Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 21 листопада 2020 14:42

Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату © ФК Шахтер

Цього сезону чинний чемпіон країни донецький «Шахтар» до 10-го туру ще жодного разу не піднімався на перше місце.

Більше того, лише перемога у попередньому матчі над «Динамо» 3:0 дозволила підопічним Луїша Каштру вперше цієї осені (не рахуючи стартового туру) наблизитися до лідера турніру на мінімальну відстань. Тому навряд чи тепер гірники мають намір втрачати очки, якщо вони хочуть, як і колись, впевнено очолювати турнірну таблицю української Прем'єр-Ліги. І матч із «Олександрією» має підтвердити ці наміри.

Втім, для тренерського штабу «Шахтаря», як і раніше, головним болем залишаються проблеми з оптимальним складом. Так, на лікарняному поки що залишаються Ісмаїлі, Євген Коноплянка, Віктор Корнієнко і Віктор Коваленко, який приєднався до них зовсім недавно. Абсолютно незрозуміла ситуація з Сергієм Кривцовим та Жуніором Мораесом, які склали позитивний тест на коронавірус у Швейцарії, а коли повернулися до України, вони вже мали негативний результат. І, крім того, велика група гравців була задіяна в іграх за свої збірні і лише повернулася до клубу. Тому не ясно, у якому вони будуть функціональному стані у суботу.

І все-таки, безумовно, Луїшу Каштру та його помічникам має вселяти оптимізм той факт, що, по-перше, сезон для збірних цього року вже завершився і надалі можна цілеспрямовано вести тренувальний процес без урахування цієї обставини, а по-друге, враховуючи яка велика та якісна зараз лава запасних у гірників, можна не сумніватися, що португальському наставнику є з кого вибирати.

А от у «Олександрії» таких можливостей із ротацією складу значно менше. До того ж, багато футболістів основи ще зовсім недавно перебували на самоізоляції і лише розпочали повноцінні тренування. Та й на травмованих Артема Гордієнка, Дениса Мірошниченка та Гліба Бухала наставник команди Володимир Шаран у грі з «Шахтарем» не зможе розраховувати. Як і на орендованого у гірників Валерія Бондаренка. Проте, за словами головного тренера олександрійців , його «хлопці працюють з бажанням і з нетерпінням чекають на матч з лідером».

Якщо говорити про статистику матчів «Шахтар» - «Олександрія», то із 22 матчів, проведених на рівні Прем'єр-Ліги, 18 перемог в активі гірників, 3 нічиї і лише один раз вигравав клуб із Кіровоградської області. До речі, той успіх олександрійців був майже три роки тому 17 листопада у виїзному матчі у Харкові з рахунком 2:1.

І ще. Буквально напередодні матчу стало відомо про заміну арбітра . Замість хворого Миколи Балакіна з Київської області на поле вийде харків'янка Катерина Монзуль. Цього сезону вона вже судила ігри за участю майбутніх суперників. Так, "Олександрія" у 3-му турі вдома програла "Ворсклі" 0:2, а "Шахтар" переміг динамівців у згаданому вище матчі з рахунком 3:0.

Орієнтовні склади:

"Шахтар": Трубін, Додо, Матвієнко, Бондар, Сіпріано, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Тайсон, Марлос, Фернандо

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв, Бабогло, Дубра, Лучкевич, Гречишкін, Банада, Ковалець, Третьяков, Грицук, Безбородькою

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 760 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha