Print this page
П'ятниця, 25 вересня 2020 13:50

Колос у додатковий час програв Рієці

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Колос у додатковий час програв Рієці © twitter.com/nkrijeka

Єврокубковий похід «Колоса» продовжився у Хорватії. Там, на жаль, і закінчився. "Рієка" непрохідним опонентом для ковалевців, скажімо відверто, не виглядала. Але «білі» були небезпечнішими суперниками, ніж той самий «Аріс».

Хоча б за рахунок досвіду, адже хорвати у своїй історії тричі ставали учасниками групового раунду Ліги Європи, а з Рієки ні з чим виїжджали «Фейєнорд» та «Мілан». До того ж, до протистояння з «Колосом» хорватський клуб підійшов із чотириматчевою домашньою переможною серією, під час якої незмінно забивав мінімум по два м'ячі. З іншого боку, були наявні кадрові проблеми команди Симона Рожмана у поєднанні з добрим як фізичним, так і психологічним станом футболістів ковалівського колективу. Тож підстави для віри в позитивний для «Колоса» результат були.

Початок поєдинку залишився за господарями поля. «Білі» володіли територіальною перевагою, намагаючись знайти підступи до штрафного майданчика «Колоса». А ковалевці, як і тиждень тому у Салоніках, спочатку освоювали на новому для себе стадіоні. Ось тільки, на відміну від матчу з "Арісом", акцентовані контрвипади у "колосків" не виходили. Хорвати небезпечні моменти не створювали, але тримали у постійній напрузі оборону ковалівців, особливо під час стандартних положень. Після одного з них Мурич із кутового закрутив м'яч у ворота, і Волинець врятував свою команду.

А ближче до екватора першого тайму гості упорядкували свою комбінаційну гру і всі чаші почали наближатися до штрафного майданчика суперників. Щоразу намагався загострити ситуацію Богданов, який закидає володіння «Рієки» навісними передачами. Перед перервою був близький до успіху Новак, який після знижки партнера з воротарської лінії пробив вище мети.

Впевнено розпочали підопічні Руслана Костишина та другу половину зустрічі. Щоправда, до гострих ситуацій біля воріт хорватського клубу справа не доходила. А ось «білі» періодично створювали гольові можливості. Так, свій індивідуальний прохід Павичич завершив ударом у руки Волинцю, а Лончар пробив трохи вище за поперечину. Ледве не відкрив рахунок у матчі Куленович, який після навісу з кутового не влучив у ворота.

Ключовим моментом протистояння стала… сильна злива. Дренажна система стадіону «Руєвиця» не впоралася з таким потоком води, і газон практично відразу став непридатним. Переміщати по ньому м'яч стало дуже складно: круглий снаряд застряг у воді. На жаль, найкраще до такого «водного футболу» пристосувалися футболісти «Рієки». Але «Колос» мав чудову можливість вирвати перемогу в основний час. Після прострілу Антюха Селезньов із забійної позиції не зміг пробити в дотик, а вже потім, дотягуючись до м'яча, запустив сферу вище воріт.

На додатковий час результат гри вирішили стандарти. Під час одного з них стався ідеальний відскок для Есковалу, який з меж воротарської розстріляв ворота. Після такої дії ковалевці виглядали приречено. Гості насилу переміщалися болотистим газоном, не кажучи вже про доведення м'яча до штрафного майданчика суперників. Крапку в поєдинку було поставлено на 115-й хвилині. Волинець не впорався з мокрим м'ячем, випустивши його на ногу Кульоновичу. Після удару Сандро м'яч до воріт не долетів, але допоміг йому опинитися в сітці Адріянович.

«Колос» зазнав поразки і залишив Лігу Європи. А «Рієка» боротиметься з «Копенгагеном» за вихід до групового раунду єврокубкового турніру.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд.

"Рієка" – "Колос" – 2:0

Жоау Есковал (102), Франко Адріяшевич (115)

Момчило Распопович (104), Даніел Штефул (106), Іван Лепиниця (121) – Микита Кравченко (3), Євген Задоя (37), Андрій Богданов (105+2)

«Рієка»: Іван Невистич, Хрвоє Смолчич, Дарко Велковський (Жоау Есковал, 91), Лука Цапан, Даніел Штефул, Домагой Павічич (Сандро Куленович, 71), Адам Гнізда-Черін (Іван Лепіниця, 99), Іван Томечак , 90+1), Стьєпан Лончар, Франко Адріяшевич, Роберт Муріч

«Колос»: Євген Волинець, Владислав Ємець, Євген Новак, Кирило Петров (Павло Орєховський, 109), Віталій Гавриш, Микита Кравченко, Денис Антюх (Євген Морозко, 90+5), Євген Задоя, Андрій Богданов, Євген Смир , 84), Володимир Лисенко (Євген Селезньов, 71)

Арбітр: Тьягу Мартінш (Португалія)

Стадіон «Руєвиця» (Рієка, Хорватія)

Олександр Снітко , Sport.ua

Read 209 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha