Print this page
Субота, 19 вересня 2020 22:00

Циганков та К. Динамо - Львів 3:1

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Циганков та К. Динамо - Львів 3:1 фото из открытых источников

Суботню програму 3-го туру української Прем'єр-ліги закрив матч на НСК "Олімпійський", у якому київське "Динамо" приймало ПФК "Львів".

Після єврокубкового поєдинку з АЗ Мірча Луческу більш ніж на половину оновив склад «Динамо», виставивши у старті шість нових футболістів. Захисник киян Віталій Міколенко вперше у своїй футбольній кар'єрі вивів на поле одноклубників із капітанською пов'язкою, а Богдан Леднєв вперше з'явився на полі з перших хвилин.

Головний тренер «Львова» Георгій Цедадзе, у свою чергу, після розгромної поразки від «Колоса» минулого туру (0:4) замінив чотирьох виконавців. На останньому рубежі замість Пенькова вийшов досвідчений Литовченко, у захисті з перших хвилин грали Міхобі та Клименчук, а у нападі бразилець Феліпе.

У першому таймі гра проходила дуже нудно. Перший по-справжньому небезпечний момент стався за 6 хвилин до свистка на перерву. Вербич отримав пас на хід від Леднєва і пробив у ближній кут, але Литовченко відбив удар. А вже в наступній атаці Шепелєв небезпечно пробив із центру штрафного майданчика після прострілу Цитаїшвілі, однак Кравчук кинувся під удар і м'яч пішов на кутовий.

Нулі на табло після першого тайму влаштовували гостей, тому було очевидно, що спробують зіграти на утримання рахунку. Але Мірча Луческу зрозумів, що треба рятувати матч і зробив одразу чотири заміни, змінивши усю середню лінію. На полі з'явилися Циганков, Буяльський, Шапаренко та Сидорчук.

Кияни стартували з місця у кар'єр і вже на 47-й хвилині Клименчук збив Супрягу у штрафному майданчику, за що арбітр без вагань призначив пенальті. Циганков підійшов до точки і розвів м'яч і голкіпера різними кутами – 1:0. А після години гри Супряга і сам мало не забив, але Литовченко цього разу врятував свою команду, відбивши удар головою з лінії воротарського майданчика.

Здавалося, що на очки розраховувати львів'яни вже не зможуть, проте на 62-й хвилині після штрафного майданчика їм вдалося відновити статус-кво. Бущан відбив удар головою від Кравчука, але Челич виявився першим на добиванні і в буквальному значенні слова заштовхав м'яч у ворота.

Потім вартовий воріт «Динамо» вирішив реабілітуватися, але оскільки погрози його воротам траплялися дуже рідко, він сам організував дві гольові комбінації для своєї команди. Спочатку Бущан пасом через усе поле вивів Циганкова на побачення зі своїм візаві, Віктор пробивав впритул, але Литовченко зумів парирувати. А в другому епізоді знову спрацювала зв'язка Бущан-Циганков: Віктор прийняв діагональну передачу і перенаправив м'яч у центр воротарського майданчика на Супрягу, проте захисники гостей виявилися моторнішими і вибили м'яч.

Ближче до кінця матчу емоції розпалювалися, і після словесної суперечки, головний тренер «Львова» та асистент Мірчі Луческу отримали за жовтою карткою. А за 6 хвилин до кінця основного часу захисник львів'ян Міхоубі отримав другу жовту картку за відмашку від Циганкова та залишив свою команду вдесятьох.

"Динамо" швидко зуміло реалізувати чисельну більшість. Микола Шапаренко класно виконав штрафний зі зручної позиції, який заробив Буяльський, та забив переломний гол. Литовченко лише кінчиками пальців торкнувся м'яча – цього було замало, щоб відбити удар.

Фінальний пункт у компенсований час поставив Владислав Супряга, який відзначився з пасу Шапаренка. Десятка «Динамо», безумовно, заслуговує на звання героя поєдинку.

3:1 – київське «Динамо» не без проблем бере три очки у матчі з аутсайдером і у гарному настрої підходить до першої зустрічі з «Гентом» у плей-офф за вихід до групового раунду Ліги чемпіонів.

Українська Прем'єр-Ліга. 3-й тур.

"Динамо" – "Львів" – 3:1

Віктор Циганков (48, пенальті), Микола Шапаренко (87), Владислав Супряга (95) – Джурай Челіч (62)

Микола Шапаренко (71), Владислав Супряга (80) – Максим Грисьо (21), Айнсалу (25), Єгор Клименчук (47), Юрій Кравчук (59), Маруан Міхобі (73)

Маруан Міхобі (83, дві жовті картки)

«Динамо»: Георгій Бущан, Віталій Міколенко, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Томаш Кендзера, Володимир Шепелєв (Микола Шапаренко, 46), Олександр Андрієвський (Сергій Сидорчук, 46), Беньямін Вербич (Артем Кравець, 67), Георг Ціганков, 46), Богдан Леднєв (Віталій Буяльський, 46), Владислав Супряга

«Львів»: Сергій Литовченко, Юрій Кравчук, Джурай Челіч, Маруан Міхобі, Єгор Клименчук, Сергій Борзенко, Максим Грисьо (Максим Комарець, 64), Мігкель Айнсалу, Ігор Кошман (Велвес, 75), Назарій Нич (Олександр Роман) , Феліпе

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 590 times Last modified on Субота, 19 вересня 2020 22:05

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha