Print this page
Середа, 05 серпня 2020 12:03

Таблиця коефіцієнтів УЄФА

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Таблиця коефіцієнтів УЄФА football.ua

У серпні дограванням стадії 1/8 фіналу відновлюються матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Згадаймо, як виглядає таблиця коефіцієнтів УЄФА , і проаналізуємо, що світить в ній Україні.

Нагадаємо, що поточна таблиця коефіцієнтів впливає на розподіл путівок через один сезон (у сезоні 2021/22). Україна веде щільну боротьбу за 9 та 10 місця з Нідерландами та Туреччиною.

9-й рейтинг дає право віце-чемпіону країни стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. За 10-ї позиції другому місці чемпіонату доведеться починати аж з Q2. Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку до групового раунду ЛЧ для свого чемпіона. Тому залишитися на 10-му рядку рейтингу критично важливо, а ще краще – піднятися на 9-му.

У боротьбі за 9 місце Україна відстає на 1.250 бала від Нідерландів, у яких уже всі команди вилетіли. Давайте порахуємо, який потрібний «гірникам» результат, щоб обігнати голландців. Оскільки все набране ділиться на 5 клубів, «Шахтареві» треба взяти 7 очок.

Update. Є важливий нюанс ( дякуємо уважним читачам за поправку ). У зв'язку з пандемією коронавірусу УЄФА трохи змінив систему нарахування очок у рейтинг. Було завжди: 2 очки за перемогу, 1 очко за нічию, 0 очок за поразку. Тепер же для тих дуелей, які пройдуть з одного поєдинку (чвертьфінали та півфінали), за перемогу в основний або додатковий час даватимуть 3 очки (!) ,   за нічию та перехід у серію пенальті – по 2 очки кожній команді, за поразку в основний або додатковий час – 1 очко . Це дуже логічне рішення УЄФА, оскільки у кожному протистоянні буде розіграно тих же 4 очки, що й раніше.

Не забуваємо про бонусні очки за вихід до чвертьфіналу, півфіналу та фіналу (по одному за кожен раунд).

Завдання набору 7 очок виглядає реальним. Її можна виконати, вийшовши до півфіналу:

  • Виграти у «Вольфсбурга» у другій грі 1/8 фіналу (2 очки) + здобути бонусне 1 очко.
  • Перемогти (швидше за все – «Базель») у єдиній грі 1/4 фіналу (2 або 3 очки) + бонус 1 очко.
  • Якщо дійти до півфіналу, то вже буде гарантовано на цій стадії 1 очко навіть при поразці.

Ще враховуємо, що ззаду підтискає Туреччина. Її пропускати ніяк не можна (тоді плакала наша пряма путівка чемпіону до групового раунду ЛЧ). Єдиний клуб, що залишився, у Туреччини «Істанбул Башакшехір» вдома виграв у датського «Копенгагена» (1:0) і теж готується до другої гри 1/8 фіналу ЛЕ. Переможець пари потрапить на англійський гранд – «Манчестер Юнайтед». Турки мають відставання в 0.900 балів від України. Тобто їм для обгону треба набрати на 5 очок більше, а такий сценарій малоймовірний.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок у сезоні 2021/22)

sport.ua Джерело даних: Bert Kassies

Read 254 times Last modified on Середа, 05 серпня 2020 12:18

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha