Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 12 вересня 2020 14:15

Команди Академії ФК «Зірка» розпочали новий сезон

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Чотири команди Академії ФК «Зірка» із перемінним успіхом розпочали боротьбу у новому чемпіонаті Дитячо-юнацької футбольної ліги України. У матчах зі однолітками зі черкаської СДЮШОР «Чайка» «зіркові» два матчі виграли, один поєдинок звели внічию і в одній грі поступилися через незрозумілі дії арбітрів.

Для 15-ти річних підопічних Олексія Ярюхіна дебют поєдинку у Черкасах складався досить вдало. Наші хлопці володіли ініціативою, створили кілька небезпечних моментів, але своїми шансами не скористалися. Натомість господарі скористалися головою можливістю, після стандартного положення – 1:0. Попри досить активну гру зі сторони обох команд рахунок до перерви так і не змінився.
На початку іншого тайму гості великими силами пішли вперед і притисли суперників до воріт. Така активність кропивничан призвела до бажаного успіху. Індивідуальний рейд Кирила Мурзака, який на шляху до воріт переграв трьох черкащан, завершився потужним влучним ударом – 1:1. До фінального свистка більше шансів вирвати перемогу мали хлопці Олексія Ярюхіна, які володіли ігровою ініціативою, але ще один поразити мету так і не вдалося – 1:1. Тож саме не дуже вдалу реалізацію гольових нагод наставник «Зірки» U-15 назвавши головною причиною того, що не вдалося здобути три очки.
А ось наші найстарші представники у ДЮФЛ із «Зірки» U-17 були повними господарями ситуації на футбольному полі у Черкасах. Та попри велику ігрову та територіальну перевагу перший гол кропивничани забили лише на 37-й хвилині, коли відзначився Влад Байол – 0:1.
В іншому таймі хлопці Миколи Лапи продовжили домінувати й на 72-й хвилині Олександр Співак підвів нашу перевагу – 0:2. Після цього гості розслабилися, втратили концентрацію в обороні та дозволили черкащанам скоротити відставання до мінімуму – 1:2. Але потім «зіркові» знову зібралися, повернули м'яч під свій контроль та знову стали загрожувати воротам «Чайки». І цілком заслужено гості забили третій м'яч після удару Сабієва та довели поєдинок до заслуженої впевненої победи – 1:3.
Мали шанс кропивничани здобути чотири очки із черкаськими ровесниками й у рідних стінах. Гра «Зірки» U-16 із черкащанами була рівною і нульова нічия виглядала логічним підсумком цього протиборства. Але за хвилину до фінального свистка стався чудовий епізод. Арбітр зустрічі, який представляв Дніпро після атаки гостей, визначивши досить небезпечний штрафний у наші ворота. Але місцевий ассистент рефері чомусь вирішив, що порушення правил було в межах штрафного майданчика. Хоча, на перший погляд, здалося, що саме арбітр був правий. Та після суддівської наради біля воріт підопічних Вадима Даренка був призначений сумнівний пенальті. Таким шансом гості скористалися на всі сто відсотків і реалізувавши 11-ти метровий відсвяткували першу победу у чемпіонаті – 0:1.
Ну і найбільше упевнено стартували дебютанти ДЮФЛ України із «Зірки» U-14, сформованої з вихованців нашої Академії та СДЮШОР-2. Кропивничани просто не помітили своїх черкаських суперників. При цьому літом наші хлопці на турнірі зустрічалися з «Чайкою» і поступилися – 1:2. Та тренери Дмитро Донченко та Євген Дзюбін разом зі своїми підопічними зробили гарні висновки з тієї невдачі. Хоча на початку матчу хвилювання все ж таки відчувалося. Господарі поля не використали дві реальні нагоди для взяття воріт. Та стартовий натиск «зіркових» приніс успіх. Суперники зупинили прорив Олександра Матковського недозволеним прийомом біля штрафного майданчика. Безперечний пенальті ударом по центру воріт реалізував Костянтин Скубіш – 1:0. Після цього наші хлопці продовжили атакувати й двічі не встигали на класні простріли з флангів. А далі блискуче зіграв Олександр Матковський. Наш гравець у штрафному майданчику першим рухом залишивши не при справах двох опікунів, іншим фінтом прибравши ще двох суперників, потім легко перегравши голкіпера, з яким залишився наодинці – 2:0. За такого рахунку суперники пішли на перерву.
У дебюті іншого тайму гості діяли досить наполегливо та агресивно. Але наші юнаки впевнено захищалися і до особливих загроз воротам «Зірки» U-14 справа не доходила. Та господарі поля не грали на збереження переваги, а за першої ліпшої нагоди вибігали в контратаки. Саме під час такого контрвипаду диво-гол забив Дмитро Нікулін, який обыграв трьох суперників і метрів із 28-ми вразивши дальню «дев'ятку» – 3:0.
До честі черкащани вони й після цього не зупинилися, а продовжували шукати щастя біля наших воріт. Та це відкривало для «зіркових» багато вільних зон і можливості вибігати в контратаки і створювати моменти. Ну і пресингували кропивничани досить гарно. Саме після перехоплення м'яча пішла передача на вільний простір, де герой цієї зустрічі Олександр Матковський впевнено реалізував вихід сам на сам із голкіпером – 4:0.
Та й за таких обставин юні черкащани не здалися, а виявили вольові якості, що заслуговує на увагу у такому віці. Ну а наші футболісти трохи розслабилися і дозволили конкурентам набути трохи упевненості. І якщо двічі гості нас відверто «вибачили», то з пенальті, котрий був стовідсотковим, вже не промахнулися – 4:1. Кінцівка зустрічі проходила на зустрічних курсах, але більше можливостей збільшити рахунок мали все ж таки «зіркові». Та більше відзначитись конкурентам не вдалося. Фінальний свисток зафіксував дуже впевнену за змістом гри за рахунком перемогу підопічних Дмитра Донченка та Євгена Дзюбіна – 4:1.

Нагадуємо уболівальникам, що переглянути записи домашніх матчів команд Академії в чемпіонаті України серед команд ДЮФЛ можна на офіційному клубному каналі ФК «Зірка» у YouTube .

fczirka.com.ua

Read 613 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha