Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 07 вересня 2018 00:34

Все добре, що добре...

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Украина обыграла Чехию /twitter.com/ceskarepre_cz Украина обыграла Чехию /twitter.com/ceskarepre_cz

У стартовій грі Ліги Націй УЄФА збірна України вже у компенсований час вирвала перемогу – 1:2 – у чехів. Хоча певні питання щодо гри команди Андрія Шевченка виникли.

Не очікував, що суперники виявляться такими слабкими. І при цьому такій команді ми цілком могли поступитися, якщо згадати кілька тривожних моментів наприкінці другого тайму. Говорячи про стартовий склад, то Андрій Шевченко, схоже, вирішив переконати нас, що у футбол в Україні вміють грати лише у «Шахтарі», та й легіонери. Будь на прикметі гравець «гірників» на місце Караваєва і він неодмінно з'явився б з перших хвилин. Невипадково ж «прошахтерівський» телеканал уже встиг довідатися про відсутність київських динамівців у основі. Адже ми пропустили тому, що Кривцов, який, як і Матвієнко, абсолютно не має ігрової практики, просто проспав ривок форварда чехів, а П'ятов проспав удар. Та й надалі захист «синьо-жовтих» не виглядав бездоганним і це на тлі, м'яко кажучи, не дуже сильних суперників. Думаю, що Бурда і Хачеріді зараз набагато сильніші за Кривцова, а ліворуч не гірше міг зіграти навіть дебютант Цуріков. Але тут уже, як кажуть, тренерам видніше. Хоча…

Якщо повернутися до гри, то, забивши, чехи просто відбивалися, а наші почали тринькати свої моменти. Дебютант Яремчук міг стати героєм ще у першому таймі, але свої два залізобетонні моменти не реалізував. Ну, ми чомусь вважаємо, що чемпіонат Бельгії – це щось. Насправді там просто життя краще і команд більше в елітному дивізіоні, а всі зірки грають за кордоном. Хоча ігрова практика Малиновського та Яремчука, безумовно, позначається. Роман був добрий у підіграші, а Малиновський на розпасовці, але своїх головних козирів наші бельгійці не пред'явили. Хоча обидва справді показали, що гідні грати у збірній. Як завжди ні те, ні се грав Степаненко, адже роботи в нього в середині поля було небагато. А у творенні Тарас абсолютно марний. Таке враження, що розучився обігравати суперників в Англії Ярмоленко, але м'яч, коли забивав Коноплянка, пропустив грамотно. Коноплянка виглядав значно краще, але теж він далекий від своїх найкращих кондицій. Ну а найкращим на полі однозначно був Марлос, якому тренери знайшли його позицію, розкріпачили його та дали свободу дій. З такими конкурентами український бразилець виглядав просто Королем і це однозначно найкраща його гра за українську збірну. Спрацювали й заміни Шевченка. Адже Зінченко виглядав дуже пристойно, а наприкінці опинився у потрібний час у потрібному місці. Та й Циганков не загубився і взяв участь у вирішальній атаці. Упустив свій шанс стати героєм Селезньов, який зіграв у кількох епізодах «неграбно».

В цілому ж, таку Чехію ми просто повинні були обігравати, та й награли на перемогу, хоча не без частки фарту. Добре працювали у високому пресингу, багато й недаремно контролювали м'яч та погрожували воротам. Якщо прибрати великі проблеми у захисті та додати реалізації гольових можливостей, то не було б такої валідольної кінцівки. Ну тепер подивимося, наскільки українці зможуть впоратися з більш пристойними словаками, які не дозволять почуватися так вільно. Тільки після другого матчу ми зрозуміємо, що нас світить у цій групі.

А Ліга Націй замість рядових «товарняків» додала інтересу та конкурентності. Хоча для всіх збірних – це запасний варіант здобути путівки на Євро 2020. А тут можна експериментувати, не забуваючи про результат.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 483 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha