Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 28 квітня 2020 01:49

Воротар проти Путіна

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

У Росії знайшовся сміливий хлопець - голкіпер самарських "Крил Рад" Євген Фролов, який у своєму інтерв'ю для Ютьюб каналу Футбольний Бігі жорстко розкритикував владу та президента Путіна. У підсумку, у клубі настільки перелякалися, що оштрафували Євгена і кілька разів вибачилися – і місцевій, і федеральній владі. Що з цього вийшло у матеріалі наших російських колег

Що ж такого наговорив Фролов?

Воротар сказав, що не боїться коронавірусу: веде активний спосіб життя і не відчуває наслідків епідемії. І взагалі вважає всі дії влади щодо боротьби з вірусом непослідовними:

«До церкви ходити можна, в армії все можна, а в ліс вийти одному погуляти – не можна. У метро можна їздити, а на своєму особистому автомобілі одному – не можна. Де логіка?

Уявімо ситуацію: я вийшов у магазин і порушив режим самоізоляції. Але якщо я надіслав СМС на номер, то я – законослухняний громадянин. А контактував я в магазині з кимось чи ні, хворий чи здоровий? Як таке може бути? Вважаю, що нас усіх просто тупо ідентифікують, дивляться де ми знаходимося, що ми робимо».

При цьому Фролов сказав, що знає: у Москві деякі заклади працюють «для своїх, для можновладців». Не тільки ресторани, а й фітнес-центри та льодовий майданчик. А для простих людей лише штрафи та покарання.

« Нас змушують сидіти вдома, причому ніякої допомоги від держави немає. Та ще й штрафують. Люди грошей не мають , а штрафи – по п'ять тисяч. Люди другий місяць без зарплати.

У Європі цього немає. А ми бачимо, як працює наша поліція. Заламують руки та відвозять. Або по щіщах надають. Зрозуміло, що люди сидять на карантині, нерви у всіх на межі, але ж можна все зробити спокійніше. Але владі цього не потрібно».

Воротар «Крил» вважає, що допомоги від держави чекати не варто – прості люди зараз не потрібні.

« На народ їм начхати – потрібні як раби, як робоча сила . Зараз це модно називати кріпацтвом.

Закони нас настільки стискають і душать - і податками, і оброками, тільки спробуй не заплати. Як у часи кріпосного права – у тебе немає жодних прав та свобод. Ти кріпак".

Кіпер також обурений наїздом на футболістів через зниження зарплати. Фролов вважає, що на спортсменів накинулися за вказівкою влади – і даремно:

«Коли пішла тема із урізанням зарплат у футболістів, на спортсменів усі накинулися: «За що вам платити такі гроші?». У якихось клубах урізали, не питаючи нікого, хоч був указ президента зберегти зарплати. Так, у якихось клубах мирно домовилися – кожен має свою історію.

При цьому жоден чиновник у Думі не запропонував урізати зарплати собі . Якби це сталося, то у людей до них виникла б повага. А тут вони накинулися на спортсменів. Депутати собі нічого не урізатимуть, а людям – жодної допомоги».

В інтерв'ю дісталося навіть президентові:

« Те, що говорить президент по телевізору – це все марнослів'я. Реальних справ немає.

Спілкуючись із тими ж бізнесменами, можна дізнатися, що банки ніколи не видадуть пільгові кредити та не дадуть відстрочення. Кредитні канікули? Їх немає. Президент сказав "треба", але його ніхто не слухає.

Люди пишуть із проханням позичати гроші, щоб сплатити кредити. Говорять, що банки вимагають ще більше, ніж раніше. Ти потрапляєш на штраф та на пені. А грошей нема, бо немає роботи. А банки вимагають. І що робити?"

Сам Євген поки що не знає, що робити. Але вважає, що на допомогу від держави точно чекати не варто.

«Однією вимогою ми нічого не отримаємо. Влада нас заб'є і скаже: Грошей немає, але ви тримаєтеся. У них на все собі гроші є. Для людей нічого немає.

Взяти решту світу – багато країн допомагають громадянам, допомагають бізнесу. У Китаї доглядають за тобою: виносять сміття, приносять їжу. У Кореї людям додому приносили коробки з усім необхідним спочатку. Десь виділяють гроші. У нас у Росії нічого цього немає.

Чекати на допомогу не варто. Ми можемо допомогти собі лише самі».

Як відреагували у клубі

«Крила Рад» дуже занервували. І не просто занервували, а привселюдно оголосили, що оштрафують гравця. Формально – за неузгоджене інтерв'ю. Але у повідомленні клубу робиться акцент на інше – на те, що «Крила» не погоджуються з Фроловим і підтримують політику місцевого та вищого керівництва. Ну і про всяк випадок ще раз подякували за стадіон:

«Футбольний клуб розуміє, що висловлена думка є особистою точкою зору футболіста, яка в даному випадку розходиться з позицією клубу. Керівництво та тренерський штаб «Крил» не поділяють думку Євгена Фролова. Останнім часом влада в Росії та в регіоні зробила дуже багато для розвитку футболу в Самарській області та в Росії. Достатньо сказати про те, що в Самарі з'явився ультрасучасний стадіон, який відповідає всім міжнародним стандартам».

Важливо, що у своєму інтерв'ю Фролов не критикував ні клуб, ні стадіон, ні політику розвитку футболу у регіоні, але «Крила» чомусь зачепилися саме за це.

«Всі вболівальники гідно оцінили переваги «Самара-Арени», поява якої була б неможливою без підтримки вищого керівництва не лише нашого регіону, а й країни. Нині ми маємо об'єднуватися, вирішувати спільну проблему і перемогти вірус. Саме на цьому мають бути зосереджені всі думки та дії не лише гравців, а й громадян Росії.

Давши інтерв'ю без попереднього погодження з клубом, він порушив умови контракту, завдавши шкоди інтересам команди. Футболіст понесе покарання згідно з клубним положенням про дисциплінарні стягнення», – заявили «Крила», але не уточнили, яким саме інтересам завдано шкоди. До речі, це оновлена версія заяви: у першому варіанті, опублікованому на сайті, сказано, що футболіста буде оштрафовано.

В офіційній групі «Крил Рад» у «Вконтакті» під постом із заявою клубу закрито коментарі. Під рештою постів – відкриті.

Євген не буде сперечатися з клубом, у його договорі справді прописано зобов'язання погоджувати спілкування з медіа.

«Ми зателефонували Євгену, він приймає точку зору «Крил Рад», приймає покарання. Відповідно до контракту «Крила» мають право на такі стягнення», – сказав Єгоров під час стримування у понеділок увечері.

sports.ru

Read 886 times Last modified on Вівторок, 28 квітня 2020 02:10

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha