині першого тайму, але Довгий ударом із центру штрафного майданчика, не без допомоги рикошету від захисника, запустив м'яч високо над воротами.

Перевага була позначена господарями досить швидко і чітко, тому не дивувало подальше володіння ситуацією з їхнього боку. «Минаю» залишалося з цим лише миритися, оскільки спроби атак у відповідь гостей завершувалися вже при перетині м'ячем центральної лінії. Довести гру до переможного завершення за таких умов – справа досить проста.

Володимир Шаран ще й прискорив свою команду у другому таймі, випустивши на поле додаткових гравців основи, яких не було з перших хвилин. У закарпатців кадрові ресурси були обмежені, тому гідної відповіді у цьому компоненті у них не знайшлося. Незабаром «Мінай» почав пропускати додаткові м'ячі, а гра поступово наближалася до свого завершення.

Фол проти Шастала з боку Саківа у лівому фланзі штрафного майданчика на 61-й хвилині дозволив «Олександрії» отримати право на пенальті, який влучним ударом у правий кут реалізував центральний захисник Бондаренко. І вже під час фінальної подачі кутового з лівого флангу у компенсований час, Олексій Довгий завершив передачу Мішенка на ближній кут воротарського обережним ударом п'ятою. 90 хвилин були формальністю для такої зустрічі – поліграфи впоралися за п'ять.

Фінальний свисток арбітра Євгена Арановського зафіксував прохід у чвертьфінальну стадію "Олександрії".

Кубок України. 1/8 фіналу.

"Олександрія" - "Мінай" - 3:0

Вантух, 5, Бондаренко, 62 (пін.), Довгий, 90+5

Шастал, 32 – Допілка, 28, Голодюк, 48

«Олександрія»: Паньків – Вантух, Бондаренко, Дубра, Стецьков (Задерака, 64) – Довгий, Гречишкін, Грицук (Ковалець, 46) – Шастал (Мішенко, 80), Сітало (Устименко, 70), Лучкевич.

«Мінай»: Каніболоцький – Саків, Допілка, Лопиренок (Хахльов, 60), Меліченко – Малепе, Голодюк, Ткачук – Нурієв (Ахмедзаде, 85), Шиндер (Карноза, 78), Кожанов (Дієслово, 78).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: "КСК Ніка" (Олександрія).

Ілля Береза , Sport.ua

Read 847 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha