Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 11 листопада 2020 14:48

Польща – Україна. Прогноз та анонс на товариський матч

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Польща – Україна. Прогноз та анонс на товариський матч © УАФ

Одинадцятого листопада збірна України зіграє контрольний поєдинок зі збірною Польщі . Гра відбудеться у Хожуві на стадіоні «Шльонські». На жаль, поєдинок відбудеться без глядачів – через епідемію коронавірусу.

Для обох збірних "товарняк" стане останньою репетицією напередодні вирішальних матчів Ліги націй. Після побачення з поляками українці зіграють зі збірними Німеччини та Швейцарії. У принципі, українці після чотирьох турів не втратили шансів навіть на перше місце (у нас, як і у німців, шість очок на один бал менше, ніж у іспанців). Але якщо реально дивитися на речі, то головне наше завдання – зберігати елітну прописку у цьому турнірі й надалі. А от поляки у своїй групі Ліги націй лідирують. Після гри з Україною вони мають два важливі поєдинки – проти національних команд Італії та Нідерландів. За великим рахунком, навіть чотири здобуті бали можуть гарантувати «червоно-білим» підсумкове перше місце.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

Суперники до очної зустрічі підходять на тлі помітних кадрових проблем. У зв'язку з цим тривожним рефреном знову звучить COVID-19, але й не тільки він: травмованих по обидва боки «барикад» вистачає. Однак, за словами наставника поляків Бжечека, незважаючи на різноманітні труднощі, у грі з українцями він дасть перепочинок лідерам «репрезентації». Крім того, тренер не зможе розраховувати на півзахисника Кандзьора з «Ейбара»: у Даміана зараз проблеми у клубі, і футболіст попросив не викликати його на найближчі поєдинки збірної. Через коронавірус не зможуть зіграти голкіпер «Фіорентини» Дронговський і захисник «Легії» Карбовник.

У візаві Бжечека проблеми куди серйозніші. Не такі, звичайно, як перед грою проти збірної Франції, але колір настрою Андрія Шевченка, напевно, далекий від райдужного. Головні втрати – динамівці, які захворіли на коронавірус. До того ж багато і травмованих. Як наслідок, мінімум лінія захисту нашої національної команди у грі з поляками буде експериментальною.

Наш канал у YouTube

Навряд чи Шевченко виставить звичну пару центрбеків Матвієнка – Кривцов, бо Сергій останнім часом взагалі не має ігрової практики. Швидше за все, у парі з Матвієнком вийде його одноклубник Бондар. Непросте питання щодо правого крила захисту. Із доступних на цій позиції – лише Конопля. Не великий вибір і на протилежному фланзі – Соболь чи Михайличенко.

А ось серед півзахисників проблеми вибору немає. Є радше справжній головний біль - кого ж вибрати, адже на кожну позицію є фактично по два кандидати. З одного боку, серед гравців середини поля є, скажімо так, звичніші та традиційні кандидати з претензією на основний склад, а є «дублери». Однак не факт, що Андрій Миколайович виставить одразу всіх лідерів у Хожуві: найімовірніше, деяких гравців побереже для матчів Ліги націй.

Матч обіцяє бути конкурентним та бойовим. Суперники – приблизно один рівень. Та й за манерою гри схожі. Експериментальний вид нашого захисту нівелюється відсутністю у стартовому складі господарів їхньої головної зірки Роберта Левандовські. Тому, швидше за все, поєдинок не ряснітиме небезпечними моментами, і матиме скоріше «закритий» характер, а долю протистояння може вирішити один результативний удар.

Матч у Хожуві стане дев'ятим за рахунком поєдинком збірних України та Польщі. Поки що у взаєминах повний паритет: команди здобули по три перемоги, ще два поєдинки завершилися внічию.

Єжи БЖЕЧЕК , головний тренер збірної Польщі :

- Ті виконавці, які брали участь у матчах Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також багато грали за свої клуби у національних чемпіонатах, у грі з Україною відпочиватимуть. І це стосується не лише Роберта Левандовського. Як і в жовтні, ми проводитимемо ротацію складу, і навряд чи хтось проведе на полі всі три матчі. Загалом це залежатиме від стану здоров'я футболістів. Незважаючи на це, у всіх трьох поєдинках ми прагнутимемо перемог.

Андрій ШЕВЧЕНКО , головний тренер збірної України:

- Я радий, що ми зіграємо проти збірної Польщі. За останні десять років команда дуже додала. Чудова збірна, і ми раді зіграти із цим суперником. Можливо, час не найкращий, що пов'язане з коронавірусом. Думаю, як і мій колега ми плануємо дати шанс зіграти тим, хто мало грав, дати шанс проявити себе. Впевнений, матч буде напруженим.

Орієнтовні склади:

Збірна Польщі: Щенсни, Кендзера, Глік, Беднарек, Реца, Гросицький, Кліх, Лінетті, Гуральський, Южвяк, Мілік.

Збірна України: Лунін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Соболь, Макаренко, Зінченко, Зубков, Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

Валерій Василенко , Sport.ua

Read 620 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

Alexeynix
0 #1 Alexeynix Четвер, 12 листопада 2020
Любимые новинки Продолжение!..: http://lostfilm.zhd.life
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha