Print this page
Вівторок, 28 липня 2020 09:17

Анонс 27-го туру Першої ліги

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
  • "Інгульець" втратив очки, але втримався на першому рядку, правда "Мінай" тепер дихає буквально в потилицю команді Лавриненка. У групі переслідувачів активізувалися "Рух" та "Металіст 1925", які вже "з'їли" київських "пивоварів" і намагаються зробити те саме з "Волинню".
Але луцький клуб все ще має зручний розклад, який є останнім козирем підопічних Тлумака за нестабільної гри та результатів.
  • Все більше звертаємо увагу на графік ігор, що залишилися, претендентів на підвищення в класі. До фінішної межі залишилося всього чотири тури, а ось пропущений матч "Руху" з "Металургом", як виявляється, може мати ключове значення для розподілу місць на вершині.
  • Центральний матч туру

    "Оболонь Бровар" - "Інгульець". Футбол "Інгульця" після рестарту Першої ліги став надто прагматично-нецікавим. Подивіться результати команди. Звісно, за потреби підопічні Сергія Лавріненка забивають і 3 голи. Іноді. Але в решті всіх випадків краще забити один у старті і ...з усієї сили, навіть ціною значних крововтрат, утримувати агресивну синицю в долонях (читай "дочекатися кінцівки матчу"). У схожий футбол грає і "Оболонь-бровар". Тому, хоча це центральний поєдинок туру, він ризикує стати еталоном найбільш нецікавого та обережного футболу, який лише відлякає глядача від телевізора. Адже хлопці на полі та дядьки у тренерській зоні мліють душею, щоб не пропустити перший гол від рівної собі команди… Страшно як! "Інгульець" зараз утримує звання кращої оборони Першої ліги, а чи вдасться її пробити контратакуючим київським "пивоварам" хоча б на своєму полі і реабілітуватися за останню поразку у очній зустрічі у жовтні 2019-го? Чи побачимо нульову нічию, як із "Рухом"? (Тарас Вархоляк)

    Испытание Руха синтетикой и удобное расписание Волыни - анонс 27-го тура Первой лиги от UA-Футбол - изображение 2

    Тримаємо в думці потенційні три очки "Руху" у пропущеному матчі з "Металургом" і розуміємо, що до трійки "Оболоні Бровару" потрібно відіграти п'ять очок за чотири тури. Чи реально це за лідера та "Металіста 1925" у суперниках будинку, а також виїзду до неприємного "Агробізнесу" в останньому турі? Швидше за все, ні, тож у Кременчуці було втрачено командою Валерія Іващенка не лише крайній захисник Олександр Голіков, а й реальні шанси на УПЛ. У петровців не зіграє Ілля Коваленко, що зробить напад "Інгульця" ще "ламповішим". Потрібні чергові нестандартні рішення від Сітчинави та стандарти Бартуловича. (Артур Кисляченко)

    Можливо, думками футболісти "Інгульця" вже уявляють, як вони борються проти "Шахтаря" та "Динамо" в УПЛ. Чи близькі вони до цього? Безперечно, лідерство говорить саме за себе. Однак у минулому турі було видно проблеми команда – гравці Лавриненка не навчилися підбирати ключик до організованої оборони суперника. "Оболонь-Бровар" осоромилася тиждень тому і якщо вони ще хочуть пошуміти в УПЛ, то треба перемагати. Найважливіший матч для двох колективів, у якому, на думку автора, лідер має довести амбіції, здобути перемогу та поховати шанси "пивоварів". (Георгій Грошев)

    Обов'язково для перегляду

    "Мінай" - "Гірник-Спорт". Команда Василя Кобіна прийшла до тями після поразки від "Кременя" і трощить суперника один за одним. Попереду на них чекають непрості матчі з "Волинню" та "Рухом", але перш ніж налаштовуватися на фаворитів, потрібно буде здолати непростий "Гірник-Спорт". Так, вони мають статус скоріше домашнього колективу, але й на виїзді можуть завдати багато проблем. (Георгій Грошев)

    Испытание Руха синтетикой и удобное расписание Волыни - анонс 27-го тура Первой лиги от UA-Футбол - изображение 3

    Ситуація у турнірній таблиці повністю під контролем "Міна". Доля команди Кобіна в її руках, вистачило б сил на транснаціональні переїзди автобусом в останніх турах. Підопічні ж Жабченко вкотре продемонстрували силу своїх флангів у Львові, але повна відсутність турнірної мотивації, що й вилилося в поразку від "Руху" (1:2) під час гри у більшості. Якщо правильно зійдуться зірки і горішнеплавненці мають відповідний настрій, то обіграти вони здатні і традиційно сильного на своєму полі суперника. Але особисто я в цьому маю сумнів. (Артур Кисляченко)

    "Кремень" - "Рух". Кременчуцька команда з трясовини Першої ліги надто надихається хвилями Дніпра: то перемога, то поразка. Після 0:5 від "Чорноморця" обіграли "Оболонь-Бровар" (1:0) у минулому турі. Якщо у хвиль саме такий ритм, то "Руху", одному з лідерів Першої ліги, у цій грі має повезти. "Жовто-чорна" команда Федика поступово налаштовує контрастність, роздільну здатність та фокусування свого "фотоапарата" перед тим, як натиснути "спуск" або просто стукнути по екрану. Команду цікаво дивитися. А "камені" на шляху до заповітного місця в УПЛ не мають перешкоди. Навіть без хвиль Дніпра. (Тарас Вархоляк)

  • Львівському колективу не позаздриш. Програвати їм зараз заборонено, а попереду чекає найважчий виїзд до Кременчука. Втрата очок лідерами тут уже можна вважати доброю традицією, і тренерському штабу "Руху" треба буде вирішити серйозну проблему. Прогнозуємо одне – "Кремень" не здасться без бою. (Георгій Грошев)

    "Миколаїв" - "Металіст 1925". Як і очікувалося, отримавши струс у вигляді призначення нового тренера, харків'яни здобули перемогу, причому вольову. Але календар наприкінці сезону у "Металіста 1925" не найлегший, а втрачати очки вже зараз не можна. Ілля Близнюк перевернув матч із "Балканами" своєчасними замінами і до того ж дав відпочити основі. Чекаю на найважче випробування для амбіцій гостей та чергові складнощі з подоланням перешкоди на шляху до мрій про Прем'єр-лізу. (Артур Кисляченко)

    Испытание Руха синтетикой и удобное расписание Волыни - анонс 27-го тура Первой лиги от UA-Футбол - изображение 4

    Обидві команди, господарі з нижньої частини таблиці та гості з верхньої, немов підлітки, шукають себе. Але за різних обставин: Ілля Близнюк із миколаївцями не поспішає, бо турнірних завдань не має, а "жовто-сині" на чолі з в.о. В'ячеславом Хрусловим, одні з фаворитів змагань – аврально та з надривом. Перевага у цьому матчі на боці харків'ян, але у минулому очному протистоянні "корабели" відстояли нічию. Бо позбавляти "жовто-синіх" окулярів - вже знають. (Тарас Вархоляк)

    Решта зустрічей

    "Прикарпаття" - "Агробізнес". Підопічних Чижевського можна назвати однією із найцікавіших команд після карантину. Ні, вони показують найпривабливіший футбол, а просто завжди вміють дивувати. Спочатку вони кажуть, що не борються за вихід до УПЛ, потім, не вигравши, йдуть із кулаками на суддю. Програють "Гірнику-Спорт", а згодом знищують "Волинь". Ось і зараз, на папері "Агробізнес" - фаворит найближчого матчу, але насправді може бути будь-що. (Георгій Грошев)

    "Волинь" – "Металург". Запорожці проведуть вже четвертий матч за десять днів і, звичайно, це позначиться на фізичних кондиціях гравців. Правду кажучи, у матчі з "Черкащиною" (1:1) "козаків" вистачило на півгодини і навіть заміни Годіна у другому таймі не змогли їх "реанімувати". Записую цей фактор у список однозначних "плюсів" для "Волині", яка просто не має права втрачати очки. Волошинович не зіграє через дискваліфікацію, але практично рівноцінно замінити його на позиції лівого вінгера зможе Олександр Климець. (Артур Кисляченко)

    Стимулу "Волині" додасть жорстка розмова з уболівальниками після поразки від "Агробізнесу". У попередньому очному поєдинку переконливу перемогу на виїзді здобула команда із Луцька. Ще одна інтрига - чи заб'є найкращий форвард Першої ліги Денис Кожанов, у якого зменшилася результативність після рестарту (лише 3 голи за 7 матчів). (Тарас Вархоляк)

    "Авангард" – "Черкащина". Бій зелених команд – цей колір є у формі обох суперників. "Черкащина", безнадійні аутсайдери ліги, вперше за 7 матчів після рестарту продемонстрували, що і вони здатні набирати очки, але зробили це у матчі з таким самим аутсайдером як самі. А ось після цього на горизонті з'являється добряк-"Авангард", головний Робін Гуд після рестарту Першої ліги! Команда Косевича відбирає очки у фаворитів, "Металіст 1925", "Оболонь-Бровар" і роздає їх "бідним" - "Балканам", а нещодавно і "Металургу". На черзі – салатова "Черкащина". (Тарас Вархоляк)

    Испытание Руха синтетикой и удобное расписание Волыни - анонс 27-го тура Первой лиги от UA-Футбол - изображение 5

    "Чорноморець" – "Балкани". У минулому турі одесити симпатично виглядали у грі проти лідера і, говорячи відверто, більше "Інгульця" награли на перемогу. Досвідчений Сергій Ковалець привів "Чорноморець" до тями, поставив гру і вони практично не програють під його керівництвом. Нині боротися вже пізно, але наступного сезону вони точно пошумлять. А поки що їм цілком під силу обіграти сусідів по області. (Георгій Грошев)

    Читайте також Інгулець – Чорноморець 0:0. Голів не дочекалися

    Здорово зіграли підопічні Сергія Ковальця в Петрово і в епізодах були навіть кращими за поточного лідера чемпіонату. Майбутній суперник добре знайомий одеситам, адже з "Балканами" вони регулярно грають спаринги. Нагадую лише, що зустріч першого кола була зірвана вболівальниками "моряків", що додає пікантності на протистояння. Однак суто в ігровому плані проблем у швидкої команди господарів із не завжди синхронною обороною колективу Андрія Пархоменка бути не повинно. (Артур Кисляченко)

  • ua-football.com

  • Read 525 times Last modified on Вівторок, 28 липня 2020 09:37

    Latest from SportРепортер

    Написати коментар

    Правила додавання коментарів


    FORM_CAPTCHA
    Оновити Captcha